header-logo
Vrouwen 1

HZVV Vrouwen 1

Nieuws

Moedig onze dames aan!

Donderdag 31 Mei 2018

Komende zaterdag 2 juni is een spannende dag voor de dames van HZVV, om 12.30 uur spelen ze in Nieuw Roden voor promotie naar de 1e klasse!

Ze kunnen hierbij wel wat steun gebruiken van jullie, om 10.15 uur vertrekt er vanaf HZVV een bus die kant op. Je kunt je opgeven via telefoonnummer; 06-22279039

 


Marco de Jonge trainer van HZVV Vrouwen 1

Dinsdag 3 April 2018

Marco de Jonge uit Nieuweroord is vanaf het komend seizoen de nieuwe trainer van het HZVV vrouwen 1.

“We zijn zeer content dat Marco zich aan onze club verbindt. Hij brengt de nodige kennis en ervaring mee om weer een stap te maken met de sectie vrouwenvoetbal. We beschikken over een jonge, talentvolle en ambitieuze groep meiden en vrouwen,” aldus Erik Streutker, bestuurslid voetbalzaken bij HZVV.

De Jonge zal samen met Martine Weinans en Judith Almeloo de technische staf vormen. Weinans en Almeloo zijn al langer aan HZVV verbonden en hebben de afgelopen seizoenen de kar getrokken. “We zijn blij dat beide dames actief bij HZVV Vrouwen 1 betrokken blijven. Dit zorgt voor de nodige continuïteit. Met Marco als hoofdtrainer kan de ingezette groei een vervolg krijgen.
HZVV Vrouwen 1 staat op dit moment 3e in de tweede klasse en hoopt dit seizoen promotie naar de eerste klasse af te dwingen.

De Jonge, die nu nog trainer bij Vitesse '63 Vrouwen 1 is, stapte vijf jaar geleden bij de vv Hollandscheveld over naar het damesvoetbal. “Het damesvoetbal maakt een mooie ontwikkeling door de laatste jaren. Ik vind het leuk daaraan bij te dragen. Ik ben dan ook blij met mijn nieuwe uitdaging bij HZVV. Het is een mooie club met een prachtige accommodatie".


HZVV heeft twee speelsters met eredivisie-ervaring

Dinsdag 3 Oktober 2017

De dames van HZVV waren afgelopen seizoen dichtbij promotie naar de eerste klasse, maar de ploeg strandde in de nacompetitie. Voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen en wil de ploeg van de trainsters Martine Weinans en Judith Almeloo graag de stap naar de eerste klasse maken. HZVV heeft komend seizoen twee speelsters, die in de eredivisie gespeeld hebben. Dominique Vugts voetbalde tien jaar in de eredivisie en kwam over van Ajax. Verena Jager deed eredivisie-ervaring op bij PEC Zwolle.

De 29-jarige Dominique Vugts begon haar voetballoopbaan bij OSC’45 in Den Bosch en kwam via ODC Boxtel, Sedoco en Saestum in de eredivisie bij Willen II terecht. De spits speelde drie wedstrijden in het Nederlands elftal, waarna ze bedankte voor de eer. ‘Ik vind dat ik geen eerlijke kans heb gehad. Dat ik gestopt ben, was de beste keus van mijn leven’, zegt Dominique Vugts. Ze speelde na drie jaar Willem II bij FC Utrecht, Telstar, Lierse SK, ADO en afgelopen seizoen bij Ajax. ‘Sportief gezien was het seizoen bij Ajax het hoogtepunt met een titel en de bekerwinst, maar mijn mooiste jaren heb ik bij Willem II beleefd. In het begin viel ik vrijwel elke wedstrijd bij Ajax in en ik werd vooral als pinchhitter gebracht.’ Haar overgang naar tweedeklasser HZVV wekte de nodige verbazing in Hoogeveen. ‘Ik heb een relatie met Bertina Gerding, die bij HZVV speelt, dus de keuze voor HZVV was niet zo moeilijk. Het voelde direct goed bij HZVV. Ik werd meteen opgenomen in de groep en daarnaast heeft de club een mooie accommodatie.’ Dominique Vugts is fysiotherapeute en hoopt in Hoogeveen of omgeving werk te kunnen vinden.

