header-logo
Heren 1

HZVV Heren 1

Nieuws

HZVV kan in alle rust verder bouwen

Maandag 17 Januari 2022

Hoogeveen – Zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen heeft van alle spelers van de eerste selectie de toezegging gekregen dat ze bereid zijn ook volgend seizoen voor de club uit te komen. Daardoor kan in alle rust naar de voetbaljaargang 2022-2023 worden toegewerkt.

Al in een eerder stadium gaven de beleidsmakers een signaal af door de contracten van hoofdtrainer Rick Mulder en assistent-trainer Jaap Scholing met twee seizoenen te verlengen. Continuïteit is het sleutelwoord bij de rood-witten, zeker nu de voetbalwereld al voor het derde achtereenvolgende jaar de gevolgen merkt van de coronacrisis.

Rick Mulder is blij dat in een vroegtijdig stadium duidelijkheid is gecreëerd. “Ik ben er heel content mee. Het is hier prettig werken, er is een klik met de spelers en er zit nog voldoende rek in deze selectie. We hebben een jonge ploeg, de gemiddelde leeftijd is 23 jaar. Dat vergeten mensen soms.”

Aanvoerder Alex Zomer begint na de zomer aan zijn zesde seizoen als speler van HZVV. Hij geeft aan dat hij geen moment heeft getwijfeld over zijn voetbaltoekomst. “We hebben een hechte groep en zijn met iets moois bezig. Daar komt bij dat de club goed voor ons is. Dan is het allemaal niet zo moeilijk. Goed is goed. Zo denken alle jongens er over.”

Mulder hoopt vurig dat hij met zijn team de competitie op zaterdag 5 februari kan hervatten. Hij heeft de afgelopen weken nagedacht hoe hij door wat veranderingen door te voeren in de ploeg het scorend vermogen kan verbeteren. “Aan de bal doen we het best aardig, tot aan de zestienmeter van de tegenstander ziet het er vaak goed uit, maar scoren is een probleem. Dan ga je kijken naar de formatie en speelwijze, zodat je meer mensen voor de goal kunt krijgen.”

Volgens Zomer is dat laatste essentieel om de doelpuntenhonger te stillen. “Natuurlijk hebben we op dat gebied wat ingeleverd, maar er lopen genoeg jongens die een goal kunnen maken. Het klopt dat we onszelf soms vergeten te belonen, per saldo hebben we te weinig punten. Schiet je er wel een keer drie of vier in, geeft dat meteen vertrouwen.”

De tijd is kort om nieuwe patronen in te slijpen. Mocht het kabinet volgende week besluiten dat het land verder van slot kan en ook het amateurvoetbal in competitieverband hervat kan worden, speelt HZVV nog één oefenwedstrijd alvorens op zaterdag 5 februari NSC Nijkerk naar sportpark Bentinckspark komt.

 


HZVV legt ook Jaap Scholing langer vast

Zaterdag 4 December 2021

Nadat in een eerder stadium al overeenkomst was bereikt met hoofdtrainer Rick Mulder over contractverlenging, heeft HZVV nu ook tweede trainer Jaap Scholing vastgelegd tot de zomer van 2024.

Het trainersduo, dat nu anderhalf jaar met elkaar samenwerkt, krijgt van de club de tijd en gelegenheid om verder te bouwen aan een stabiele hoofdklasser, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de ontwikkeling van de eigen jeugd. Dat is ook de reden dat Scholing zich naast zijn primaire werkzaamheden bij het 1e elftal bezighoudt met de coaching van Jong HZVV.

De 47-jarige oefenmeester, die in het verleden ook trainer/coach was van het succesvolle vrouwenteam van HZVV, zegt in een reactie dat hij er naar uitkijkt om de komende jaren mee te helpen de Hoogeveense zaterdagclub verder op de kaart te zetten. ‘Ik heb het goed naar mijn zin en ben blij met de contractverlenging.’

Dat gevoel, zo bevestigt Marcel Schoemaker van de technische commissie, is wederzijds. ‘We zijn erg tevreden over het functioneren van onze trainers. Ze vullen elkaar goed aan en denken mee in het belang van HZVV. Mooi dat we er zo snel zijn uitgekomen.’


