header-logo
Jo13-1

HZVV Jo13-1

Nieuws

JO13-1 wint talententoernooi!

Zaterdag 2 Maart 2019

Vandaag won Jo13-1 het VVT toernooi in Joure. 

In de finale wonnen ze met 3-1 van SC Joure. Doelpuntenmakers waren Sven Dekker (2x) en Jesse Stolte (1x)
Niet alleen wonnen ze een prachtige beker, maar ook een ticket naar het NK op 15 juni in Joure.
Gefeliciteerd team en begeleiding! 

JO13-1 wint jeugdcup onder 13

Maandag 18 Februari 2019

HZVV Jo13-1 wint Jeugdcup onder 13 in Sportstad Heerenveen. 

In dit zaalvoetbaltoernooi speelden ze tegen 2e en 3e divisie teams.
Gefeliciteerd team en begeleiding!

HZVV J013 Kampioen Kerstzaalvoetbal toernooi KNVB Noord

Donderdag 10 Januari 2019

Hzvv Jo13 –1 deed wederom mee aan het Knvb Noord kerstzaaltoernooi waarin ongeveer 280 team uit de regio Drenthe, Groningen en Friesland uit elke klasse of divisie aan meedoen. Het veld team werd gesplitst in twee zaal teams en dat noemden we Jo13 team 1 en team 2. De eerste wedstrijd speeldag was op zaterdag 24 december in de grote sporthal in Beilen. Je ging als team pas door naar de volgende poulefase als je eerste werd. Team 1 deed het uitstekend en won drie wedstrijden maar verloor helaas 1 en kwamen hierdoor op de tweede plek en mochten niet door naar de volgende poulefase.

Team 2 deed het ook goed, al was het voor beide teams wel wennen in de zaal, maar ze wonnen wel alle wedstrijden en gingen hierdoor door naar de volgende poulefase. De tweede poulefase dag was op zaterdag 29 december in de sporthal van het Esdal college in Emmen. Op deze wedstrijd dag kwamen we ook het team tegen dat ons Team 1 had uit geschakeld dus we wisten dat we goed ons best moeten doen. We speelden vandaag drie wedstrijden waar we wederom alles moesten winnen om door te gaan naar de grote finale dag in Franeker. We begonnen moeizaam en slordig maar wonnen de eerste wedstrijd toch. Hierna volgden wedstrijd twee en drie die we uiteindelijk, ook door goed samenspel en de juiste tactiek, winnend konden afsluiten. Yes finale dag op 5 januari in Franeker wat al een super prestatie was. Zaterdag 5 januari ‘s morgens om kwart over 7 staan we klaar voor vertrek naar Franeker. Best vroeg, maar wel veel zin erin.

De reis verliep goed en de voorbereiding kon beginnen in de enorme sporthal met drie speelvloeren naast elkaar. De eerste wedstrijd begon en de spanning was er al af te lezen en te zien, beetje slordig en mekaar vinden was moeizaam, maar toch wisten we de score aan onze kant te houden en sloten we af met een 3-1 winst. Je kon in de tweede wedstrijd zien dat we beter in ons spel kwamen en we mekaar beter konden vinden en kwamen we voor op 1-0 en drie minuten later 2-0. Maar de tegenstander gaf niet op en maakte 8 minuten voor tijd 2-1. Dus het werd spannend maar door de juiste inzet en goed verdedigend werk behielden we de voorsprong. Dus de tweede wedstrijd werd ook met winst afgesloten. Op koers om door te gaan naar de kruisfinale, maar gaan we erin als eerste of tweede in de poule. Dat werd bepaald in de laatste wedstrijd in de poule tegen een tegenstander die ook alles had gewonnen. Je kon in deze wedstrijd al merken dat de boys graag als eerste in de poule naar de kruisfinale wilden want ze hadden er zin in. Meteen scherp van start, maar dat deed de tegenstander ook, dus een spannende gelijk opgaande wedstrijd 1-0. Daarna 1-1 en wachten wie de tweede zou scoren. Gelukkig door goed samenspel maakten wij hem: 2-1 Er volgden nog een aantal spannende minuten met kansen over en weer, maar we wonnen! Hoppa als eerste naar de kruisfinale. In de kruisfinale moest er gespeeld worden tegen Broekster walden die tweede was geworden in de andere poule. Deze wedstrijd begon gelijk opgaand maar het lukte Hzvv toch om 5 minuten voor tijd de 1-0 te maken. Broekster walden moest hierdoor meer risico nemen en dat resulteerde in mooie counter mogelijkheden voor Hzvv en dat werd prima benut: 2-0, 3-0 en vlak voor tijd 4-0. De finale was overtuigend gehaald! Die gespeeld moest worden tegen Blauw wit ‘34. Geen onbekende, want ze spelen ook in onze veldcompetitie. De trainers bespraken nogmaals de tactiek en slimheden door en wilden de jongens nog motiveren, maar dat was bijna niet nodig. Ze hadden er zin in en ze wilden winnen met hierin ook de gedachte dat ze vorig jaar als tweede waren geëindigd. Iedereen was er klaar voor. De spelers, de staf, het mee gereisde publiek en zelfs de mensen thuis konden live meekijken via facebook. Hzvv kwam het beste uit de startblokken met goed spel en felheid, wat resulteerde in een vlotte 1-0. Blauw wit ‘34 wist dat ze er een schepje bovenop moesten doen en kwamen ook in hun spel. Dus de spanning steeg, maar door een super snelle uitbraak maakte wij toch 2-0 met nog negen minuten te gaan. En redelijk vlot erna ook de 3-0 Blauw wit ‘34 deed wat terug: 3-1. De druk op ons doel ook, maar de boys hielden stand en wonnen de wedstrijd! Hoppa Kampioen van Regio Noord! De beker werd al juichend en zingend op gehaald en we konden zeker voldaan en dolblij de reis naar huis aanvangen.


