header-logo
Heren 2

HZVV Heren 2

Nieuws

Regio Cup tweede elftallen maandag van start

Maandag 14 September 2020

Komend weekend gaan de competities in de klassen onder de Hoofdklasse ook van start. Dat geldt ook voor de Regio Cup. Een initiatief van VV Hoogeveen en Alcides waar vorige seizoen mee is gestart. Naast de beide initiatiefnemers nemen dit jaar ook Achilles 1894, HZVV, Alcides, VV Emmen, SVBO en Rohda Raalte deel. Stuk voor stuk gerenommeerde clubs.

“We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van 2e elftallen.”, vertellen de organisatoren. Voordeel van deze opzet is ook dat spelers uit de jeugd of de zaterdagtak ook kunnen aansluiten. De competitie is aangemeld bij de KNVB en wordt door de voetbalbond ook ondersteund.

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt er een hele competitie gespeeld. Vorig seizoen was er nog sprake van twee poules. De speelavonden zijn de maandag en de dinsdag. Maandag 21 september wordt er afgetrapt met het duel Emmen – Hoogeveen. Een dag later neemt Rohda Raalte het op tegen SVBO en is Achilles 1894 thuis de tegenstander van Alcides. HZVV komt een week later op dinsdag voor het eerst in actie. Tegenstander is dan Rohda Raalte.

Bekijk hier het volledige programma

(Foto: Albert Stegeman)

 


Nexhat Berisa terug bij HZVV

Donderdag 10 September 2020

Door de coronaperikelen en de vakanties was het er nog niet van gekomen om het contract met onze nieuwe trainer van ‘Ut Tweduh’ te tekenen. Maar afgelopen donderdag was het zover.

Nexhat, een oude bekende, speelde begin deze eeuw in het eerste van HZVV. Samen met o.a. Richard Tempelman, die de nieuwe trainer is van onze 0-19 jongens. Het was Nexhat die in die tijd HZVV, uit bij SJS, met zijn doelpunt naar het kampioenschap en de daarmee naar de Hoofdklasse schoot.

Nexhat is met zijn team uiteraard druk in voorbereiding voor het komende seizoen en geeft aan een hele plezierige jonge groep te hebben waar zeker de nodige potentie in zit. De Technische commissie heeft er alle vertrouwen in dat Nexhat, samen met assistent Robin Poeste en teammanager Dûne, deze groep verder kan brengen en hopelijk weer talenten bij de eerste selectie kan afleveren.


Nexhat Berisa nieuwe trainer HZVV 2

Vrijdag 17 April 2020

Hoogeveen – Het bestuur van HZVV heeft Nexhat Berisa met ingang van het seizoen 2020-2021 aangesteld als trainer van het tweede elftal. Hij is de opvolger van Rick Mulder, die doorschuift naar het eerste elftal van de Hoogeveense hoofdklasser.

Berisa (46) is geen onbekende bij de club. Hij maakte gedurende twee seizoenen deel uit van de hoofdmacht van de rood-witten, waarmee hij in 1999 onder leiding van Wim Fokkema promoveerde naar de hoofdklasse. 
De nieuwe trainer van ‘Ut Tweeduh’ kijkt met veel plezier terug op die periode: ‘Ik was afkomstig van SCD’83 uit Dedemsvaart en kreeg, net als mijn teamgenoot Richard Tempelman, bij HZVV de kans op een hoger niveau te voetballen. Wat ik vooraf over de club had gehoord, is toen helemaal uitgekomen. HZVV is een club met aanzien. Ik heb niet alleen in sportief opzicht hoogtepunten mogen meemaken, ik heb ook veel sociale contacten overgehouden aan mijn tijd bij HZVV.’
 
Na zijn periode in Hoogeveen keerde hij terug naar SCD’83, waar hij zijn reputatie als goalgetter verder verstevigde. Niet zelden besliste hij wedstrijden. Nadat hij in 2010 zijn actieve carrière had beëindigd, ging hij bij SCD’83 aan de slag als trainer. Berisa was gedurende vijf seizoenen assistent-trainer van het eerste elftal en had daarnaast de JO19-1 en het tweede elftal van de Dedemsvaarters onder zijn hoede.
 
Nu keert Berisa dus terug bij de club, die hij altijd is blijven volgen. ‘Toen ik de vacature zag bij het tweede team van HZVV twijfelde ik geen moment. Het gevoel was direct goed. Bovendien spreken de ambities van de club mij enorm aan. Ik vind het een uitdaging om talenten beter te maken.’
Berisa woont met zijn vrouw Edlira en beide zoons Noah en Luca in Dedemsvaart. In het dagelijks leven is hij technisch medewerker bij Ferlin Trading. 
 