HZVV legt hoofdtrainer Rick Mulder vast tot zomer van 2024

Zaterdag 27 November 2021

Hoogeveen – Zaterdaghoofdklasser HZVV heeft het contract van hoofdtrainer Rick Mulder met twee seizoenen verlengd. Dat betekent dat de oefenmeester nu vastligt tot de zomer van 2024. ‘Ik voel me erg thuis bij deze club en ben ontzettend blij dat ik het vertrouwen krijg om door te gaan’, reageert Mulder op de contractverlenging.

Door in een vroegtijdig stadium met de trainer in gesprek te gaan, heeft de Hoogeveense club heel bewust gekozen voor rust, duidelijkheid en continuïteit. ‘We zijn erg tevreden over het functioneren van Rick’, zegt TC-lid Marcel Schoemaker. ‘Dat blijkt uit de duur van het nieuwe contract. We investeren duidelijk in de lange termijn.’

Rick Mulder is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van HZVV. Hij volgde in 2020 Gert van Duinen op, nadat hij in zijn eerste seizoen bij de club indruk had gemaakt als trainer van het tweede elftal. De oefenmeester koppelt ambitie aan ervaring. Hij was eerder onder meer actief in de jeugdopleidingen van FC Emmen en FC Groningen.

Onder zijn leiding eindigde HZVV in het afgebroken seizoen 2020-2021 op de vijfde plaats. Op dit moment staat het elftal, met twee wedstrijden minder gespeeld, op de zevende plaats in de Hoofdklasse B. Afgelopen weekend werd overtuigend met 5-1 gewonnen van Noordscheschut. In aanloop naar de competitie gaf Mulder aan heel benieuwd te zijn waar het plafond van zijn spelersgroep ligt.

Naast zijn primaire werkzaamheden bij het eerste elftal toont de trainer zijn betrokkenheid bij de club door bij de thuiswedstrijden van het beloftenteam naast interim-trainer en TC-lid Flip Vellinga plaats te nemen op de bank. Daarmee speelt hij in op de situatie die is ontstaan na het vertrek van Nexhat Berisa als trainer/coach van deze ploeg.

Vellinga roemt de tactische kwaliteiten van Mulder en spreekt zijn waardering uit voor de manier waarop wordt samengewerkt. ‘Rick is niet alleen een erg goede trainer, maar ook een fijn mens. Hij is bij HZVV de juiste man op de juiste plaats.’
 


Familie de Jonge - Blaauw balsponsor HZVV 1 bij wedstrijd HZVV – Berkum

Woensdag 13 Oktober 2021

De familie de Jonge - Blaauw beleeft ook dit seizoen weer veel plezier en ontspanning bij HZVV.

Wij zijn als speler, vrijwilliger of supporter actief bij de club.

Om deze reden sponsort Familie de Jonge - Blaauw de wedstrijdbal van HZVV 1.

Familie de Jonge - Blaauw wenst HZVV 1 heel veel succes toe met de wedstrijdbal en hoopt a.s. zaterdag tegen Berkum uiteraard op een positief resultaat.


HZVV JO9-3 “Team van de week” bij HZVV 1 – Berkum 1:

Woensdag 13 Oktober 2021

HZVV JO9-3 bestaat uit de volgende spelers :

Levi Booij,

Roan Blom,

Pim Doldersum,

Dean Kelly,

Legend Duarte Coelingh,

Mitchell Reiber,

Jayden Beerbaum,

Tess Vellinga,

Begeleider: Ron Booij.

Voor aanvang van de wedstrijd mogen 2 spelers afwerken op het doel van zowel HZVV als Berkum.

Namens HZVV JO9-3 zijn dat: Roan Blom en Levi Booij


Ga je naar a.v.v. Swift – HZVV?

Donderdag 16 September 2021

 

Zaterdag a.s. speelt HZVV 1 uit tegen a.v.v. Swift in Amsterdam. Hierbij een aantal tips vanuit ‘het Amsterdamse’.

Voor de evt. meereizende supporters is het handig om te weten dat a.v.v. Swift heeft laten weten, dat er geen aanvullende aspecten met betrekking tot COVID-19 zijn. Buiten is het “vrij”, dus zelfstandig 1,5 meter in ogenschouw houden en binnen het clubgebouw is het zitten en 1,5 meter afstand houden, of naar buiten naar het terras.

Let op: Er kan verzocht om je te registreren. Voor wat betreft de bekende 1,5 meter doet men een beroep op ieders gezond verstand.

