header-logo
Oldstars

HZVV Oldstars

Nieuws

Old Stars HZVV bestaan vijf jaar

Dinsdag 10 November 2020

Zestigplussers begroeten eerste vrouwelijke lid

Hoogeveen - HZVV Old Stars is sinds augustus 2015 een officiële afdeling van HZVV. De voetballende zestigplussers zijn met acht deelnemers begonnen en de nieuwste afdeling van HZVV is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 25 personen. De HZVV Old Stars bestaan dit jaar vijf jaar en vormen in het jubileumjaar nog steeds een bloeiende tak van de Hoogeveense voetbalclub. Het eerste vrouwelijke lid kon begroet worden en het oudste lid vierde onlangs zijn 86ste verjaardag.

Zoals voor iedereen, is het ook voor de Old Stars van HZVV een vreemde tijd. In het voorjaar moesten de pioniers van het walking football in Drenthe door de eerste coronagolf plotseling stoppen met de trainingen op woensdagmorgen. Dat was begrijpelijk, maar voor de leden een enorme teleurstelling. Voor sommigen viel daarbij veel weg. Naast de trainingen namelijk ook het vrijwilligerswerk bij HZVV en de bezoekjes aan de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Eenzaamheid lag voor een aantal op de loer. In die periode hebben de leden door mailverkeer en telefoongesprekken wel contact met elkaar gehouden. Na de eerste golf mochten de zestigplussers weer de wei in en leek het leven weer een beetje de normale kant op te gaan. De Old Stars kregen er zelfs nieuwe leden bij waaronder ook de eerste vrouw. Daarnaast vierde het oudste lid, Jan Bisschop zijn 86ste verjaardag. Er is de hele zomer doorgetraind, maar sinds enkele weken ligt het walking football in Hoogeveen helemaal stil.

De Zorgzaak
Sinds de oprichting van de afdeling Old Stars bij HZVV is De Zorgzaak Hoogeveen de hoofdsponsor. De Zorgzaak is bereid gevonden ook voor de nieuwe leden de kleding te sponsoren. Daarnaast stelt De Zorgzaak voor alle leden een korte broek beschikbaar, zodat alle spelers in de zomer allemaal in dezelfde korte broek lopen. Dit geeft duidelijk aan dat de hoofdsponsor ook in deze bijzondere tijd vertrouwen heeft in het belang van Old Stars walking football en naast de vaste sponsoring hiervan ook de kleding blijft sponsoren.

Oudste lid
Vrijwel alle leden van de Old Stars zijn ouder dan zestig, maar Jan Bisschop spant de kroon met zijn 86 jaar. Hij is al zes jaar actief als wandelvoetballer. In het voorjaar brak hij zijn been, maar dat kwam niet door voetbal. Daardoor was hij enkele maanden uit de roulatie, maar inmiddels is hij weer helemaal hersteld. ,,Voordat ik bij de Old Stars begon had ik nog nooit een bal aangeraakt,” zegt Bisschop. Hij begon dus eigenlijk vanaf nul en na zes jaar geniet hij er nog steeds elke week met volle teugen van. ,,Ik doe leuk mee en ik vind dat ik beter ben geworden, want ik kan de bal steeds beter bij me houden. Ik hoef ook geen uitblinker te zijn. Ik zou wel graag meer willen scoren. Ik ben blij dat ik dit op zo’n hoge leeftijd nog kan doen. Naast beweging is gezelligheid ook belangrijk en dat is er zeker. Ik ben de oudste voetballer van HZVV en waarschijnlijk ook van Drenthe. Ik ben trots op mijn lichaam en ik heb nergens meer last van. Ik slik een tablet en verder niet.”

Eerste vrouwelijke lid
De Old Stars HZVV kenden ondanks de moeilijke tijden door corona een primeur. Met ingang van dit seizoen sloot het eerste vrouwelijke lid zich bij de Hoogeveense afdeling van walking football aan. Lia Steenbergen heeft de primeur en het bevalt haar tot nu toe prima. ,,Ik speel badminton en ik doe aan bellicon, maar dat lag door corona stil. Ik kon dus niet meer sporten, maar mijn echtgenoot begon weer met voetballen. Ik dacht: waarom hij wel en ik niet? Ik heb een training meegedaan en ik vond het zo leuk, dat ik ben gebleven. Ik vind het heerlijk, sporten in de buitenlucht. Ik keek vroeger vaak naar voetbal, maar omdat er teveel overtredingen werden gemaakt, ging de lol eraf. Ik had lang weinig met voetbal, maar nu doe ik het zelf met veel plezier en ik ben zelfs een keer met Egbert meegeweest naar De Kuip.”