Bloemetje van de jeugdcommissie

Maandag 28 Mei 2018

Het is alweer een dikke week geleden dat JO13-1 in een zinderende finale kampioen werd.
Een fantastische prestatie van JO13-1, een kampioenschap met een promotie naar de 3e divisie.
HZVV feliciteert trainers en coach van dit team, op de foto worden ze in het zonnetje gezet door Andre Kuiper die namens de jeugdcommissie een bloemetje uitreikt.


HZVV Jo13-1 kampioen!

Donderdag 17 Mei 2018

Op een goedgevuld en sfeervol Bentinckspark is HZVV Jo13-1 vanavond - donderdag 17 mei -kampioen geworden van de hoofdklasse P. Door de  inhaalwedstrijd tegen Raptim Jo13-1 met 3-0 te winnen is Jo13-1 niet meer te achterhalen door Urk Jo13-2, de enig overgebleven concurrent. Van de tot nu toe 22 gespeelde wedstrijden werden er 18 gewonnen, 3 wedstrijden eindigden in een gelijkspel en  slechts één keer werd er verloren. Voor Jo13-1 resteert nu alleen nog een thuiswedstrijd tegen Beilen Jo13-1 op 19 mei. Een week later wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Raptim Jo13-1. Door het behalen van de titel zal Jo13-1 volgend seizoen uitkomen in de 3e divisie.

Onze felicitaties gaan uit naar alle spelers en begeleiders van HZVV Jo13-1!

zie ook het wedstrijdverslag


HZVV JO13-1 nog maar 1 wedstrijd verwijderd van superieur kampioenschap na winst in Staphorst

Woensdag 16 Mei 2018
Het einde van het seizoen nadert en er zijn nog 3 competitiewedstrijden te spelen voor de Jo13-1 van HZVV, in de Hoofdklasse P. Met 21 wedstrijden gespeeld waarvan 17 gewonnen, 3 gelijk en maar 1 verloren, staat de Jo13-1 met kop en schouder op nummer 1, met maar liefst 54 punten. 
Met 8 punten voorsprong op de de nummer 2 (URK jo13-2) ziet het er rooskleurig uit voor de mannen van Robin Poeste, Dennis van der Meulen en Glenn Dekker. Dit scenario betekent dat een winst aanstaande donderdag 17 mei thuis tegen Raptim Jo13-1 voldoende is voor het verdiende kampioenschap in de Hoofdklasse. 
 
Door afgelopen zaterdag een knappe uit-overwinning te boeken in en tegen Staphorst Jo13-1, is de Jo13-1 nog maar 1 winstpartij verwijderd van promotie richting die lang gedroomde derde divisie. Staphorst werd afgelopen zaterdag met 2-4 verslagen, een knappe teamprestatie omdat het tot in de tweede helft nog 2-2 stond. 
Aankomende donderdagavond 17 mei om 18:45 moet het dus gebeuren, tegen de nummer 9 Raptim Jo13-1. Ondanks een (magere) negende plek van de tegenstander moet de Jo13-1 vol aan bak, aangezien in de zaalperiode afgelopen winter hier maar nipt van werd gewonnen. De mannen hebben daarom alle steun hard nodig!
 
Wees daarom donderdagavond 17 mei om 18:45 welkom om de mannen van HZVV Jo13-1 naar de eind overwinning te juichen en samen met ons een mooie wedstrijd te creëren én een mooie bekroning te zetten op het (tot nu toe) geweldige seizoen. 
 
Tot donderdag! 

Topprestatie van HZVV Jo13-1

Zondag 7 Januari 2018

Na een voorronde en een regiofinale ongeslagen afgelegd te hebben, ging HZVV Jo13-1 zaterdag 6 januari op naar Franeker voor de grote finale van het Noordelijk kampioenschap. We begonnen de eerste wedstrijd met een 2-0 winst tegen Feanstars. Daarna moesten we tegen 3de divisionist LAC Frisia deze werd gelijk gespeeld met 3-3. Onze laatste en 3de poulewedstrijd is tegen VV Heerenveen (2de divisionist). We zouden met een puntje genoeg hebben om naar de kruisfinales te gaan, na een snelle 1-0 achterstand hebben de jongens karakter getoond en werd het toch nog 1-1.

In de kruisfinales moesten we tegen Leekster Eagles (gescoute zaalvoetballers uit de regio). Door een fantastische teamprestatie met hard werken en strijden voor elke meter werd er verdiend met 2-1 gewonnen.

In de finale moesten we aantreden tegen Drachtster Boys. Na een snelle 3-0 achterstand hebben we er nog alles aangedaan en sloeg de vermoeidheid toe. Al met al een prima prestatie van de jongens, die maar 1 (!) van de 13 wedstrijden hebben verloren, alleen helaas net wel de verkeerde. Maar zeker knap met een sterk deelnemers veld met ook 2de en 3de divisionisten!

We gaan ons vanaf aankomende week weer volledig richten op de competitie om het seizoen goed af te sluiten met een kampioenschap in de Hoofdklasse.