Flip Vellinga van de technische commissie van HZVV zegt in een reactie blij te zijn met de komst van een oude bekende. ‘Nexhat neemt ervaring en enthousiasme mee. Het is een echte voetbalman, die kan meehelpen onze doelstellingen verder te realiseren. ‘

HZVV 2 op weg naar de dubbel?

Donderdag 4 April 2019

Afgelopen dinsdag - 2 april - heeft het 2e de halve finale van het bekertoernooi voor reserveteams in de A-categorie bereikt. In Lemmer werd CVVO 2 met 1-6 verslagen. Inmiddels heeft de loting voor de halve finale plaatsgevonden. Op dinsdag 7 mei speelt HZVV 2 op het eigen Bentinckspark tegen Drachtster Boys 3. De aftrap is om 20.00 uur. Een dag later wordt de andere halve finale gespeeld. In Norg strijden dan Gomos 2 en ONS Sneek 2 om een finaleplek.


Drachtster Boys 3
De Friezen spelen in de reserve 2e klasse B, waarin ze met 17 punten uit 13 wedstrijden momenteel op de 5e plaats staan. Plaatsing voor de nacompetitie wordt lastig. Ze kunnen zich dus volledig richten op de beker, waarin het al een aantal  hoger spelende teams uitschakelde. Het begon met de eerste poulewedstrijd, waarin reserve 1e klasser BCV 2 met 3-2 werd verslagen. Daarna volgde een gelijkspel (1-1) tegen Zwaagwesteinde 2, terwijl plaatsing voor de knock-outfase werd veilig gesteld door een 8-0 winst tegen GSVV 2.  In de eerste knock-outronde zorgde het voor een daverende verrassing door de zondagreservehoofdklasser GAVC 2 ruimschoots te verslaan (1-5).  In de tweede knock-outronde werd een andere reservehoofdklasser uit het zondagvoetbal uitgeschakeld. Van Peize 2 werd met 1-0 gewonnen. In de achtste finale was het met 4-1 te sterk voor DTD 2, dat in de zondagreserve 2e klasse speelt. De halve finale werd bereikt door wederom een team uit de reserve hoofdklasse uit te schakelen. In Winsum werd er tegen Winsum 2 in de reguliere speeltijd niet gescoord, waarna Drachtster Boys 3 de strafschoppen beter nam.

HZVV 2
Op weg naar de halve finale schakelde HZVV 2 in de knock-outfase achtereenvolgens Raptim 3 (5-0), Sweel 3 (1-5), HFC’15 (zon) 2 (5-1) en dus CVVO 2 (1-6) uit.  Stuk voor stuk teams die op een lager niveau spelen. Alleen in de poulefase trof het een (nu nog) hoger spelend team; Noordscheschut 2, dat in de reserve hoofdklasse een moeizaam seizoen kent, werd met maar liefst 8-2 verslagen. De andere poulewedstrijden tegen Niekerk 2 (4-0) en CSVC 2 (0-10) werden ook moeiteloos gewonnen.

Naast de successen in het bekertoernooi is HZVV 2 ook op weg naar het kampioenschap. De vraag is niet óf HZVV 2 kampioen wordt, maar wanneer. Met SV Bedum 2 en NEC Delfzijl op 13 punten achterstand kan het zaterdag 6 april al promoveren naar de reserve hoofdklasse. Beide ‘concurrenten’ moeten dan verliezen, terwijl HZVV 2 in de thuiswedstrijd tegen Urk 4 de drie punten moet pakken.  Mocht dit (onwaarschijnlijke) scenario niet uitkomen, dan kan HZVV 2 op 13 april op eigen kracht kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Grijpskerk 2.

Kijk hier voor het verloop van het bekertoernooi van HZVV 2.


HZVV 2 weer helemaal in het nieuw gestoken door sponsor Brink Assurantien uit Hoogeveen

Dinsdag 16 Januari 2018

Voor de bekerwedstrijd uit tegen Hoogeveen Zat1 werd het tweede verrast door Stefan Brink met de nieuwe wedstrijdkleding en uitgaanstenu. Ook werd de staf in het nieuw gestoken.

Brink Assurantien is al meer dan 25 jaar een begrip in hoogeveen en omstreken. Ze zijn een onafhankelijk kantoor op het gebied van particuliere en zakelijke verzekeringen. Op de site van Brink Assurantien vindt u alle informatie over hun uitgebreid service, en het kantoor en hun diensten.