Bij de foto: Lia Steenbergen (rechts) is het eerste vrouwelijke lid van HZVV Old Stars. Jan Bisschop (links) is met zijn 86 jaar het oudste lid.
(foto: Frans van Dorst)

 


Twee HZVV Old Stars dromen van deelname aan WK

Woensdag 25 April 2018
Hoogeveen – Twee spelers van HZVV Old Stars zijn geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands team dat op 12 mei deelneemt aan het WK Walking Football voor landenteams in Bristol. David van der Laan en Sieme Schippers nemen maandag 30 april deel aan een selectiedag in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Naast de voormalig Nederlands elftalspelers Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist worden maandag nog vijf 65 plussers uitgekozen om het Nederlands team in Engeland te completeren.
 
David van der Laan en Sieme Schippers zijn blij met de uitverkiezing en verheugen zich op een mooie voetbaldag in Amsterdam. Het duo van HZVV Old Stars is echter maandag 30 april niet alleen, want aan de selectiedag in het Olympisch Stadion nemen tweehonderd 65 plussers deel, waarvan er vijf worden uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het WK in Bristol. De twee HZVV Old Stars gaan niet met hoge verwachtingen naar de selectiedag, waar overigens geen supporters welkom zijn. ‘We vinden het gewoon leuk om zo’n speciale dag mee te maken. Het is toch fantastisch om oud-internationals als Wim Rijsbergen, Kees Kist, Sjaak Swart en Dick Schoenaker te mogen ontmoeten. Als we niet worden uitgekozen voor het Nederlands team dan is dat geen enkel probleem. Dat maakt ons niet zoveel uit, maar zo’n dag pakt niemand ons meer af. Het is voor HZVV alleen al leuk toch? De club is in die kringen niet goed bekend, denken wij en dat is mooie promotie voor de club.’ 
 
De eisen om gekozen te kunnen worden zijn duidelijk. Je moet een balletje kunnen trappen en minimaal 65 jaar zijn. Daarnaast verwacht men van de kandidaten dat men humoristisch en sociaal is. Het WK wordt voor de zesde keer georganiseerd en Oranje doet voor het eerst mee. Het toernooi wordt gespeeld op de velden van de Universiteit van Bristol in Engeland. Nederland is tijdens het WK op 12 mei ingedeeld in een poule met Canada, Engeland, Gibraltar, Schotland, Zuid-Afrika en Wales. Of de droom van David van der Laan en Sieme Schippers waarheid wordt en het duo straks naast Swart, Rijsbergen, Kist en Schoenaker in Oranje het Wilhelmus staat te zingen in Bristol wordt maandag 30 april bekend. Beide voetballers hebben op hoog niveau gevoetbald. Schippers speelde jaren in het eerste elftal van Schoonoord en Van der Laan voetbalde bij FC Wageningen. Beide clubs bestaan overigens niet meer. 
 
Walking Football neemt een enorme vlucht, want in Nederland hebben zestien eredivisieclubs en 240 amateurverenigingen een eigen Old Stars-team, waaronder HZVV en Vitesse ‘63. De spelers mogen niet rennen en de bal mag niet boven heuphoogte komen.  
 
Klik de foto: De HZVV Old Stars. Op de eerste rij vierde van rechts Sieme Schippers en tweede van rechts David van der Laan.
 
(Foto: Roelof Olde)
 

HZVV 1 wint Walking Football festival

Maandag 15 Mei 2017

Groningen - Het eerste team van HZVV heeft de tweede editie van het Hann Walking Football Festival op sportpark Kardinge in Groningen gewonnen. De Hoogeveners brachten walking football het best tot uitvoering en mochten de beker met de grote oren in ontvangst nemen. De organisatie van de feestelijke middag was in handen van FC Groningen, GVAV-Rapiditas, Oosterparkers en DIO Groningen.