De 20-jarige Verena Jager speelde vanaf haar negende jaar tot de B-junioren bij HZVV. Daarna werd ze ontdekt door PEC Zwolle en speelde twee jaar bij de beloften en twee jaar in het eerste elftal in de eredivisie. De centrale verdedigster heeft met PEC nog eens tegen Dominique Vugts gespeeld, die destijds bij ADO voetbalde. Verena Jager werd ook regelmatig gekozen voor Jong Oranje. ‘Dat was een schaduwteam. Ik heb nooit een interland gespeeld.’ De verdedigster, die volgens eigen zeggen in het veld wel tegen een stootje kan, beleefde vier mooie jaren bij PEC. ‘Ja, hoor. Ik heb o.a. tegen Ajax, PSV, ADO, Heerenveen gespeeld. Ik heb nog in de Bene League gespeeld tegen Belgische clubs. Je zat dan langer in de bus dan dat je op het veld stond. Na vier jaar mocht ik niet blijven en dat was best een teleurstelling. Daarna ben ik  in 2016 terug gegaan naar HZVV.’ HZVV begroette naast Dominique Vugts de nieuwelingen Sabrina van Nuil van VCG en Claudia van Duinkerken van Noordscheschut. Mirjam Kroezen en Cristy Koll zijn gestopt.

HZVV werd vorig seizoen derde en haalde net de eerste klasse niet. Dominique Vugts en Verena Jager vinden dat hun ploeg voor promotie moet gaan. ‘We zijn als team gegroeid en ons team lijkt beter dan vorig seizoen. We moeten hoge ogen kunnen gaan gooien. Hopelijk kunnen we kampioen worden en ver komen in het bekertoernooi. Het zou mooi zijn als we het niveau van jaren geleden weer kunnen benaderen.


Foto: Jochem van de Weg.


HZVV VR1 - Winsum VR1 nacompetitie

Woensdag 10 Mei 2017
Na een wisselvallig seizoen is HZVV VR1 op de derde plaats geëindigd in de competitie. Deze plek geeft recht op een plaats in de nacompetitie om zich in de eerste klasse te spelen. 
 
Komende zaterdag begint voor onze heldinnen die nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Winsum dat tweede werd in hun competitie. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. Uiteraard willen we iedereen oproepen om onze dames te komen steunen. Hoe mooi zou het zijn wanneer de HZVV supporters na het heren 1 elftal ook het dames 1e team naar een hogere klasse supporteren!
 

Cheyenne Maulany speelt 150e wedstrijd voor HZVV VR1

Maandag 8 Mei 2017

Zaterdag zes mei was een bijzondere dag voor Cheyenne Maulany. Zij speelde haar 150e wedstrijd voor het eerste vrouwenteam van HZVV. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Genemuiden werd Cheyenne daarvoor gehuldigd, hetgeen voor haar een complete verrassing was. Nog groter was de verrassing toen Cheyenne haar oma het veld op zag komen om haar de bijbehorende bloemen te overhandigen.
 


HZVV gaat verder met trainersduo van Vrouwen 1

Woensdag 28 December 2016

HZVV heeft het contract met Martine Weinans en Judith Almeloo met een jaar verlengd.
 "De eerste seizoenshelft heeft laten zien dat Vrouwen 1 op de koers ligt die van tevoren is uitgestippeld,” aldus Erik Streutker, bestuurslid voetbalzaken van HZVV. “Over en weer zijn we zeer tevreden over het vertoonde spel en de ontwikkeling die het team doormaakt. Een en ander heeft geleid tot een mooie vierde plaats bij het ingaan van de winterstop. Dat is een uitstekende prestatie waar de staf van Vrouwen 1 trots op mag zijn en die vertrouwen geeft voor de toekomst."