Parkeren in de buurt is kostbaar. Carpoolen of gezamenlijk met de bus is het beste advies in deze. 


Voorbeschouwing HZVV - SDC Putten

Donderdag 26 Augustus 2021

Na twee afgebroken seizoenen door corona staan we aan het begin van een nieuw seizoen. Iedereen hoopt dat het komende seizoen volledig afgewerkt kan worden. Het vernieuwde HZVV start de competitie a.s zaterdag met een thuiswedstrijd tegen SDC Putten.

Afgelopen seizoen startte SDC Putten goed met drie zeges uit vijf wedstrijden. De laatste wedstrijd was op 10 oktober 2020 tegen Eemdijk, dat knap op 1-1 werd gehouden. SDC Putten heeft een goede oefencampagne achter de rug. Het won onder andere met 5-0 van SDO en met 2-1 van Hoofdklasser Scherpenzeel, waar HZVV met 3-3 tegen gelijk speelde. Gezien deze resultaten lijkt SDCP klaar voor een nieuw seizoen.

HZVV kende ook een goede oefencampagne, want het won de laatste vier oefenwedstrijden. Afgelopen dinsdag werd de zondag eersteklasser vv Heerenveen met 8-0 verslagen. Daarvoor maakte de 0-3 zege bij buurman Hoogeveen veel indruk. Er staat een gewijzigd team in vergelijking met vorig seizoen. Vijf spelers hebben de club verlaten en daarvoor in de plaats kwamen acht nieuwe spelers, waarvan vier A-junioren.

Oefenwedstrijden zeggen wel iets, maar niet alles. De competitie is een ander verhaal en de spanning is dan ook groot. Hoe ver zijn beide ploegen en wie gaat de competitie goed beginnen? Het zijn allemaal vragen waar we zaterdag een antwoord op krijgen.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe. Vrienden HZVV De Roodwitten


HZVV Old Stars “Team van de week” bij HZVV 1 – SDC Putten 1:

Donderdag 26 Augustus 2021

Op de teamfoto van HZVV Old Stars zien we :

Bovenste rij vlnr: Jantinus Mulder (trainer), Harm Pronk (verzorging), Theo Postma, Dick van Slochteren (assistent trainer), Frans van Dorst (coördinator), Egbert Steenbergen, Herman Vink, Klaas Ballast, Reinier de Boer en Bé van Aalderen.

Onderste rij vlnr: Jan Bisschop, Jans Blaauw, Jurrie Guichelaar, Lia Steenbergen, David van der Laan, Henk Linde, Daan van der Sleen, Klaas Karssies en Jan Bouwmeester.

Voor aanvang van de wedstrijd mogen 2 spelers afwerken op het doel van zowel HZVV als SDC Putten.

Namens HZVV Old Stars zijn dat: Jan Bisschop (86 jaar en oudste actieve speler van HZVV) en Lia Steenbergen (eerste speelster van HZVV Old Stars).


Balsponsor HZVV – SDC Putten: Arie Lunenborg

Donderdag 26 Augustus 2021

Aanstaande zaterdag zal Arie Lunenborg als balsponsor optreden tijdens de wedstrijd HZVV – SDC Putten.

Arie Lunenborg werd op 1 januari 1950 geboren in Middenbeemster. Toen hij 5 jaar oud was verhuisde hij samen met zijn ouders naar Stuifzand, waar zijn vader beheerder werd van Ons Dorpshuis.

Na de lagere school ging Arie naar de Ambachtsschool in Hoogeveen om daar het beroep van schilder te leren. Op zijn 16e ging hij bij Lucas Aardenberg in Hoogeveen werken. Hij werkte daar anderhalf jaar en ging daarna naar Thomas en Drijver (tegenwoordig heet dat Ardagh). Hij heeft daar 42 jaar op de afdeling Lakkerij / Drukkerij gewerkt. Zijn taak was het instellen van machines die stalen platen aflakten zodat ze later, als de platen waren verwerkt tot blikken in allerlei verschillende maten, konden worden gebruikt voor voedingsmiddelen. De meeste blikken werden gevuld voor melkpoeder.

Ook is Arie jarenlang vrijwilliger geweest bij HZVV.

Arie is bij HZVV begonnen als grensrechter bij de B-junioren.
Daarna werd hij gevraagd om grensrechter te worden bij HZVV 2.
Koos Dijkhuis was in die tijd trainer bij HZVV 2.

