HZVV 2 - The Knickerbockers 2

HZVV

HZVV 2 - The Knickerbockers 2

In een enerverend duel heeft HZVV 2 zaterdag met 3-3 gelijk gespeeld tegen de reserves van The Knickerbockers. Met die uitslag konden beide partijen leven, hoewel de Hoogeveners in de slotfase een aantal uitgespeelde kansen kregen de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Na de 2-3 waren het de studenten uit Groningen die twee keer opzichtig faalden in de afwerking. "Valt de bal op dat moment wel een keer binnen, dan is de wedstrijd gespeeld", keek trainer Flip Vellinga na afloop terug. "We moeten re?el zijn. We hadden vandaag  kunnen winnen, maar ook met lege handen kunnen staan".

Zijn ploeg kende een droomstart, want binnen twintig minuten stond het al 2-0 door treffers van Tom Botter en Willem-jan van Dijken na snel uitgespeelde aanvallen, waarbij Bram Roffel steeds goed het overzicht behield. De voorsprong had bevrijdend moeten werken, maar de gasten herstelden nog voor rust het evenwicht en in beide gevallen zag de defensie van HZVV 2 er niet goed uit. Na de snelle 2-3 in de 2e helft wankelde de thuisclub en mocht het een wonder heten dat The Knickerbockers de wedstrijd niet vroegtijdig in het slot gooide. Daarna herpakte HZVV 2 en het was invaller Jan-jaap Uiterwijk Winkel die met zijn eerste balcontact de 3-3 binnen schoot.

De mooiste aanval van de middag, over zes schijven, waarbij het één keer raken tot kunst was verheven, leverde helaas geen treffer op. Dennis Galema strandde van dichtbij op de doelman van The Knickerbockers. "Ik had verwacht dat hij naar de grond zou gaan, daarom stifte ik die bal", verklaarde de middenvelder zijn misser. Jammer genoeg van HZVV bleef de keeper staan en ging de kans verloren. Ook Bram Roffel en Tom Botter waren dicht bij de 4-3, maar de bal wilde er niet in. Vlak voor tijd waren de Groningers met een vrije trap nog bijna succesvol.

Flip Vellinga maakte zijn elftal een compliment voor de getoonde veerkracht. "Het elftal heeft er hard voor gewerkt. Aan de bal heb ik vanmiddag mooie dingen gezien. Verdedigend moet het alleen veel beter. We zijn soms nog te naïef en krijgen te gemakkelijk goals tegen".