header-logo
Vrouwen 1

HZVV Vrouwen 1

Nieuws

HZVV Vrouwen 1 zoekt een assistent scheidsrechter/scheidsrechtster

Donderdag 20 Januari 2022

Lijkt het je wat om actief betrokken te zijn bij het leukste vrouwenteam van Noord Nederland en omstreken? Dit is dan je kans.

Ken je de spelregels en vind je het zonde dat je daar niets mee doet, heb je zaterdags tijd over en wil je deze vullen, denk dan eens aan een functie als hierboven beschreven.

Functie eisen zijn:

het kennen van de spelregels
functioneren in een team is iets wat je aanspreekt
prestatie belangrijk vinden maar gezelligheid niet minder belangrijk

Mocht het zo zijn dat je de functie samen met een vriend/vriendin wilt bekleden dan kan dat uiteraard ook, welke dagen wie dan vlagt kan dan in overleg met elkaar.

Mocht je belangstelling hebben neem dan contact op met iemand van de staf van HZVV VR1 

Harry Kuik
Harrykuik@gmail.com


Selectie HZVV VR1 compleet na komst Gelise Bruintjes

Zaterdag 19 Juni 2021

HZVV VR1 heeft haar selectie compleet. Na Esmee Pluim en Noa Sibon heeft ook Gelise Bruintjes besloten komend seizoen bij HZVV te komen spelen.

De 21 jarige rechterflank speelster komt over van Genemuiden waar ze een aantal jaren deel uitmaakte van de eerste selectie. Ze beschikt over een goed inzicht en een uitstekend schot.

Gelise gaf aan dat ze na een verhuizing graag op niveau wil blijven voetballen en ziet HZVV als een mooie nieuwe uitdaging die bij haar meetrainen niet alleen indruk maakte als voetballende ploeg die wil presteren maar ook als een team en staf met aandacht voor elkaar waar ze zich thuis voelde.

De staf van HZVV VR1 is blij dat Bruintjes voor HZVV heeft gekozen en gaat met de selectie zoals die er nu staat vol vertrouwen de competitie in. 


Vrouwen 1 neemt afscheid van Michelle Okken en Sanne vd Sterre

Dinsdag 15 Juni 2021

Niet alleen komen er nieuwe speelsters de selectie van HZVV VR1 versterken, er wordt ook afscheid genomen.

Michelle Okken heeft vanwege haar werk aangegeven te stoppen met voetballen. Helaas heeft zij door een blessure en Covid 19 weinig kunnen spelen.

Ook Sanne vd Sterre heeft na een aantal jaren deel uitgemaakt te hebben van de HZVV selectie aangegeven wegens haar werk te moeten stoppen. De “stofzuiger” op het middenveld kan terugkijken op een aantal succesvolle jaren waarin ze zichzelf geregeld wegcijferde voor het team.

Staf en speelsters van HZVV VR1 wensen beiden heel veel succes in hun carrière.


Aanvulling selectie Vrouwen 1

Maandag 17 Mei 2021

Richting het volgende seizoen is HZVV VR1 blij om bekend te kunnen maken dat twee speelsters van buitenaf de keuze hebben gemaakt om de overstap van hun huidige club naar HZVV te maken.

Van JVC komt de 19 jarige verdedigster Esmee Pluim naar HZVV VR1. Vanaf haar vijfde voetbalt zij en het is nu in haar ogen tijd om het op een hoger niveau te proberen. "HZVV" biedt mij deze kans en ik verwacht me hier verder te kunnen ontwikkelen en een mooie voetbaltijd te beleven" aldus Esmee.

De tweede speelster die HZVV komt versterken is de 20 jarige Noa Sibon. Ook zij voetbalt vanaf haar vijfde en na SVV '04, HHC en The Knickerbockers draagt ze volgend seizoen het rood-wit van HZVV. "Ik ga voor een team waar gezelligheid belangrijk is maar waar ook vol voor de winst wordt gegaan HZVV VR1 sluit hier perfect op aan" zijn de woorden van Sibon waarin ze haar keus voor HZVV toelicht.