Op de foto gemaakt door Jochem van de weg staan de volgende spelers.
BVLNR. Matthijs- Nick-Breno-Stefan-Ingmar-Stephan-Stefan.
MVLNR. Flip-Mike-lars-Randy-Luuk-Davy-Jos-Zifyon-Anton-Stefan Brink-Henry.
VVLNR. Mats-John-Robin-Bennie-Joshua-Koen-Tim- Bas.
 
Hierna ging de hele groep inclusief de sponsor genieten van een heerlijke lunch.
Dank aan Marian en de vrijwilligers van de kantine.
Hierna de bespreking en toen de mooie bekerwedstrijd. 
Jammer genoeg in de laatste minuut verloren met 2-1.
Avonds had de activiteiten commissie van het tweede een geweldige feestavond ingepland bij het pandje 43.
Ook hier was de sponsor uitgenodigd. Naar  aanleiding van deze geweldige dag regelde de activiteiten commissie een kerstdiner in de BC bij HZVV voor de spelers en staf plus aanhang en de sponsor. Op deze avond nam aanvoerder Tim Tigelaar het woord en bedankte de sponsor Stefan Brink voor zijn jarenlange sponsering van het tweede. Namens de groep kreeg hij een elftal foto op aluminium. 
 
Zoals iedereen weet speelt het tweede de thuiswedstrijden om 12.15.
Bij de eerste thuiswedstrijd op 27 Januari tegen De Weide is er na afloop live muziek. 
Dus kom genieten!
 

Mike Kelly tekent voor HZVV 2

Vrijdag 23 Juni 2017

Het is binnen HZVV al een tijdje bekend dat Mike Kelly de trainer wordt van ons tweede elftal.
Dit elftal is ons opleidingselftal voor ons eerste elftal. Uiteraard hoort daar ook een officieel moment bij als het tekenen van een contract.

Wij wensen Mike veel succes toe samen met zijn team en stafleden, om onze spelers te ontwikkelen en wellicht de stap kunnen laten maken  naar heren 1. En met die ontwikkeling ons weer naar de reserve hoofdklasse terug te brengen waar ons tweede zeker thuishoort !
 


Met de bus naar de bekerfinale

Dinsdag 16 Mei 2017

Aanstaande zaterdag 20 mei gaat er vanaf HZVV om 12.45 een bus richting ACV, waar de bekerfinale tussen ACV 2 en HZVV 2 wordt gespeeld. De bus wordt beschikbaar gesteld door Pand 3&40 en Brink Assurantiën.

Je kunt gratis mee met de bus, het enige wat je hoeft te doen is je op te geven via een What'sApp berichtje naar Tim Tigelaar: 06-11082999


Beëindiging samenwerking HZVV en Anne Doek

Vrijdag 24 Maart 2017

HZVV en Anne Doek, trainer van het tweede, hebben in goed overleg besloten de samenwerking per direct te beëindigen. “Mede als gevolg van de tegenvallende resultaten verdween de chemie tussen spelers en trainer,” aldus Casper Houtzager, lid van de Technische Commissie. “Wij vinden het oprecht jammer dat we tot dit besluit moesten komen. Wij waarderen Anne zeer. Hij is een uiterst plezierig, aimabel mens.”Ook Anne vindt het jammer: “Ik had me er natuurlijk meer van voorgesteld, maar het is niet anders.”

Het seizoen zal afgemaakt worden onder leiding van trainer Ton Beumer, die eerder het 2e onder zijn hoede had.
 

HZVV 2 loot Zwartemeer 2 in beker

Donderdag 15 September 2016

De KNVB heeft de loting verricht voor de eerste knock-outronde van het bekertoernooi voor de reserveteams bij de senioren in de A-categorie. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen konden de zaterdag- en zondagteams direct al tegen elkaar loten. Voor HZVV 2 kwam een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer 2 uit de koker.

De in de reserve 1e klasse B van het zondagvoetbal uitkomende Zwartemeer 2 werd in de poulefase winnaar van hun poule door te winnen van Emmen 3 (0-5) en Zwartemeerse Boys 2 (4-1). In de competitie heeft men na twee speeldagen drie punten. Na winst tegen Rolder Boys 2 (2-1) werd afgelopen zondag verloren van FC Assen 2 (6-1).

HZVV 2 kwam zeer gemakkelijk de poulefase door. Achtereenvolgend werden Elim 2 (16-0), ZZVV 2 (1-7) en De Weide 3 (2-7) verslagen. Na een qua resultaten uitstekende voorbereiding valt de competitiestart echter tegen. Van zowel ONS Sneek 2 (3-2) als Staphorst 2 (2-4) werd verloren.