Harry Kuik, leider van HZVV Vrouwen 1 vult aan: “We zijn blij dat het voortzetten van de samenwerking met beide trainsters voor het bestuur vanzelfsprekend is.” Omdat ook de overige stafleden hebben aangegeven door te willen gaan, is de begeleiding voor volgend seizoen bij HZVV Vrouwen 1 nu al in een vroeg stadium al rond. "Dat geeft niet alleen rust, maar biedt ook de ruimte om lekker verder te bouwen,” aldus Kuik.


HZVV VR1 heeft selectie rond

Vrijdag 17 Juni 2016

HZVV VR 1 heeft voor volgend seizoen de selectie compleet. Tegenover het
vertrek van Mylene Kimmann en Carmen Haitsma naar respectievelijk Drenthina
en Oranje Nassau Groningen en het eerder gemelde afscheid van Martine
Weinans die tot de technische staf gaat behoren staat de komst van een
zestal nieuwe speelsters.

Uit de eigen jeugd komen Gulnaz Yildirim en Manon de Vries over, twee
speelsters die afgelopen seizoen al geregeld deel uitmaakten van de
wedstrijdselectie. Naast deze twee speelsters komt van VKW het jonge talent
Lisa Postma de selectie versterken.

Van Gramsbergen komt Lisa Braker naar HZVV die ervaring inbrengt in de
jonge spelersgroep.

Na een sabattical heeft Tahira Hadzic ook besloten om haar carriere weer op
te pakken, na Oranje Nassau zal zij nu haar vaardigheden bij HZVV gaan
vertonen.

Tot slot is HZVV blij dat Verena Jager van PEC Zwolle besloot terug te
keren naar de vereniging waar het allemaal begon en ook Verena zal komend
seizoen in het Rood-Wit te bewonderen zijn.

De staf bestaat komend seizoen uit Martine Weinans, Judith Almeloo, Ricardo
Diemel en Harry Kuik.


De laatste strohalm voor Vrouwen 1

Vrijdag 20 Mei 2016

Voor veel teams is het seizoen 2015-2016 inmiddels afgelopen en is de zomerstop aanstaande. Dit is echter niet het geval voor Vrouwen 1. Zij strijden op dit moment tegen het degradatiespook. Teveel wedstrijden konden niet in winst worden omgezet door de kleine selectie en een aantal blessuregevallen en een wisselvallig en tegenvallend seizoen is een feit.

Dit wil echter niet zeggen dat er geen kansen zijn om degradatie te voorkomen. De groep is strijdlustig, wil vechten voor de laatste kans en bouwen aan een stabiel elftal wat de komende jaren weer uit kan groeien naar een titelkandidaat. Door de medewerking van speelsters uit Vrouwen 2 en de jeugd staat er elke zaterdag weer een team waarmee de strijd wordt aangegaan.

1e horde
In de eerste ronde van de nacompetitie wordt er gespeeld tegen Vrouwen 1 van HHC Hardenberg. Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen, hoewel de uitslag groter had moeten zijn. Morgen is de return in Hoogeveen.
Natuurlijk is alle support morgen welkom! Er wordt om 15:00 uur afgetrapt op Bentinckspark!

Mocht deze tweeluik winnend worden afgesloten, volgen er op 28 mei en 4 juni nog twee wedstrijden om handhaving definitief veilig te kunnen stellen.


Lodewijk Danser gestopt als trainer/coach bij HZVV Vrouwen 1

Donderdag 7 Januari 2016

HZVV en de trainer/coach van Vrouwen 1, Lodewijk Danser, hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Het bestuur, de staf en de speelsters van Vrouwen 1 bedankt Lodewijk voor zijn inzet gedurende de afgelopen 1,5 jaar en wensen hem veel succes in de toekomst.