Uiteraard is de staf van HZVV VR1 enthousiast dat beide speelsters de keus hebben gemaakt en ziet in deze aanvulling een versterking van het idee dat men op de juiste manier de balans heeft gevonden tussen prestatie en plezier.  


Judith Almeloo nieuwe trainer HZVV Vrouwen 1

Dinsdag 9 Februari 2021

Judith Almeloo wordt de nieuwe trainer van HZVV Vrouwen 1. Ze volgt Marco de Jonge op, die na drie seizoenen terugkeert naar Vitesse’63 in Koekange.

Judith (45) is een bekend gezicht binnen de club. Ze maakte sinds 1996 deel uit van het succesvolle vrouwenteam dat doorstootte naar de landelijke top. Als gemakkelijk scorende aanvalster ("ik speelde linksbuiten of spits") had ze een belangrijk aandeel in de successen. Vrouwenvoetbal won steeds meer aan populariteit in die jaren en HZVV zette de plaats Hoogeveen nadrukkelijk op de kaart. "Ja, dat was een mooie tijd", kijkt ze met een glimlach terug. "’s Morgens vroeg in de bus en ’s avonds laat weer thuis."

Een zwangerschap beëindigde haar loopbaan. Het was tijd voor andere dingen, maar toen Alita Salomons haar na een paar jaar benaderde om als spitsentrainer aan de slag te gaan bij Vrouwen 1 keerde Judith Almeloo terug op het veld. De afgelopen twee seizoenen werkte ze als assistent-trainer van Marco de Jonge.

Nu is het tijd om de eindverantwoordelijkheid te dragen. Judith is er klaar voor en vindt het een uitdaging om ‘met deze talentvolle groep aan de slag te gaan.’ Ze voelt zich nauw verbonden met het team en de club.

In de jaren dat het vrouwenvoetbal binnen HZVV enigszins in het slop was geraakt, heeft ze samen met Martine Weinans en Harry Kuik voor nieuwe impulsen gezorgd. Ze is daarom blij dat Kuik als klankbord actief blijft in de staf en haar op wedstrijddagen zal assisteren op de bank. Op trainingsavonden kan ze rekenen op de ondersteuning van assistent-trainer Wim van der Sterre en keeperstrainer Daymian van Goor.

Judith heeft zin in haar nieuwe avontuur. De nadruk ligt komend seizoen vooral op de ontwikkeling van de jonge speelsters, wat uiteindelijk moet resulteren in goede resultaten in de 1e klasse. 


Afscheid Vrouwen 1

Dinsdag 7 Juli 2020

Naast het verwelkomen van een aantal nieuwe speelsters neemt HZVV VR1 ook afscheid van vier steunpilaren.

Om verschillende redenen hebben Soraya Kainama, Gulnaz Yildirim, Maron TeVelde en Martine Weinans besloten hun voetbalcarrière te beëindigen.

HZVV is dankbaar voor de jaren dat deze speelsters hun talent en inzet aan het eerste vrouwenteam hebben gegeven en wenst hun veel succes en geluk.


Nog een jong talent naar Vrouwen 1

Maandag 15 Juni 2020

HZVV VR1 mag opnieuw een jong talent uit de regio verwelkomen. 

 
De 16 jarige verdedigster Marloes Hogendoorn maakt de overstap van BDE naar de club uit Hoogeveen en hoopt zich daar verder te ontwikkelen.
 
Hiermee bestaat de selectie uit een mix van ervaring en aanstormend talent waardoor de staf met veel vertrouwen het komend seizoen tegemoet ziet.

Nieuwe keepster voor HZVV VR 1

Maandag 20 April 2020

Hzvv dames 1 versterkt zich met keepster Daphne Weggen.