Het deelnemersveld bestond uit 19 teams en er waren vier poules geformeerd. HZVV 1 won twee keer van Noordpool UFC en verloor van FC Groningen en Bedum 3. HZVV 2 speelde gelijk tegen Cambuur en Kardinge, verloor van Cambuur en won van de Suri's Old Stars.

Twee Old Stars teams van HZVV waren deelnemer en team 1 van HZVV bestond uit Frans van Dorst, Jan Sikkenga, Dick van Slochteren, Gerrit Kat , Jan Willems, Tinus Schraa en Sieme Schippers. Teamleider was Jantinus Mulder.
HZVV 2 bestond uit  Jan Bisschop, Fred Buurmeijer, Reinier de Boer, Henk Linde, Gerrit Benjamins, Herman Vink, Henk Benjamins en Otto van Slochteren. Teamleider was David van der Laan. 

De resultaten van HZVV waren als volgt :
HZVV 1 – Noordpool UFC2  5-0  
HZVV 1-  Noordpool UFC1    4-0
HZVV 1- FC Groningen 1  0-4
HZVV 1- SV Bedum 3  0-1
HZVV 1: 4 gespeeld , 2 gewonnen, 2 verloren, totaal 6 punten, doelsaldo 9-5

HZVV 2 – SC Kardinge 1   1-1
HZVV 2-  SV Bedum 1   0-0
HZVV 2-  SC Cambuur 2   3-4
HZVV 2-  Suri’ s Old Stars 1   3-2
HZVV 2 : 4 gespeeld, 1 gewonnen, 2 gelijk, 1 verloren, totaal 5 punten, doelsaldo 7-7

Scores van de wedstrijden werden wel bijgehouden, maar winnen stond niet voorop. 
De winnaar werd  uiteindelijk het team dat Walking Football het beste tot uitvoering bracht en dat was  HZVV 1. 

Er was ook nog een side-event ( scoren in  doelen op afstand) georganiseerd voor alle 19 teams en daarin behaalde HZVV 1 19 punten en HZVV 2 12 punten. Suri’s Old Stars 1 won dit onderdeel.  Het was een erg geslaagde, gezellige en sportieve dag!
 


HZVV Old Stars hebben het druk

Donderdag 16 Maart 2017

Koekange – Een ploeg van de Old Stars HZVV, die gaat deelnemen aan het internationale toernooi in het stadion van Heracles in Almelo bracht onlangs een bezoek aan Vitesse ’63 in Koekange. Vitesse ‘63 trad aan met twee teams en HZVV met een. Ieder team speelde vier wedstrijden en HZVV eindigde als derde en leed vier nederlagen en bleef op nul punten steken.

Op 7, 8 en 9 juni neemt HZVV Old Stars deel aan een groot internationaal Old Stars toernooi in het stadion van Heracles. HZVV wilde daarvoor graag oefenen en speelde een gezellig toernooi bij Vitesse ’63, dat nog maar een jaar bestaat. De HZVV Old Stars bestaan sinds augustus 2015. Het team van HZVV bestond uit Dick van Slochteren, Otto van Slochteren, Dirk Vogel, Jan Sikkenga, David van der Laan en Reinier de Boer. De geblesseerde Egbert Steenbergen fungeerde als leider. De trainer van de HZVV Old Stars, Jannes Hofsteenge is tevens trainer van Vitesse ’63 en het contact was daardoor gauw gelegd.