De bekerwedstrijd HZVV 2-Zwartemeer 2 staat gepland voor zaterdag 22 oktober om 17.00 uur. Kijk hier voor de complete loting. Eerder was er al geloot bij de standaard senioren (zie hier). HZVV 1 neemt het op 22 oktober om 17.00 uur in een thuiswedstrijd op tegen Dalen. Kijk hier voor voor de complete loting van de 1e knock-outronde bij de standaard senioren.


Anne Doek wordt trainer van HZVV 2

Zaterdag 7 Mei 2016

Hoogeveen – De 54-jarige Anne Doek uit Assen wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van HZVV 2. Doek was afgelopen seizoen trainer van ACV 2 en tekende onlangs een contract bij HZVV voor een jaar. Doek speelde een half jaar in ACV 1, maar moest wegens een blessure afhaken. Daarna speelde hij jaren in ACV 2. Na zijn voetballoopbaan werd hij trainer bij verschillende jeugdteams van ACV en trainde enkele standaardteams. Het afgelopen jaar was hij trainer van ACV 2 en kwam HZVV 2 twee keer in de competitie tegen. ‘Ik mag graag jonge voetballers opleiden en dat beleid heeft HZVV ook en dat spreekt me aan. Alles draait om voetbal bij HZVV en ik heb een goed gevoel bij de club’. Jaap de Jonge van de Technische Commissie van HZVV is blij met Anne Doek als trainer van HZVV 2. ‘Anne is een ervaren trainer en heeft veel jeugdteams getraind bij ACV en dat is belangrijk voor ons. Hij wil graag jonge spelers opleiden voor het eerste team en dat past precies bij ons beleid’.

Op de foto: Van links naar rechts: Jaap de Jonge (technische commissie), Anne Doek en Willem Schraa (bestuurslid voetbalzaken). (foto: Jochem van de Weg)
 


Gert van Duinen verlaat HZVV 2

Woensdag 20 Januari 2016

De 27-jarige trainer van het tweede elftal van HZVV, Gert van Duinen, gaat HZVV na een jaar aan het eind van dit seizoen al weer verlaten. Dat wekt bij velen enige verbazing, maar het is niet zo dat de ambitieuze Gert van Duinen het niet naar de zin heeft bij HZVV. ‘Oh nee, dat is het niet. Ik ben volgend seizoen toegelaten tot de Trainers Cursus 1 en die kans wil ik niet laten lopen. Je moet dan stage lopen bij een betaalde club en ik kan dat doen bij FC Groningen A1 of B1. Een eis is dan wel dat je twee trainingen door de week moet volgen en zaterdags aanwezig moet zijn. Het is dan niet meer mogelijk een ander team te trainen’.

De piepjonge trainer wil deze unieke kans graag grijpen, maar vindt het jammer dat hij HZVV na een jaar al weer verlaten moet. ‘Ja, hoor. HZVV is een leuke club en ik was graag door gegaan bij HZVV 2. We spelen in een goede competitie van een goed niveau en ik heb ook nog niet het gevoel dat ik hier klaar ben’. Met het diploma TC 1 mag Van Duinen tot en met de Topklasse trainen en zijn wens is ooit hoofdtrainer te worden van een hoofdklasser of Topklasser. ‘Ik moet daarvoor investeren en dat is best lastig nu’. HZVV 2 draait tot nu toe een moeizaam seizoen en neemt de negende plaats in met twaalf punten. ‘Dat is te weinig. We trainen goed, maar in de wedstrijd komt het er niet altijd uit en dat is jammer. Voor een trainer van het tweede elftal is het moeilijk, omdat je vaak met wisselende samenstellingen van je elftal te maken hebt. Soms heb je vijf andere spelers dan de week daarvoor en dan is het moeilijk iets op te bouwen. Dat kan wel, maar het proces duurt dan langer. Het contact met Karlo Meppelink is uitstekend en alles is goed geregeld bij HZVV. Ik zou in de toekomst best hoofdtrainer bij HZVV willen worden’.

Gert van Duinen maakt het seizoen bij HZVV 2 af. ‘Mensen vragen mij wel eens of ik dan niet te veel in gedachten ben bij FC Groningen. Ik ben nog helemaal niet met volgend seizoen bezig. Ik zit nog helemaal in dit seizoen bij HZVV 2 en ik wil dit seizoen goed afmaken’. 
 

HZVV 2 oefent tegen NKVV 1

Maandag 16 November 2015

Morgenavond, dinsdag 17 november, speelt HZVV 2 een oefenwedstrijd tegen NKVV 1. De nummer 8 van de 4e klasse D was afgelopen seizoen ook al een keer oefentegenstander. Op 17 januari werd het tegen de toen nog 5e klasser 5-1 voor de reserves van HZVV. Aanvang van de wedstrijd tegen de ploeg uit Dalerpeel op het Bentinckspark is 20.15 uur.

