header-logo
Jo19-1

HZVV Jo19-1

Nieuws

Winterkampioenschap voor Jo19-1

Zaterdag 12 Januari 2019

Enkele weken geleden werd duidelijk dat de boys van Jo19-1 zich ‘Herbstmeister’ mogen noemen. Op de helft van hun competitie staat dit juniorenteam, voorheen ‘A1’ genoemd, bovenaan de ranglijst van de 4e divisie H. Een prachtige prestatie waarmee wij de jongemannen en hun trainers Jeffry Snijder en Johannes Pesoelima van harte feliciteren! In de 4e divisie H doen de teams overigens weinig onder voor elkaar.

Op de tweede plek staat Jo19-1 van DZOH uit Emmen. Dat team behaalde net als onze Cocksen 24 punten uit 11 wedstrijden, maar heeft een minder doelsaldo. De nummers 3 t/m 6 van de ranglijst volgen op enkele punten. Het ligt dichtbij elkaar in deze competitie. Het is een ranglijst die er qua stand veel spannender uitziet dan de eredivisie. Wat opvalt, is dat ons Jo19-1 slechts 12 doelpunten tegen kreeg. Dat zegt dus iets over de doelman en de achterhoede.

Er werden 27 doelpunten gescoord – wat het doelsaldo halverwege het seizoen 2018-2019 brengt op 15. Dat zijn statistieken waarmee ze verder kunnen bouwen. Tot zover de ‘cijfertjes’. Wezenlijker is dat er goed gevoetbald wordt en dat er een ontwikkeling is waar te nemen. Jeffry en Johannes vinden het belangrijk dat zowel de individuele speler als het team in z’n geheel zich ontwikkelt.

Elke zaak die verbetering nodig heeft, wordt op de training besproken en geoefend. Er wordt voortdurend gewerkt aan een ‘opgaande lijn’. Wanneer de getrainde aspecten in competitiewedstrijden zijn terug te zien, is er reden voor tevredenheid.

Ten slotte, wat zegt een winterkampioenschap? Het zegt iets – echter niet alles. Het zegt bijvoorbeeld dat Jo-19 goed bezig is en ‘loon naar werken’ heeft gekregen. Maar het zegt nog niet zoveel over het verloop van de tweede helft van de competitie. Wat voor een wedstrijd geldt, geldt ook voor een competitie: pas na de tweede helft weet je waar je echt staat.

Daarom wensen wij de jongens van Snijder en Pesoelima toe dat de positieve ontwikkeling zich mag voortzetten en dat de resultaten daarnaar mogen zijn. Go for it, boys! Proud to be a Cockse!