Ook was Arie grensrechter bij HZVV 2 toen Jantinus Mulder trainer was bij HZVV 2.

Van 1993 tot en met 1996 is Arie grensrechter geweest bij HZVV 1
In zijn eerste seizoen bij HZVV 1 was Jan Lijzen hoofdtrainer van HZVV 1, het tweede seizoen Guus Hoevenberg en het laatste seizoen Luitzen Nijboer.
De eerste 2 seizoen speelde HZVV 1 in de 1e klasse C, destijds het hoogste amateurniveau, het laatste seizoen in de 2e klasse E.
Aan het eind van dat seizoen promoveerde HZVV 1 weer naar het hoogste niveau, de Hoofdklasse C.

Naast supporter van HZVV 1 is Arie ook een fervent supporter van Feyenoord. Zo bezocht hij jarenlang alle thuis- en uitwedstrijden van Feyenoord. Ook bezocht Arie veel Europa Cup duels in Rotterdam, maar ook veel steden in Europa. Zo heeft hij wedstrijden van Feyenoord bezocht in IJsland, Moskou, Bremen, London, Liverpool en Monaco.

Arie wenst HZVV 1 heel veel succes toe met de wedstrijdbal en hoopt a.s. zaterdag tegen SDC Putten uiteraard op een positief resultaat.


Ook Dinand de Vries toegevoegd aan eerste selectie

Maandag 10 Mei 2021

De eerste selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV ondergaat een verdere verjongingskuur. Na Guus Sijtsma en Maurice Tinholt maakt ook Dinand de Vries komend seizoen deel uit van de groep, waarmee trainer Rick Mulder de competitie ingaat. De Vries is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en krijgt de kans zich verder te ontwikkelen bij de hoofdmacht.

HJO Jeffry Snijder is blij dat de club zo nadrukkelijk in de jeugd investeert. Het feit dat HZVV als eerste club in Drenthe de certificering van regionale jeugdopleiding van de KNVB heeft gekregen, is een bevestiging van de toegenomen professionalisering.

Dinand de Vries (18) is een controlerende middenvelder, technisch vaardig en verdedigend sterk. Snijder roemt hem om zijn felheid en instelling. ‘Hij weet goed positie te kiezen en de ploeg bij elkaar te houden. Daarnaast is hij een echte leider en een winnaarstype. Dinand heeft alles voor het voetbal over.’

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten (Snijder: ‘Hij moet nog beter leren de ruimte te zoeken in de rug van de tegenstander’), maar de middenvelder heeft de potentie om door te groeien tot een volwaardige eerste elftalspeler. ‘Hij zal de komende twee seizoenen moeten gebruiken om in zichzelf te investeren’, stelt de HJO van HZVV.

Naast de drie veldspelers maakt ook doelman Maiko Zwiep komend seizoen deel uit van de eerste selectie van HZVV. De overige spelers van de JO19-1 die overkomen starten de voorbereiding in het beloftenteam van trainer Nexhat Berisa, dat daardoor ook een extreem jeugdige uitstraling krijgt.


Met komst Jermain Baicadila heeft HZVV selectie rond

Dinsdag 23 Maart 2021

Met het vastleggen van Jermain Baicadila heeft zaterdaghoofdklasser HZVV de selectie voor het nieuwe seizoen rond. De snelle en gemakkelijk scorende aanvaller komt over van zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel.

Baicadila (24) is de vierde nieuweling van buitenaf. Eerder werden al Walter Dias Nsazi (Excelsior’31), doelman Rodney Rosink (KHC Kampen) en Justin Lambers (HHC) aangetrokken. Vanuit de eigen jeugd worden doelman Maiko Zwiep, Guus Sijtsma en Maurice Tinholt aan de selectie toegevoegd.

Baicadila is een welkome versterking voor de club. De speler doorliep zijn jeugdopleiding bij FC Meppel en maakte daarna furore in het shirt van stadgenoot Alcides. Het leverde hem in 2019 een transfer naar SC Genemuiden op, maar in de tapijtstad kon de aanvaller – hoewel hij voldoende speeltijd kreeg – niet echt zijn draai vinden. Daardoor keerde hij vorig jaar terug bij Alcides, waar hij dit seizoen vanwege de coronastop slechts vijf competitiewedstrijden in actie kwam.