Oefeninterland voor HZVV-er Bertina Gerding met Nederlands Militair Vrouwenelftal

Zondag 23 Augustus 2015

HZVV vrouwen 1 speelster Bertina Gerding is momenteel volop in voorbereiding met het Nederlands Militair vrouwenvoetbalelftal voor het wereldkampioenschap, dat begin september tijdens de Militaire Wereldspelen in Zuid Korea wordt gespeeld. Van maandag 24 tot en met woensdag 26 augustus traint de selectie op de velden van Concordia in Delft.

Onderdeel van dit trainingskamp is een oefeninterland tegen het Belgisch Militair vrouwenelftal op dinsdagmiddag 25 augustus. Dit duel vangt aan om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom om de prestaties van het team te bekijken, de toegang is gratis.

Bertina speelt in de voorbereiding ook nog wedstrijden tegen hoofd- en topklassers. Mede daardoor laat ze op dit moment de trainingen op dinsdag schieten bij HZVV. Maar dat is volgens de trainer geen probleem. Ze is de meest fitte speelster van allemaal. Op de donderdag en zaterdag brengt ze haar enthousiasme en ervaring over aan de groep en daar zijn we erg blij mee.

We wensen Bertina namens de vereniging veel succes toe!
 


Maureen Mulder hervat training

Donderdag 5 Maart 2015

Na een half jaar blessureleed heeft Maureen Mulder van HZVV Vr1 dinsdag 3 maart 2015 voor het eerst weer een training met bal afgewerkt. Ze maakte een zeer gedreven indruk en hopen haar medio april weer op de voetbalvelden te zien!


Topscorer en 100% trainingsopkomst Carmen Haitsma

Zaterdag 20 December 2014

Carmen Haitsma, speelster van HZVV dames 1 heeft in de eerste seizoenshelft een trainingsopkomst van 100% behaald!
De 17-jarige linksbuiten heeft ook al 8 doelpunten gemaakt en is daarmee topscorer van het team.

Complimenten namens het hele damesteam!
 


Jong PEC Zwolle -HZVV Vrouwen 1

Woensdag 1 Oktober 2014

Zoals de meesten inmiddels al hebben gehoord is afgelopen zaterdag 27 september de wedstrijd tussen Jong PEC Zwolle en de HZVV Vrouwen 1 niet doorgegaan i.v.m. een kettingbotsing voorafgaand aan de wedstrijd op de afrit Zwolle-Noord waar 4 van de 5 auto’s van het team van HZVV bij betrokken waren.

De meeste klachten kwamen pas een dag later, toen 12 speelsters aangaven last te hebben van spierpijn en nekklachten. Dinsdagavond zijn de schadeformulieren ingevuld in het bijzijn van een verzekeringsman en is besloten om aanstaande donderdag met de nog fitte spelers de training te hervatten. We hebben goede hoop dat de speelsters zullen herstellen, alleen heeft dit tijd nodig. Vandaar dat de wedstrijd van zaterdag 4 oktober tegen Lycurgus nog te vroeg komt.

Positief verrast zijn we met de reacties vanuit de groep en van alle tegenstanders in de 1e klasse die er alle begrip voor hebben. De wedstrijd tegen Jong PEC Zwolle is opnieuw vastgesteld op woensdag 22 oktober, welke gespeeld gaat worden in het stadion.


Even voorstellen..

Vrijdag 12 September 2014

Mijn naam is Lodewijk Danser en per 9 september j.l. de nieuwe trainer/coach van een zeer talentvolle groep, HZVV dames 1. De trainersstaf bestaat verder uit Judith Almeloo en Kim Spijker, teammanager Harry Kuik en grensrechter Ricardo Diemel.

