header-logo
 De Weide B1 - HZVV B1

HZVV

De Weide B1 - HZVV B1

In de competitie gaat het buitengewoon goed met het team van Martin Salomons en prijkt HZVV B1 nog steeds zonder kleerscheuren triomfantelijk bovenaan in de hoofdklasse A. Terwijl de naaste belagers elkaar iedere speelronde weer beknabbelen, heeft deze talentvolle lichting, behoudens de uitglijder in de beker, nog geen steekje laten vallen en werden de punten eigenlijk redelijk eenvoudig in de wacht gesleept. Maar zoals aangegeven ging het vorige week in de bekerstrijd gigantisch mis en werd er kansloos met maar liefst 1-4 verloren van eersteklasser FC Meppel. Een onverwachte tegenvaller die hopelijk niet zijn weerslag zou vinden in de derby van vandaag uit bij De Weide B1.

De supportersschare welke traditiegetrouw ruim is vertegenwoordigd zolang de actieradius dit toelaat, werd wat het spelbeeld betreft al spoedig gerustgesteld. Zoals zo vaak was er weer sprake van een HZVV B1 dat ondanks groter spelaandeel nog steeds niet het sprankelend voetbal ten toon kan spreiden waartoe de ploeg toch in staat moet worden geacht. Wat dat betreft was een en ander weer duidelijk herkenbaar en met name in de eerste helft schiep de ploeg te weinig kansen. De eerste echte doelrijpe gelegenheid was na 20 minuten wedstrijd dan ook voor De Weide waarbij een 1 op 1 glansparade van doelman Hadders nodig was om z?n team voor een achterstand te behoeden. Dat pech en succes dicht bij elkaar liggen bleek meteen uit de tegenstoot toen een pegel van Reza die terugketste van de paal beheerst door Ingmar werd binnengeschoten. Hiermee stonden de roodwitten gezien de mate van balbezit niet geheel onverdiend op een 0-1 voorsprong en was het aan de gastheren om te pogen iets terug te doen. Gelukkig voor HZVV wisten de groenwitte voorwaartsen bij enkele uitvallen geen raad met de verkregen ruimte en bleef de stand tot de pauze 0-1.

De voorsprong, klein maar fijn, werd vrijwel meteen na de hervatting nog draaglijker toen Ingmar op aangeven van Lorenzo de 0-2 kon aantekenen. Meteen klapten de stoeltjes op de tribune in de relaxstand en smaakten de broodjes kaas en de koffie nog lekkerder. Na een periode van een dik kwartier waarin er weinig gebeurde en slechts de verrichtingen van de waterdrager noemenswaardig waren, ontsnapte Lorenzo aan de dubbele dekking en maakte hij met dank aan Bas zelfs nog de 0-3. In de slotfase redde Marlon Luchtenberg met een prachtig afstandsschot voor De Weide de eer en werd de eindstand 1-3.

Goos Mol