Nu wacht de volgende uitdaging, deels ingegeven door het verlangen om weer op zaterdag te gaan voetballen. ‘Ik zie HZVV als een mooie uitdaging en heb er heel veel zin in’, zegt Baicadila, vooruitlopend op komend seizoen. Met doelpunten en assists hoopt hij van waarde te kunnen zijn voor het elftal. ‘Ik had direct een goed gevoel bij de club.’

Zoals bekend keren doelman Hidde Streutker (SC Genemuiden), Yoran Popovic (West Virginia University Mountaineers), Reza Hosseini (Go Ahead Kampen) en Romano Djababoe (LTC) na de zomer niet terug op sportpark Bentinckspark.

Fabian Stevens en Luke Millar gaan na een gesprek met de technische commissie op zoek naar een nieuw voetbalavontuur. Stevens heeft er drie seizoenen in het rood-wit opzitten, waarin hij als aanvallende middenvelder regelmatig zijn stempel op wedstrijden heeft gedrukt. Hij neemt de tijd om zich te oriënteren en verwacht komende maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over zijn toekomst.

Datzelfde geldt voor Millar, die eveneens in 2018 neerstreek bij HZVV. Voor hem is er concrete belangstelling en hij verwacht in april zijn nieuwe club bekend te kunnen maken. Beide spelers kijken terug op een mooie tijd bij HZVV, met als hoogtepunt uiteraard het kampioenschap in 2019 waardoor de club binnen een jaar terugkeerde in de hoofdklasse.

Dat zij niet langer in de plannen voorkomen, heeft te maken met het feit dat HZVV de komende jaren nadrukkelijk wil investeren in de eigen talenten. ‘En dat betekent dat je moet doorselecteren’, zegt bestuurslid technische zaken Frank Strijker. ‘Onze jeugdopleiding heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en daar plukken we nu de vruchten van.’

 

Foto: Sietse de Boer


HZVV versterkt zich met Justin Lambers

Zaterdag 20 Maart 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen heeft zich versterkt met Justin Lambers. De speler komt over van tweede divisieclub HHC uit Hardenberg.

Lambers (24) is van origine een linksbuiten, maar kan de hele linkerflank bestrijken, dus ook als linksback uit de voeten. Met zijn komst heeft HZVV ingespeeld op het vertrek van Reza Hosseini, die zijn carrière – mede wegens een verhuizing naar Zwolle - vervolgt bij Go Ahead Kampen. Daar komt hij Gert van Duinen weer tegen als hoofdtrainer.

Hosseini kijkt terug op mooie jaren in Hoogeveen. ‘Het was een moeilijke beslissing. Ik heb me altijd thuis gevoeld bij HZVV’, zegt hij, ‘maar wegens de gewijzigde omstandigheden is dit de beste keuze.’

Met de komst van Lambers heeft trainer Rick Mulder er weer een mogelijkheid bijgekregen voor de linksbackpositie. In het verleden heeft ook Jan Hup op die positie gespeeld, maar diens voorkeur gaat toch duidelijk uit naar het middenveld. Ook Pim de Jonge is een optie als linkervleugelverdediger. In de voorbereiding zal blijken hoe het ‘nieuwe’ HZVV eruit komt te zien.

Justin Lambers is een exponent van de jeugdopleiding van HHC. Hij maakt sinds 2018 deel uit van de eerste selectie, maar is er niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. Lambers moest het vooral doen met invalbeurten. Daarin kwam hij tot één treffer. In de laatste wedstrijd voor de coronastop maakte hij de 3-1 tegen Jong Sparta.


HZVV strikt doelman Rodney Rosink

Dinsdag 2 Maart 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV heeft doelman Rodney Rosink (26) vastgelegd voor komend seizoen. Hij is de beoogde opvolger van Hidde Streutker, die de club uit Hoogeveen verruilt voor SC Genemuiden. Rosink komt over van KHC uit Kampen.

De meeste voetbalvolgers zullen hem kennen als doelverdediger van Flevo Boys. Bij de club uit Emmeloord stond hij gedurende zeven seizoenen tussen de palen. Rosink keepte tot zijn tiende in de jeugd bij KHC. Daarna vertrok hij naar het toenmalige FC Zwolle. Bij de betaald voetbalorganisatie zat hij tot zijn achttiende in de jeugdopleiding.