Op vrijdagmiddag 10 maart speelde het toernooi zich af op een grasveld. De twee teams van de thuisclub beten het spits af en speelden met 2-2 gelijk. Daarna kwam HZVV voor het eerst in actie en kwam er tegen Vitesse ’63 A niet aan te pas. De Hoogeveners verloren ruim met 1-4. Het positiespel van Vitesse was veel beter en de passes waren nauwkeuriger. HZVV kon de bal heel moeilijk kwijt en kende wat problemen met het grasveld. In de tweede wedstrijd speelde HZVV tegen Vitesse ’63 B. Ook in deze wedstrijd was de thuisclub te sterk en kwam HZVV geen moment in haar spel. Toch kwam het twee keer tot scoren: 4-2. Vitesse B versloeg vervolgens Vitesse A met 3-2. HZVV begon met goede moed aan de returns. De ploeg wilde revanche voor de 1-4 nederlaag tegen Vitesse A en speelde een redelijke wedstrijd en had de tegenstander veel beter in bedwang. De fysiek sterke topscorer werd aan banden gelegd en HZVV kreeg enkele dotten van kansen om op voorsprong te komen. HZVV had het vizier niet op scherp en verzuimde te winnen. De wedstrijd eindigde voor HZVV zeer onfortuinlijk. In de laatste minuut werd een voorzet van Vitesse ’63 ongelukkig door Dirk Vogel in het eigen doel getikt, waardoor Vitesse ’63 zeer gelukkig met 1-0 won. Toch was er meer tevredenheid in het HZVV-kamp na deze wedstrijd. Ook in de laatste wedstrijd tegen Vitesse B liet HZVV enkele kansen liggen. Vitesse liet HZVV komen en counterde naar een 3-1 zege. HZVV bleef op nul punten steken en besefte dat er nog veel werk aan de winkel is om tijdens het toernooi van Heracles een goed figuur te kunnen slaan.

Vrijdag 17 maart brengt HZVV Old Stars met maar liefst zestien spelers en vier begeleiders een bezoek aan Go Ahead Eagles in Deventer. De Hoogeveense voetballers krijgen van de Old Stars van Go Ahead Eagles een rondleiding in het stadion De Adelaarshorst. Daarna vindt er een toernooi plaats. Beide clubs treden aan met twee teams. Ieder team speelt dus twee wedstrijden. Na het toernooi wordt er nagepraat in het spelershome van Go Ahead Eagles.

Op vrijdag 12 mei neemt HZVV Old Stars deel aan het Walking Football Festival van FC Groningen in Groningen. Vorig jaar deed HZVV Old Stars ook mee en bleef knap ongeslagen. HZVV won destijds met 2-1 van FC Groningen en hield Cambuur op 1-1. De winnaar van de beker met de grote oren is het team dat het best Walking Football speelt.

Op 7, 8 en 9 juni neemt een team van HZVV Old Stars deel aan het toernooi om de Almelo City Cup. Het is een driedaags toernooi, waar ploegen uit Engeland, Duitsland en Nederland aan deelnemen. Vorig jaar hebben een paar Old Stars van HZVV een kijkje genomen in het stadion van Heracles. Zij zijn daardoor zo enthousiast geworden, dat zij zich hebben ingeschreven voor het toernooi. Op 7 juni worden de teams op het gemeentehuis van Almelo verwelkomd en voorgesteld. Op 8 juni begint het toernooi en ’s avonds is er een diner en een feestavond in een hotel. Op vrijdag 9 juni vinden dan de finalewedstrijden plaats.
     
 


Nieuw seizoen HZVV Old Stars begint met demonstratietrainingen

Maandag 22 Augustus 2016

60 Plussers zijn welkom op 24 en 31 augustus bij HZVV

HOOGEVEEN – De deelnemers aan Old Stars Walking Football bij HZVV zijn zo enthousiast geraakt dat voetbal voor 60 plussers sinds augustus 2015 een officieel onderdeel is van de Hoogeveense voetbalvereniging. Op woensdag 24 augustus begint de afdeling Walking Football van HZVV het nieuwe seizoen met een demonstratietraining. Iedereen, die mee wil doen of wil kijken is dan hartelijk welkom van 9.30 uur tot 11.15 uur op het sportcomplex van HZVV om kennis te maken met de nieuwste tak van de voetbalclub.

Woensdag 24 augustus is het zo ver. Dan start het nieuwe seizoen van de Old Stars onder leiding van trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord. Afgelopen seizoen namen voornamelijk leden van HZVV deel, maar de club hoopt dat ook veel niet-leden zich zullen aanmelden voor de Old Stars Walking Football, dat landelijk een enorme vlucht neemt. Op 31 augustus vindt een vervolgtraining plaats. Deze trainingen kunnen gratis gevold worden en de organisatie hoopt op een grote opkomst. Om 9.30 uur komt iedereen samen in de kantine voor een kop koffie of thee. Om 10.00 uur begint de training en kunnen de Old Stars hun kunsten tonen. De training duurt tot 11.00 uur en daarna wordt onder het genot van een kop koffie of thee gezellig nagepraat. Belangstellenden kunnen ook deelnemer worden zonder lid te worden van HZVV.