 
De 22 jarige keepster komt over van Germanicus uit Coevorden.
 
Daphne is een talentvolle keepster en een welkome versterking binnen de selectie.
 
De staf van dames 1 is dan ook blij dat zij voor HZVV heeft gekozen.

Selectie Vrouwen 1 krijgt steeds meer vorm

Zaterdag 4 April 2020

Langzamerhand begint de selectie van HZVV Vrouwen 1 steeds meer vorm te krijgen.

 
Waren er al een aantal namen bekend, er zijn nu weer 3 speelsters die hebben aangegeven bij HZVV te blijven. Lyanne Neutel zal ook volgend seizoen deel uitmaken van de eerste selectie, waarmee ze haar derde seizoen in zal gaan.
 
Ook de jonge talenten Sharella van Goor en Luna Schonewille blijven deel uitmaken van de spelersgroep waarmee er een mix blijft bestaan tussen routine en jeugd.
 
Joanieke van Binnendijk zal komend seizoen de overstap maken van MO 17 naar de eerste selectie. Afgelopen seizoen heeft ze al een aantal keren deel uit gemaakt van de wedstrijdselectie en laten zien dat ze klaar is voor de volgende fase in haar carrière.  
 
Naast deze meldingen van binnen de club komen er ook van buiten versterkingen naar HZVV. 
Sharon Hamminga en Anne Wasse maken de stap van Germanicus naar HZVV om zich verder te ontwikkelen. Ook zij zijn een welkome aanvulling op de al zo talentvolle spelersgroep.
 
Tot slot komt ook een "oude" bekende weer terug op het vertrouwde nest. Na een jaar verblijf in het buitenland zal ook Cheyene Maulany het rood-witte tenue weer aantrekken en een aantal wedstrijden toevoegen aan het al indrukwekkende aantal van ruim 170 wedstrijden die ze al voor HZVV 1 speelde.
 
Het spreekt voor zich dat de staf van HZVV verheugd is met deze blijvende en komende speelsters
 

Vrouwen 1 verwelkomt volgend seizoen Michelle Okken

Donderdag 26 Maart 2020

Afgelopen weekend werd bekend dat Michelle Okken de overstap maakt van de Weide Vrouwen 1 naar HZVV.

Okken gaf aan dat ze aan een nieuwe uitdaging toe is en verwacht deze te vinden bij HZVV. Met haar komst wordt er ervaring toegevoegd aan de jonge selectie die HZVV heeft en komt er een betere mix tussen jeugd en routine. 

De staf van HZVV is blij met de overstap die Michelle maakt en heeft er alle vertrouwen in dat zij een toegevoegde waarde zal zijn.


5 dames blijven volgend seizoen bij HZVV Vrouwen 1

Donderdag 26 Maart 2020

Na het bericht van enige weken geleden heeft HZVV Vrouwen 1 weer goed nieuws te melden.

Lisa Postma en Nienke Woertink die beiden al een aantal jaren geleden HZVV kwamen versterken hebben te kennen gegeven ook komend seizoen nog bij HZVV te blijven. 

Ook Sanne vd Sterre en Maria de Lima die nu voor het tweede jaar deel uitmaken van de HZVV VR1 selectie blijven volgend seizoen de kleuren van HZVV dragen. Deze speelsters hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot echte HZVV'ers.

Naast de vier speelsters die hier boven genoemd worden heeft ook Nienke Peereboom, die aan het begin van dit seizoen overkwam van 'D Olde Veste, te kennen gegeven dat zij haar verblijf bij HZVV zal verlengen. Peereboom gaf aan het uitstekend naar haar zin te hebben en toekomst te zien in de selectie van HZVV en dat zij graag hieraan wil mee werken.

De staf van HZVV is blij dat met deze toezeggingen de selectie voor volgend seizoen voor het grootste deel intact blijft en met het feit dat ook spelers die ooit van een andere club kwamen zich thuis voelen bij HZVV.