In Emmeloord waren vooral de eerste drie seizoenen succesvol, maar ook de bekerwinst op en tegen Urk in 2018 staat de doelman blijvend op het netvlies gegrift. Rosink kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren bij Flevo Boys. ‘Een warme club, waar ik een fijne tijd heb gehad.’

Een combinatie van factoren deed hem in 2020 terugkeren bij KHC. Een daarvan was het feit dat hij in het laatste jaar zat van zijn universitaire studie in Groningen. Ook de verdergaande mutaties in de selectie van Flevo Boys speelden een rol. ‘En KHC is een echte familieclub waar veel vrienden van me spelen.’

Vanwege de coronacrisis kwam Rosink dit seizoen in competitieverband slechts vier wedstrijden voor KHC in actie. Nu is het moment gekomen om weer verder te kijken, ook omdat hij zijn masterclass inmiddels heeft afgerond. ‘Heel eerlijk: ik het miste het niveau enorm. Daarom heb ik heel veel zin in dit avontuur bij HZVV. Ik ben blij dat ik terug ben in de hoofdklasse. Ik heb veel positieve berichten over de club gehoord en had direct een goed gevoel na het eerste gesprek.’

Met welk gevoel hij de uitdaging aangaat? Daarover kan de doelman kort zijn. ‘Ik hoop een vaste waarde te worden in het team.’ Hij kent zijn kwaliteiten. ‘Ik ben een moderne keeper, die actief deelneemt aan het spel’. Rosink wordt geroemd om zijn reflexen, zijn goede coaching, zijn trap en het feit dat hij de hele ‘zestien’ beheerst. ‘Ik ben zeker geen lijnkeeper.’

TC-lid Marcel Schoemaker kan het alleen maar beamen. ‘Met Rodney hebben we een kwalitatief uitstekende en complete keeper in huis gehaald.’ 


Pim de Jonge is weer thuis bij HZVV

Zondag 21 Februari 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV kan ook komend seizoen beschikken over Pim de Jonge. De middenvelder keerde vorig jaar terug bij de club waar hij opgroeide, nadat er vanwege de coronacrisis een streep ging door het oorspronkelijke plan om te gaan spelen in de Australische NPL.

De Jonge (28) had zich samen met zijn vriendin Milou, na een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, gesetteld in Melbourne, maar het avontuur werd wreed onderbroken. Nu is hij terug in Nederland en draagt hij weer het rood-wit.

Dat voelt vertrouwd. Als speler doorliep hij er de gehele jeugdopleiding. De Jonge debuteerde in het seizoen 2010-2011 in de uitwedstrijd tegen PKC’83 in de hoofdmacht van HZVV en werd in 2015 gehuldigd vanwege het feit dat hij 150 officiële wedstrijden voor de club had gespeeld.

De linkspoot heeft zich van 2016 tot 2019 verder ontwikkeld bij HHC en Staphorst, maar na zijn terugkeer naar Nederland was de keuze voor HZVV snel gemaakt. ‘Het voelde als thuis komen.’

Doordat er aanvankelijk problemen waren met de overschrijving moest De Jonge even wachten voordat hij zijn officiële rentree kon maken. Dat was vervelend voor hem, omdat het elftal van Rick Mulder goed draaide en er niet direct aanleiding was om de middenveldbezetting te veranderen. Straks begint hij met een schone lei aan de voorbereiding en zal hij er alles aan doen om zich vast in de basis te spelen.

TC-lid Marcel Schoemaker: ‘Pim is een klassespeler met veel ervaring. We vinden het allemaal mooi dat hij hier weer rondloopt.’


Daan Wijma plakt er weer een jaar HZVV aan vast

Zaterdag 20 Februari 2021

De selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV voor komend seizoen begint steeds meer gestalte te krijgen. Ook met Daan Wijma heeft de club een akkoord bereikt voor een langer verblijf op het Bentinckspark. De verdediger begint straks aan zijn vierde jaar in Hoogeveen.

Wijma (22) groeide op in Winsum en begon zijn loopbaan bij de plaatselijke voetbalclub VIBOA. Een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding bracht hij door op de voetbalschool van FC Groningen. Als B-junior verkaste hij naar Be Quick 1998, om vervolgens via de A1 van SC Cambuur in Groningen te belanden bij Oranje Nassau.