Na de twee demonstratietrainingen vindt er tot half december 2016 elke woensdagmorgen een training plaats. De winterstop voor de Old Stars duurt tot eind januari 2017 en daarna worden de trainingen weer hervat tot en met half mei 2017. HZVV heeft zich officieel bij de KNVB aangemeld als deelnemer aan Walking Football onder de naam Old Stars. De club is daarmee de enige in de regio met een afdeling voor 60 plussers. Net als de huidige deelnemers en HZVV, is De Zorgzaak uit Hoogeveen ook erg enthousiast en zal komend seizoen opnieuw als hoofdsponsor fungeren en heeft trainingspakken beschikbaar gesteld.

Walking Football is een langzamere variant op het reguliere voetbal en is speciaal voor ouderen (60+) om fit en vitaal te blijven. Walking Football is een sport zonder lichamelijk contact, waarbij sprinten en rennen niet is toegestaan. Het is een perfecte voetbalvorm voor mannen en vrouwen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op latere leeftijd willen beginnen met voetbal. Ook Hoogeveen heeft al een jaar een officiële afdeling Walking Football en de Old Stars staan op 24 en 31 augustus klaar om alle belangstellenden te ontvangen.
 
 


HZVV Old Stars verrast op Walking Football festival

Maandag 6 Juni 2016

HZVV Old Stars heeft tijdens de eerste editie van het HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands ) Walking Football Festival op Sportpark Kardinge te Groningen verrassend goed gepresteerd. HZVV bleef in vijf wedstrijden ongeslagen en versloeg FC Groningen 1 en SV Bedum 2. De zestigplussers speelden gelijk tegen Noordpool 1, FC Groningen 2 en Cambuur. De scores van de wedstrijden werden wel bijgehouden, maar winnen stond niet voorop. De winnaar werd  uiteindelijk het team dat Walking Football het beste tot uitvoering bracht en dat was Noordpool UFC uit Uithuizen.

Het Old Stars team van HZVV bestond uit Jan Bisschop, Fred Buurmeijer, Reinier de Boer, Frans van Dorst, Henk Linde, Jan Sikkenga, Dick van Slochteren, Egbert Steenbergen en Dirk Vogel.  Teamleider was Jantinus Mulder en coach was Jannes Hofsteenge. Het deelnemersveld bestond uit twaalf teams en er waren twee poules van zes teams geformeerd.

HZVV begon op het kunstgras van DIO Groningen met een verrassende 2-1 zege op FC Groningen 1. De doelpunten voor HZVV werden gemaakt door Dirk Vogel en Dik van Slochteren. HZVV speelde vanuit een versterkte verdediging en kneep er bij balbezit razendsnel tussenuit. HZVV kwam op 1-0, maar FC Groningen 1 dat beter combineerde, kwam op gelijke hoogte. Toen de wedstrijd in 1-1 leek te eindigen zorgde Dik van Slochteren voor de onverwachte winnende treffer. Een fantastisch begin en dat vonden de verslaggevers van Oog TV ook, want zij filmden de zestigplussers en interviewden de spelers van HZVV. 

De tweede wedstrijd was tegen Noordpool UFC uit Uithuizen. Deze ploeg speelde het best walking football en werd de uiteindelijke winnaar en ging met een kolossale beker naar huis. Noordpool kwam met 0-1 voor, maar Dirk Vogel zorgde ervoor dat HZVV nog een punt aan de wedstrijd overhield. HZVV kreeg meerdere kansen en na afloop was er enige teleurstelling, omdat er genoeg mogelijkheden op de tweede zege waren geweest. Frans van Dorst kwam helaas ongelukkig ten val en ging door zijn enkel en volgde zijn ploeg vanaf de kant met een ingezwachtelde enkel.

De derde wedstrijd was tegen het bekende SV Bedum. Tijdens het eigen toernooitje werd er van deze ploeg verloren, maar deze keer was HZVV de betere ploeg en won verdiend met 2-0 door treffers van topscorer Dik van Slochteren.

Tot eigen verrassing was HZVV nog ongeslagen en had het twee zeges en een gelijkspel laten noteren. Met de regels van het walking football had HZVV nog wel de nodige moeite en de ploeg werd zo nu en dan nog afgefloten wegens hardlopen en dat is nog een speerpunt.