Ik ben 34 jaar, woonachtig in Zwolle en getrouwd met Ester Danser-Massier en wij hebben een zoon van 1, Sander en in het dagelijks leven werkzaam als planner bij Volker Wessels Telecom Netwerk Solutions.
De afgelopen 17 jaar ben ik trainer geweest bij DESZ, Olympia’28, Blankenham, Kuinre, Steenwijkerwold en mijn laatste functie was Hoofd Jeugdopleiding bij Alcides, hetgeen ik 2 seizoenen heb gedaan.

We beginnen met de 2 zwaarste wedstrijden van het seizoen, namelijk tegen Be Quick’28 dames 2 (kampioen van vorig jaar) en Jong Pec Zwolle. Het zou mooi zijn als we hier gelijk kunnen stunten.


Sportgroeten,

Lodewijk Danser
 


Trainer dames 1 HZVV gezocht

Zondag 31 Augustus 2014

HZVV is per direct op zoek naar een een enthousiaste, gedreven en deskundige trainer voor Dames 1.

Ons eerste damesteam speelt op zaterdag in de eerste klasse B.
Wij verwachten dat de trainer:

 • Affiniteit heeft met damesvoetbal
 • Op deskundige wijze de trainingen verzorgt
 • Op wedstrijddagen (zaterdag ) het team coacht en begeleidt
 • Oog heeft voor talentontwikkeling
 • Overleg heeft met de trainers van de overige damesteams
 • trokken is bij de selectieprocedure
 • De spelers motiveert en stimuleert om te komen te ontwikkeling

Wij bieden:

 • Trainen en voetballen op een prachtige accommodatie met veel kunstgrasvelden
 • Een gezellige vereniging waar presteren en gezelligheid centraal staan
 • Een geweldige voetbalcultuur
 • Een passende vergoeding

Belangstelling:
Heeft u interesse om bij een ambitieuze vereniging te werken waar damesvoetbal een belangrijke plaats heeft, stuur uw reactie dan naar: bestuur@hzvv.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze bestuurslid voetbalzaken Willem Schraa, telefoon 06-39576502 emailadres:bestuur@hzvv.nl


Vrouwen 1 naar bekerfinale

Woensdag 23 April 2014

HZVV Vrouwen 1 heeft zich geplaatst voor de finale van het KNVB-districtsbekertoernooi voor vrouwenteams in de A-categorie. Op het Bentinckspark werd tweedeklasser Asser Boys met 5-1 verslagen. Na twee minuten leken de vrouwen een lastige avond tegemoet te gaan toen het op een 0-1 achterstand kwam. Halverwege de eerste helft werd echter de gelijkmaker gescoord en op slag van rust kwam men zelfs op voorsprong. In de tweede helft kwam de finaleplek geen enkel moment in gevaar en werd de score nog verder uitgebouwd naar 5-1.

In de finale wacht ONS Sneek VR1, dat in de andere halve finale na strafschoppen SC Stiens VR1 versloeg. Na 90 minuten stond het in Sneek 3-3. De finale wordt gespeeld op zaterdag 24 mei op de velden van Actief in Eelde-Paterswolde tijdens de bekerfinaledag voor senioren.  


Vrienden van HZVV Dames 1

Vrijdag 11 Oktober 2013

Wij zijn ook dit seizoen weer op zoek naar vrienden van HZVV dames 1 om ons financieel te steunen om een aantal zaken voor elkaar te krijgen. Deze actie wordt gesteund door het bestuur van voetbalvereniging HZVV.

Sinds anderhalf seizoen bestaat er de vrienden van HZVV Dames 1. Ook dit seizoen willen we daarmee doorgaan. Wat houdt het in? Iedereen kan lid worden van de vrienden van. Je betaald € 25,- en dan ben je voor 1 seizoen lid. Dit geld gaan we o.a. gebruiken om de volgende doelen te realiseren:

 1. Alternatieve trainingsactiviteiten indien noodzakelijk
 2. Trainingsattributen
 3. Extra voetbalactiviteiten zoals (zaal)toernooien


Daarvoor krijgt u terug:

 1. Onze dankbaarheid dat u ons steunt.
 2. 3 keer per jaar een informatiebulletin over de gang van zaken binnen het team.
 3. Een uitnodiging om een thuiswedstrijd te bezoeken en kennis te maken met de spelers en de staf van HZVV dames 1 onder genot van een drankje en hapje.
 4. Een vermelding in het programmaboekje dat bij thuiswedstrijden verschijnt.