Jager, Manusiwa en de Vries blijven bij HZVV

Woensdag 4 Maart 2020

Aanvoerder Verena Jager en verdedigers Carmen Manusiwa en Manon de Vries spelen ook volgend jaar voor HZVV. De drie speelsters hebben de intentie uitgesproken om te blijven.

 
HZVV is onze club, hier zijn we opgegroeid. We hebben met deze groep uiteindelijk de eerste klasse weten te bereiken wat hoog op ons lijstje stond!
 
De eerste seizoenshelft is helaas matig verlopen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we de tweede seizoenshelft zullen strijden om in de eerste klasse te blijven.
 
Dat is waar we met deze jonge groep zeker thuis horen.
De staf van Vrouwen 1 is blij dat deze 3 sterkhouders blijven.

HZVV Vrouwen 1 zal ook komend seizoen worden getraind door Marco de Jonge

Vrijdag 24 Januari 2020

Trainer Marco de Jonge en vereniging hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en besloten ook een derde seizoen met elkaar in zee te gaan.

HZVV beschikt over een jonge maar getalenteerde groep speelsters in het eerste vrouwenteam waar nog veel rek in zit. De vereniging heeft het volste vertrouwen dat trainer Marco de Jonge dit verder kan ontwikkelen.
De Jonge heeft ook meerdere keren uitgesproken dat er nog een hele ontwikkeling mogelijk is en wil hier graag een factor in zijn.

De Jonge zal hierin bijgestaan worden door assistent trainer Judith Almeloo die ook heeft aangegeven volgend seizoen verbonden te blijven aan HZVV Vrouwen 1.
 
Ook assistent grensrechter Wim vd Sterre en teammanagers Ricardo Diemel en Harry Kuik blijven nog een jaar aan zodat HZVV al op tijd weet dat het met een ervaren groep mensen aan het roer het nieuwe seizoen in zal gaan.

Moedig onze dames aan!

Donderdag 31 Mei 2018

Komende zaterdag 2 juni is een spannende dag voor de dames van HZVV, om 12.30 uur spelen ze in Nieuw Roden voor promotie naar de 1e klasse!

Ze kunnen hierbij wel wat steun gebruiken van jullie, om 10.15 uur vertrekt er vanaf HZVV een bus die kant op. Je kunt je opgeven via telefoonnummer; 06-22279039

 


Marco de Jonge trainer van HZVV Vrouwen 1

Dinsdag 3 April 2018

Marco de Jonge uit Nieuweroord is vanaf het komend seizoen de nieuwe trainer van het HZVV vrouwen 1.

“We zijn zeer content dat Marco zich aan onze club verbindt. Hij brengt de nodige kennis en ervaring mee om weer een stap te maken met de sectie vrouwenvoetbal. We beschikken over een jonge, talentvolle en ambitieuze groep meiden en vrouwen,” aldus Erik Streutker, bestuurslid voetbalzaken bij HZVV.

De Jonge zal samen met Martine Weinans en Judith Almeloo de technische staf vormen. Weinans en Almeloo zijn al langer aan HZVV verbonden en hebben de afgelopen seizoenen de kar getrokken. “We zijn blij dat beide dames actief bij HZVV Vrouwen 1 betrokken blijven. Dit zorgt voor de nodige continuïteit. Met Marco als hoofdtrainer kan de ingezette groei een vervolg krijgen.
HZVV Vrouwen 1 staat op dit moment 3e in de tweede klasse en hoopt dit seizoen promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

De Jonge, die nu nog trainer bij Vitesse '63 Vrouwen 1 is, stapte vijf jaar geleden bij de vv Hollandscheveld over naar het damesvoetbal. “Het damesvoetbal maakt een mooie ontwikkeling door de laatste jaren. Ik vind het leuk daaraan bij te dragen. Ik ben dan ook blij met mijn nieuwe uitdaging bij HZVV. Het is een mooie club met een prachtige accommodatie".