In eerste instantie zou er donderdag 19 november geoefend worden tegen een combinatie van de zaterdag- en zondagvoetballers van sv Pesse. Deze wedstrijd is komen te vervallen.


Gert van Duinen nieuwe trainer/coach HZVV 2

Woensdag 11 Februari 2015

Gert van Duinen 26 jaar, docent lichamelijke opvoeding en woonachtig in Assen, is voor het komende seizoen (2015/2016) de nieuwe trainer/coach van HZVV 2. Gert van Duinen is in het bezit van trainersdiploma TC2 en heeft al enige jaren ervaring als trainer van jeugdelftallen. Na de B1 en A1 van CVVB te hebben getraind is hij in 2011 overgestapt naar Achilles 1894 uit Assen. Hier heeft hij vier jaar de functie Hoofd Jeugdtrainer vervuld. Na vier jaar de A1 van de club uit Assen te hebben getraind, uitkomend in de 3e divisie jeugd, vond het Gert het tijd voor een nieuwe stap.

Gert is een ambitieuze jonge trainer, die de stap naar de Senioren zeker als een vooruitgang ziet. Zijn ambitie in de nabije toekomst is het behalen van het trainersdiploma TC1 en het zelfstandig trainen van een eerste elftal. Het trainerschap van het tweede team van HZVV ziet hij als een eerste stap in zijn trainersloopbaan naar de functie van Hoofdtrainer.

De voetbalvisie van trainer van Duinen past prima binnen de HZVV visie over voetbal. Gert geeft aan, de nadruk te leggen op een goede organisatie van het elftal, waarbij het moet draaien om hét voetbal. Investeren in je eigen speelwijze, het continu verbeteren /ontwikkelen van je eigen spel. De wil om te winnen en plezier in het voetbal combineren!

Het bestuur van HZVV, laat bij monde van haar voorzitter Jan Stam weten, bijzonder blij te zijn met de komst van Gert van Duinen. Ook de technische commissie en Karlo Meppelink, hoofdtrainer, kijken er naar uit met Gert te mogen samenwerken.

Op de foto v.l.n.r.: Otto van der Veen (lid technische commissie), Gert van Duinen en Willem Schraa (bestuurslid voetbalzaken)
 


Ton Beumer verlaat HZVV

Vrijdag 14 November 2014

HZVV en Ton Beumer (52) gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar. De in Hasselt woonachtige oefenmeester (TC 2) heeft dan 4 seizoenen de op het hoogste niveau uitkomende reserves van HZVV onder zijn hoede gehad en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Beumer, die eerder al o.a. WZC, Vroomshoopse Boys en Rouveen trainde, heeft de afgelopen 3 seizoenen een 9de, 4de en 3de plaats behaald in de Reserve Hoofdklasse. Ook wist hij de laatste 2 seizoenen met zijn team door te dringen tot de ½ finales van de KNVB Beker. Bij HZVV zal men terug kijken op een prima samenwerking, waarbij het Beumer gelukt is het zeer jeugdige 2de team van HZVV nadrukkelijker op de kaart te zetten en dichter bij de hoofdmacht te brengen.

Foto: Jochem van de Weg


Gezocht: Leider HZVV 2

Maandag 5 Mei 2014

Na vele jaren leider te zijn geweest van het tweede herenteam heeft Lars Abbing aangegeven om
aan het einde van dit seizoen te stoppen met deze werkzaamheden.
 
Heb je belangstelling om leider van dit team te worden, of wil je vragen wat het leiderschap precies inhoudt
dan kan je contact opnemen met Lars, zijn telefoonnummer is 06-24910240.
 


Assistent Scheidsrechter gezocht

Vrijdag 23 Augustus 2013

HZVV 2 is op zoek naar een enthousiaste assistent scheidsrechter voor zowel haar uit- als thuiswedstrijden.

Het beloften elftal van HZVV komt uit in de reserve hoofdklasse en speelt onder andere tegen clubs als Genemuiden, Urk, ACV en Staphorst. Afgelopen seizoen wist men een knappe vierde plaats te behalen en ook dit seizoen hoopt men weer mee te kunnen draaien in het linkerrijtje.

Bent u bereid om het aankomende seizoen de vlag te hanteren bij dit beloften elftal dan kunt u contact opnemen met Lars Abbing (Leider) op telefoonnummer 06 24 91 02 40 (na 17uur).