Tegen FC Groningen 2 speelde HZVV zeer verdedigend en de Groningers vielen aan en speelden uitstekend walking football, maar ze kwamen niet door de hechte defensie van HZVV. De beste kansen waren zelfs voor de Hoogeveners via Dik van Slochteren en Fred Buurmeijer, maar HZVV was tevreden met 0-0. 

HZVV wilde in de laatste wedstrijd tegen SC Cambuur graag ongeslagen blijven, maar dat viel niet mee. Cambuur was voortdurend in de aanval en kreeg ook wel kansen, maar het lukte vooralsnog niet. HZVV werd nauwelijks gevaarlijk. Toen Cambuur alsnog op 1-0 kwam leek de enige nederlaag van het toernooi een feit. Cambuur had alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Bij de aftrap na de treffer van Cambuur schoot Reinier de Boer vanaf de middenlijn de bal ineens in het doel, omdat de Cambuur-spelers hun treffer nog aan het vieren waren en niet opletten. Zo hield HZVV de winnaar qua punten op 1-1, waardoor HZVV ongeslagen bleef.

Omdat het niet om winnen ging vermoedt HZVV dat het als tweede of derde is geëindigd in de poule. Dus : 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 gelijk, totaal 9 punten, een doelsaldo van 6-3 resulterend in een 2e of 3e plaats in de poule. SC Cambuur won de poule met 13 wedstrijdpunten.
Er was ook nog een side-event ( “scoren in vakken”) georganiseerd voor alle 12 teams en daarin eindigde HZVV op een verdienstelijke 6e plaats. SC Cambuur won dit onderdeel.

De organisatie van de feestelijke middag was in handen van FC Groningen , GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen. HZVV kijkt terug op een uitstekend georganiseerd toernooi en was tevreden met het resultaat.
 


De zorgzaak schenkt HZVV Oldstars trainingspakken

Donderdag 12 November 2015
Sinds augustus 2015 is HZVV Old Stars een officiële afdeling van HZVV. Op 12 en 19 augustus begon het nieuwe seizoen met twee demonstratietrainingen om nieuwe leden te werven. Die trainingen waren bijzonder succesvol te noemen,want het heeft een fiks aantal nieuwe leden opgeleverd.
 
De HZVV Old Stars is met acht deelnemers  begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 20 personen. Trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord verzorgt gevarieerde trainingen en is een heuse promoter van Walking Football, dat landelijk een enorme vlucht neemt. HZVV is pionier in Drenthe en naar aanleiding van uitingen in de pers en door een filmpje op RTV Drenthe heeft dit  stimuleert andere verenigingen om ook te proberen een afdeling Walking Football op te richten.
 
Er wordt iedere woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur getraind op het hoofdveld. Het gaat ook voor een groot deel om de gezelligheid en vanaf 9.30 uur drinken de Old Stars gezamenlijk een kop koffie en praten na afloop gezellig na in de kantine. Naast leden en oud-leden van HZVV hebben zich ook niet-leden verbonden aan de Old Stars. Het is een mooie manier voor zestigplussers om in beweging te blijven door middel van de voetbalsport. Er mag echter niet gerend worden en de bal mag niet hoger gespeeld worden dan heuphoogte. Dat is nog wel even wennen, maar dat gaat al steeds beter en er wordt steeds beter gecombineerd.
 
HZVV Old Stars heeft ook een hoofdsponsor, want De ZorgZaak in Hoogeveen heeft trainingspakken beschikbaar gesteld voor alle spelers. Alle deelnemers zijn inmiddels getest tijdens een fitheidstest, die ook door medewerkers van de ZorgZaak werd uitgevoerd.
 
Twee leden van de commissie HZVV Old Stars hebben tijdens de sportmarkt in de Hoofdstraat geprobeerd mensen enthousiast te maken voor walking football. Dat leverde positieve reacties op en toen bleek dat vele mensen bekend zijn met het fenomeen Old Stars bij HZVV!  Wie belangstelling heeft voor deze bloeiende tak van HZVV is elke woensdagmorgen vanaf 9.30 uur van harte welkom in de kantine van HZVV. Er zijn 2 gratis proeftrainingen.
 