Van het geld van afgelopen seizoen hebben we o.a. T-shirts aangeschaft voor onder ons presentatiepak.

Hoe wordt u vriend van HZVV Dames 1?
U kunt het inschrijfformulier invullen en dat overhandigen aan 1 van de speelsters en dan vervolgens € 25,- overmaken op rekeningnummer: 3459.239.352 t.n.v. Vrienden van HZVV dames 1.

Voor vragen kunt u mailen naar: simonezwiep@hotmail.com

Alvast vriendelijk bedankt!
HZVV Dames 1

 


Bericht van Jans Bos

Maandag 29 Juli 2013

Beste HZVV-ers,

Na 3 en 1/2 jaar trainer te zijn geweest bij de Dames van HZVV wil ik de vrijwilligers van de club bedanken voor de hele prettige samenwerking in deze periode. En hoop ik dat het goed zal gaan met de club en speciaal natuurlijk voor de Dames en ik wens mijn opvolger Fred de Groot veel succes in het komende seizoen.

Zelf word ik trainer/coach van sv Meppen en ga daar de B-juniorinnen trainen die uitkomen in de Bundesliga Nord in Duitsland. Verder wil ik de mensen van de club bedanken voor de kaartjes, mailtjes en kadootjes die we, en met name Eva, hebben mogen ontvangen in haar strijd tegen de tumor. Nog twee chemo 's te gaan en dan hoop ik dat we de strijd hebben gewonnen.

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe en hopelijk zien we elkaar weer eens op de sportvelden.

Met vriendelijke sportgroeten,

Jans Bos


HZVV Vrouwen 1 begint tegen titelkandidaat

Vrijdag 28 Juni 2013

De KNVB heeft de nummering van de landelijke competities bekend gemaakt. Dat betekent dat het wedstrijdschema van HZVV Vrouwen 1 bekend is. Op zaterdag 7 september zal het team van de nieuwe trainer/coach Fred de Groot de competitie in de 1e klasse B starten met een uitwedstrijd tegen SC Klarenbeek VR1, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde. Gezien alle versterkingen behoren zij zeker tot één van de titelfavorieten. De eerste thuiswedstrijd van Vrouwen 1 is een week later tegen promovendus Flevo Boys VR1. De competitie wordt op 3 mei 2014 afgesloten met een thuiswedstrijd tegen SVZW VR1 uit Wierden.

Het complete wedstrijdschema is terug te vinden onder 'Standen & uitslagen'. Nu de eerste genummerde indeling bekend is, zijn  de uitslagen en standen van het afgelopen seizoen niet meer zichtbaar. De komende weken wordt alles omgezet naar het nieuwe seizoen.

Zoals gebruikelijk is het wedstrijdschema en dan met name de aanvangstijden onder voorbehoud. Het betreft de voorkeursaanvangstijden zoals door de diverse verenigingen aan de KNVB is opgegeven. De thuisspelende vereniging kan dit altijd aanpassen. Het wekelijks te publiceren programma van TXT344 van RTV Drenthe is altijd leidend!


Nail Academy Nicolle sponsort dames HZVV met nieuwe presentatiepakken

Maandag 29 April 2013

HZVV VR1 is zeer tevreden met de nieuwe presentatiepakken die Nail Academy Nicolle aan hen beschikbaar heeft gesteld. Op de op 11 april bij HZVV gehouden Ladies night werden de pakken aan de dames door Nicolle Eshuis-Stam uitgereikt. Op de foto HZVV VR1 en Nicolle Eshuis-Stam.