HZVV heeft twee speelsters met eredivisie-ervaring

Dinsdag 3 Oktober 2017

De dames van HZVV waren afgelopen seizoen dichtbij promotie naar de eerste klasse, maar de ploeg strandde in de nacompetitie. Voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen en wil de ploeg van de trainsters Martine Weinans en Judith Almeloo graag de stap naar de eerste klasse maken. HZVV heeft komend seizoen twee speelsters, die in de eredivisie gespeeld hebben. Dominique Vugts voetbalde tien jaar in de eredivisie en kwam over van Ajax. Verena Jager deed eredivisie-ervaring op bij PEC Zwolle.

De 29-jarige Dominique Vugts begon haar voetballoopbaan bij OSC’45 in Den Bosch en kwam via ODC Boxtel, Sedoco en Saestum in de eredivisie bij Willen II terecht. De spits speelde drie wedstrijden in het Nederlands elftal, waarna ze bedankte voor de eer. ‘Ik vind dat ik geen eerlijke kans heb gehad. Dat ik gestopt ben, was de beste keus van mijn leven’, zegt Dominique Vugts. Ze speelde na drie jaar Willem II bij FC Utrecht, Telstar, Lierse SK, ADO en afgelopen seizoen bij Ajax. ‘Sportief gezien was het seizoen bij Ajax het hoogtepunt met een titel en de bekerwinst, maar mijn mooiste jaren heb ik bij Willem II beleefd. In het begin viel ik vrijwel elke wedstrijd bij Ajax in en ik werd vooral als pinchhitter gebracht.’ Haar overgang naar tweedeklasser HZVV wekte de nodige verbazing in Hoogeveen. ‘Ik heb een relatie met Bertina Gerding, die bij HZVV speelt, dus de keuze voor HZVV was niet zo moeilijk. Het voelde direct goed bij HZVV. Ik werd meteen opgenomen in de groep en daarnaast heeft de club een mooie accommodatie.’ Dominique Vugts is fysiotherapeute en hoopt in Hoogeveen of omgeving werk te kunnen vinden.

De 20-jarige Verena Jager speelde vanaf haar negende jaar tot de B-junioren bij HZVV. Daarna werd ze ontdekt door PEC Zwolle en speelde twee jaar bij de beloften en twee jaar in het eerste elftal in de eredivisie. De centrale verdedigster heeft met PEC nog eens tegen Dominique Vugts gespeeld, die destijds bij ADO voetbalde. Verena Jager werd ook regelmatig gekozen voor Jong Oranje. ‘Dat was een schaduwteam. Ik heb nooit een interland gespeeld.’ De verdedigster, die volgens eigen zeggen in het veld wel tegen een stootje kan, beleefde vier mooie jaren bij PEC. ‘Ja, hoor. Ik heb o.a. tegen Ajax, PSV, ADO, Heerenveen gespeeld. Ik heb nog in de Bene League gespeeld tegen Belgische clubs. Je zat dan langer in de bus dan dat je op het veld stond. Na vier jaar mocht ik niet blijven en dat was best een teleurstelling. Daarna ben ik  in 2016 terug gegaan naar HZVV.’ HZVV begroette naast Dominique Vugts de nieuwelingen Sabrina van Nuil van VCG en Claudia van Duinkerken van Noordscheschut. Mirjam Kroezen en Cristy Koll zijn gestopt.

HZVV werd vorig seizoen derde en haalde net de eerste klasse niet. Dominique Vugts en Verena Jager vinden dat hun ploeg voor promotie moet gaan. ‘We zijn als team gegroeid en ons team lijkt beter dan vorig seizoen. We moeten hoge ogen kunnen gaan gooien. Hopelijk kunnen we kampioen worden en ver komen in het bekertoernooi. Het zou mooi zijn als we het niveau van jaren geleden weer kunnen benaderen.