HZVV Old Stars hebben zich officieel aangemeld bij de KNVB en voor meer informatie kunt u de website www.oldstars.nl raadplegen.

HZVV Old Stars beleven positieve primeur

Donderdag 12 November 2015

Hoogeveners winnen en verliezen van SV Bedum

BEDUM – De twee teams van HZVV Old Stars hebben tijdens het eerste toernooi Walking Football in de geschiedenis van de club bij de leeftijdsgenoten van SV Bedum wisselende resultaten behaald. HZVV 1 won alle drie wedstrijden tegen teams van SV Bedum. HZVV 2 was minder succesvol, want het verloor al haar drie wedstrijden tegen dezelfde tegenstanders. De Old Stars beleefden hun primeur tijdens het eenjarig bestaan van de nieuwste tak van HZVV.

Het was de eerste keer dat Groningse Old Stars tegen Drentse Old Stars in wedstrijden tegen elkaar uitkwamen. De organiserende club SV Bedum zorgde voor een hartelijk ontvangst en een uitstekende organisatie op het hoofdveld van de voormalige club van Arjan Robben. De HZVV Old Stars vertrokken onder leiding van trainer Jannes Hofsteenge met dertien spelers naar Bedum en namen met twee teams aan het mini-toernooitje deel. Bedum verscheen met drie teams van elk zes spelers. Beide HZVV-teams speelden wedstrijden van twintig minuten tegen alle drie teams van de thuisclub. HZVV Old Stars 1 bestond uit David van der Laan, Bert Post, Jan Sikkenga, Reinier de Boer, Joop Wiersema en Herman Naberman. Bij Walking Football mag er niet hard gelopen worden en dat bleek voor HZVV Old Stars soms nog moeilijk te zijn vanwege het ontembare enthousiasme en regelmatig werd de ploeg afgefloten. Bedum dat al meer ervaring heeft, kende daar wat minder moeite mee. Toch zegevierde het eerste team drie keer knap met 3-2, 2-0 en 3-2 via een uitgekookt spelletje en door middel van sterk disciplinair verdedigen. De doelpuntenmakers waren Bert Post (2) Jan Sikkenga (2) en Reinier de Boer (4). HZVV Old Stars 2 bestond uit initiator Frans van Dorst, Dick van Slochteren, Henk Benjamins, Roelof Olde, Henk Linde, Egbert Steenbergen en Jan Bisschop. Dit team kwam niet tot winst en verloor de drie duels met de cijfers 3-5, 2-4 en 1-4. De ploeg speelde aanvallend en vergat nogal eens consequent twee verdedigers achterin te houden. De doelpunten kwamen op naam van Dick van Slochteren (3), Henk Benjamins (2) en Jan Bisschop. Voor de HZVV Old Stars was het de eerste keer dat het aan officiële wedstrijden deelnam en door de positieve ervaring smaakte dit naar meer. In maart 2016 komt SV Bedum naar Hoogeveen voor de return.  

Op de foto: Old Stars 1 zet een aanval op. Vlnr: David van der Laan, Joop Wiersema, Reinier  de Boer, Bert Post, Herman Naberman en Jan Sikkenga. (Foto: Roelof Olde)
 


HZVV is pionier in Drenthe op het gebied van walking football

Vrijdag 28 Augustus 2015

Demonstratietrainingen leveren direct al nieuwe leden op

HOOGEVEEN – HZVV is de pionier in Drenthe op het gebied van het snel groeiende walking football voor 60-plussers, dat uit Engeland overwaaide. De Hoogeveense voetbalvereniging is als eerste in Drenthe een speciale afdeling onder de naam Old Stars gestart. De club hield onlangs twee demonstratietrainingen voor belangstellenden en scoorde op de eerste dag direct al vier nieuwe leden en de verwachting is dat dit aantal zal groeien.