Het was Lorenzo Valente die hem in 2018 enthousiast maakte om de overstap naar HZVV te maken. Van die keuze heeft Wijma nog geen moment spijt gehad. Direct in zijn eerste seizoen werd de ploeg overtuigend kampioen in de 1e klasse en maakte Wijma duidelijk dat hij een waardevolle speler is in de selectie. Hij is multifunctioneel, kan rechts in de verdediging spelen, maar ook in het centrum en wanneer de situatie daar om vraagt is hij een optie voor de positie van verdedigende middenvelder.

TC-lid Marcel Schoemaker: ‘Daan is een veelzijdige speler, waarmee je kunt schuiven als het nodig is. Hij heeft het goed naar zijn zin bij HZVV en wij zijn blij met hem. Dan ben je er meestal snel uit.’ 


Ook Tim Riksman langer bij HZVV

Maandag 15 Februari 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV heeft met Tim Riksman een akkoord bereikt over een langer verblijf bij de club uit Hoogeveen. De rechter vleugelverdediger debuteerde in het seizoen 2019-2020 voor de rood-witten en is sindsdien nauwelijks meer weg te denken uit de hoofdmacht.

Riksman (22) speelde voor zijn komst naar HZVV in het beloftenteam van FC Groningen. Twee seizoenen mocht hij hopen op een plek in de A-selectie. Als eerstejaars A-junior draaide hij al mee in de voorbereiding van Jong Groningen en kreeg hij speelminuten bij het eerste elftal tijdens een oefenduel tegen Southampton. Bij de start van de competitie zat hij tegen Feyenoord op de bank. Een doorbraak bleef echter uit, hoewel de speler zich goed ontwikkelde. Uiteindelijk zat er niets anders op dan zich bij een andere club te bewijzen. Het werd HZVV, waar Riksman snel zijn draai had gevonden.

Uiteraard is HZVV blij dat Riksman, die ook in een meer aanvallende rol kan spelen, komend seizoen weer op het Bentinckspark te bewonderen is. ‘We weten wat we aan Tim hebben’, zegt Marcel Schoemaker van de technische commissie. ‘Ondanks zijn jeugdige leeftijd is het een jongen die de nodige ervaring meeneemt en daardoor iets toevoegt aan het elftal.’


Lorenzo Valente blijft HZVV trouw

Maandag 15 Februari 2021

Middenvelder Lorenzo Valente speelt ook in het seizoen 2021-2022 voor zaterdaghoofdklasser HZVV. Hij kwam in de zomer van 2017 over van SC Cambuur.

Valente (22) begon zijn voetbalcarrière bij GVAV Rapiditas in Groningen. Daarna kwam hij drie seizoenen voor FC Groningen uit. Na vier jaar Be Quick verkaste hij naar SC Cambuur, alvorens hij in 2017 zijn eerste stappen op het Bentinckspark in Hoogeveen zette. Valente werd destijds gepresenteerd als een speler met ‘een goede pass, een goede actie en scorend vermogen.’

Die eigenschappen heeft hij de afgelopen seizoenen bijna wekelijks geëtaleerd. De voetballer koppelt daarnaast sierlijkheid aan balvastheid. Daardoor is hij van onschatbare waarde geworden op het middenveld van HZVV, waar hij altijd naar voetballende oplossingen zoekt. Hij is, zoals de Duitsers dat zo fraai zeggen het ‘Dreh- und Angelpunkt’ van het elftal.

TC-lid Flip Vellinga zat tijdens het kampioensjaar een paar maanden als assistent-coach bij het eerste elftal op de bank. Hij heeft in die periode genoten van het spel van Valente. ‘Een heerlijke speler,’ zegt hij. ‘Voetbal verandert bij hem soms in kunst. Mooi dat hij blijft.


Jan Hup langer bij HZVV

Donderdag 11 Februari 2021

Jan Hup speelt ook volgend seizoen voor zaterdaghoofdklasser HZVV. De 22-jarige speler doorliep nagenoeg zijn gehele jeugdopleiding bij FC Groningen, maar is inmiddels niet meer weg te denken bij de club uit Hoogeveen. Hij begint straks aan zijn zevende seizoen in het rood-wit.

Hup is een multifunctionele speler. Hij kan als aanjager fungeren op het middenveld, maar heeft ook als vleugelverdediger gespeeld. Zo posteerde voormalig hoofdtrainer Gert van Duinen hem in het kampioensjaar regelmatig als linksback en ook op die positie was Hup van waarde voor het elftal, hoewel het niet zijn voorkeur heeft.