Foto: Jochem van de Weg.


HZVV VR1 - Winsum VR1 nacompetitie

Woensdag 10 Mei 2017
Na een wisselvallig seizoen is HZVV VR1 op de derde plaats geëindigd in de competitie. Deze plek geeft recht op een plaats in de nacompetitie om zich in de eerste klasse te spelen. 
 
Komende zaterdag begint voor onze heldinnen die nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Winsum dat tweede werd in hun competitie. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. Uiteraard willen we iedereen oproepen om onze dames te komen steunen. Hoe mooi zou het zijn wanneer de HZVV supporters na het heren 1 elftal ook het dames 1e team naar een hogere klasse supporteren!
 

Cheyenne Maulany speelt 150e wedstrijd voor HZVV VR1

Maandag 8 Mei 2017

Zaterdag zes mei was een bijzondere dag voor Cheyenne Maulany. Zij speelde haar 150e wedstrijd voor het eerste vrouwenteam van HZVV. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Genemuiden werd Cheyenne daarvoor gehuldigd, hetgeen voor haar een complete verrassing was. Nog groter was de verrassing toen Cheyenne haar oma het veld op zag komen om haar de bijbehorende bloemen te overhandigen.
 


HZVV gaat verder met trainersduo van Vrouwen 1

Woensdag 28 December 2016

HZVV heeft het contract met Martine Weinans en Judith Almeloo met een jaar verlengd.
 "De eerste seizoenshelft heeft laten zien dat Vrouwen 1 op de koers ligt die van tevoren is uitgestippeld,” aldus Erik Streutker, bestuurslid voetbalzaken van HZVV. “Over en weer zijn we zeer tevreden over het vertoonde spel en de ontwikkeling die het team doormaakt. Een en ander heeft geleid tot een mooie vierde plaats bij het ingaan van de winterstop. Dat is een uitstekende prestatie waar de staf van Vrouwen 1 trots op mag zijn en die vertrouwen geeft voor de toekomst."

Harry Kuik, leider van HZVV Vrouwen 1 vult aan: “We zijn blij dat het voortzetten van de samenwerking met beide trainsters voor het bestuur vanzelfsprekend is.” Omdat ook de overige stafleden hebben aangegeven door te willen gaan, is de begeleiding voor volgend seizoen bij HZVV Vrouwen 1 nu al in een vroeg stadium al rond. "Dat geeft niet alleen rust, maar biedt ook de ruimte om lekker verder te bouwen,” aldus Kuik.


HZVV VR1 heeft selectie rond

Vrijdag 17 Juni 2016

HZVV VR 1 heeft voor volgend seizoen de selectie compleet. Tegenover het
vertrek van Mylene Kimmann en Carmen Haitsma naar respectievelijk Drenthina
en Oranje Nassau Groningen en het eerder gemelde afscheid van Martine
Weinans die tot de technische staf gaat behoren staat de komst van een
zestal nieuwe speelsters.

Uit de eigen jeugd komen Gulnaz Yildirim en Manon de Vries over, twee
speelsters die afgelopen seizoen al geregeld deel uitmaakten van de
wedstrijdselectie. Naast deze twee speelsters komt van VKW het jonge talent
Lisa Postma de selectie versterken.

Van Gramsbergen komt Lisa Braker naar HZVV die ervaring inbrengt in de
jonge spelersgroep.

Na een sabattical heeft Tahira Hadzic ook besloten om haar carriere weer op
te pakken, na Oranje Nassau zal zij nu haar vaardigheden bij HZVV gaan
vertonen.

Tot slot is HZVV blij dat Verena Jager van PEC Zwolle besloot terug te
keren naar de vereniging waar het allemaal begon en ook Verena zal komend
seizoen in het Rood-Wit te bewonderen zijn.

De staf bestaat komend seizoen uit Martine Weinans, Judith Almeloo, Ricardo
Diemel en Harry Kuik.