PSV, ADO, Vitesse, Groningen en RKC hebben al walking football en daarnaast kan het al bij 25 amateurclubs gespeeld worden, zoals dus bij HZVV in Hoogeveen. Als de voetballers op woensdagmorgen om 9.30 uur de kantine van HZVV binnenwandelen, is trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord op het hoofdveld al bezig de pionnen neer te zetten voor de eerste oefening. Naast zeven ‘oude bekenden’ komen er vier nieuwkomers op de demonstratietraining af. ‘Is dit de eerste selectie?’, grapt een nieuweling en gaat zitten bij de tien andere 60-plussers en neemt een kop koffie. Commissielid Frans van Dorst neemt het woord en stelt de andere leden van de Old Stars commissie voor, die bestaat uit Jantinus Mulder (leider), Jannes Hofsteenge (trainer) en Reinier de Boer (pr). ‘Fijn dat er vier nieuwe mensen zijn. Ik had gehoopt op meer, maar we verwachten in de toekomst meer nieuwe leden. We gaan vandaag enthousiast van start’. Tijdens de toespraak van trainer Jannes Hofsteenge schalt Stairway to heaven van Led Zeppelin uit de luidsprekers. ‘Jij luistert zeker liever naar muziek van Jannes’, klinkt het achter de koffietafel. Hofsteenge geeft aan dat de training altijd uit vijf vaste onderdelen bestaat. ‘De warming up, techniekoefeningen, passen en trappen, partijtje en cooling down’. ‘Een partijtje is het mooist’, vindt nieuweling Henk Benjamins. Iedereen hult zich in het nieuwe trainingspak van hoofdsponsor De ZorgZaak en stelt zich op voor de foto. Jaap Tigelaar moet gehurkt op de foto. ‘Bel even een takelwagen, want die komt anders nooit meer omhoog’ is een suggestie. Na de nodige opmerkingen over en weer zegt Frans Wobben: ‘Met E-pupillen heeft de fotograaf minder werk dan met deze 60-plussers’.

Training
Dan kan eindelijk de training beginnen. De warming up bestaat uit rustige wandel- en loopoefeningen. ‘Dit doen we ter voorkoming van hamstringblessures’, verantwoordt Hofsteenge zijn oefenstof. ‘Te laat, want een hamstringblessure heb ik al’, is een antwoord. ‘Je voelt het waarschijnlijk al in je hamstring’, voorspelt hij. ‘Nou, niet alleen in de hamstring, hoor’. Jannes Hofsteenge hoort het gelaten met een glimlach aan en gaat onverstoord verder met fase twee: de techniek. Na enkele dribbeloefeningen met bal gooit Hofsteenge een competitievorm in de strijd en tweetallen moeten de bal zo vaak mogelijk direct naar elkaar overspelen. Het winnende tweetal scoort 55 keer. ‘Dat kan nooit, je bent zeker bij 20 begonnen’. Daarna moeten twee partijen van zes, tegenover elkaar staand, de pionnen van de tegenstander proberen te raken. ‘Het is stil aan de overkant’, schalt het na het fluitsignaal uit de mond van een lid van de winnende partij. De spannende afrondingsoefening op doel eindigt in 10-10, maar Jannes Hofsteenge wordt ervan verdacht pas af te fluiten op het moment dat een gelijke stand bereikt is, maar de trainer blijft glimlachen en gaat wijselijk niet in discussie. De voetballers hebben de grootste lol, maar de competitievormen halen wel het fanatisme bij sommige Old Stars naar boven.

Fluwelen techniek
Het hoogtepunt van de training is een partijtje op een klein veld. Dat betekent wandelen, buitenspel staan is niet mogelijk en slidings worden onverbiddelijk afgefloten. De fluwelen techniek blijkt bij sommige voetballers met de jaren nog lang niet te zijn verdwenen. De winnende partij laat wel even blijken aan de verliezers wie er gewonnen heeft. Op weg naar de douche worden louter positieve ervaringen uitgewisseld. ‘Dat wordt vanmiddag weer slapen en ik voel het morgen wel in de benen’, klinkt het gekscherend. De nieuwkomers zijn enthousiast en na afloop in de kantine geven zij aan, dat ze lid zullen worden van de HZVV Old Stars. Zodoende mag de eerste demonstratietraining succesvol genoemd worden en trainer Jannes Hofsteenge kijkt dan ook met tevredenheid terug. ‘Ik ben blij met de vier nieuwelingen. Het was leuk en iedereen was enthousiast. Het is ook een sociaal gebeuren. Je doet nieuwe contacten op en dat is ook belangrijk. Het is tijdens de oefeningen wel een praatgroep’, besluit een tevreden Hofsteenge lachend.