Het afgelopen seizoen werd Hup achtervolgd door blessureleed, waardoor hij veel wedstrijden van de hoofdmacht moest missen. Hij werkte keihard aan zijn herstel en keek ernaar uit om onder de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder te vlammen in de hoofdklasse, maar de coronacrisis doorkruiste de ambitieuze plannen.

Nu richt Hup, die op 28 september 2019 tegen Berkum zijn 100ste wedstrijd voor HZVV 1 speelde, zijn blik op het seizoen 2021-2022. Het voelt ongetwijfeld als een nieuwe start in een vertrouwd decor na een periode vol tegenslag.

 

(Foto:  Jochem van de Weg)


HZVV versterkt zich met spits Walter Dias Nzasi

Woensdag 10 Februari 2021

Walter Dias Nzasi speelt volgend seizoen in het shirt van zaterdaghoofdklasser HZVV. De 22-jarige spits komt over van Excelsior’31 in Rijssen en is de beoogde opvolger van Yoran Popovic, die de club uit Hoogeveen verlaat voor een avontuur in Amerika. Hij gaat studeren en voetballen in West Virginia.

Met de komst van Dias Nzasi heeft HZVV de eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. De aanvaller begon zijn carrière bij HHC in zijn woonplaats Hardenberg. Hij speelde drie jaar in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, keerde daarna terug bij HHC, om in de zomer van 2020 de overstap te maken naar Excelsior’31. Daar is zijn kans op speeltijd aanzienlijk minder geworden door de komst van oud-prof Siebe Schets.

Tijdens zijn presentatie in Rijssen omschreef Dias Nzasi zich als ‘een aanvaller die graag loopt, doelpunten maakt en snel en sterk is.’ Met die eigenschappen hoopt hij HZVV komend seizoen te helpen in de hoofdklasse. ‘Ik had direct een goed gevoel bij de club. Daarnaast ken ik Noah ten Brinke en Kelly Joao nog uit mijn periode bij PEC Zwolle. Ik heb er echt zin in.’

Ook trainer Rick Mulder is blij met zijn komst. ‘De spoeling voorin was toch wat dun geworden. Dan is het mooi dat je er zo’n klassespeler bij krijgt.’

De trainer doelt daarmee niet alleen op het vertrek van Yoran Popovic. Ook Romano Djababoe, Luke Millar en Fabian Stevens keren na de zomer niet terug bij HZVV. Djababoe wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en gaat op een lager niveau spelen, terwijl Millar en Stevens na een gesprek met de technische commissie op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

HZVV oriënteert zich daardoor nog op de spelersmarkt, maar Marcel Schoemaker van de technische commissie benadrukt dat ook de eigen jeugd van de club een kans krijgt. Zo worden vanuit de JO19-1 Guus Sijtsma en Maurice Tinholt toegevoegd aan de A-selectie. Daarnaast wordt volgend seizoen veel verwacht van Jesse van Dalen.

Rick Mulder: ‘Hij ontwikkelt zich uitstekend en kruipt steeds dichter naar een basisplaats. Maar een extra aanvaller is welkom, omdat Jesse toch meer een speler voor de 10-positie is.’ 


Yannick Manusiwa blijft speler van HZVV

Dinsdag 9 Februari 2021

Yannick Manusiwa is ook komend seizoen speler van HZVV.
De verdediger is momenteel bezig aan zijn zevende jaar in de hoofdmacht. Hij plakt er met veel plezier nog een seizoen aan vast. In een eerder stadium liet hij zich al eens ontvallen dat het een droom van hem is om uit te groeien tot ‘Mister HZVV’.

Manusiwa vormt in het hart van de defensie een sterk koppel met Alex Zomer. Hij is kopsterk en beschikt over een prachtige crosspass. Het vooruitzicht dat het centrale duo in ieder geval nog een jaar intact blijft, stemt Manusiwa tevreden. Hij voelt zich thuis bij de club, waar hij veel vrienden heeft, maar ook telkens weer geprikkeld wordt om het beste uit zichzelf te halen.

Hij belandde in de afgelopen jaren een aantal keren op de bank, maar knokte zich altijd weer terug in de basis. Dat zegt veel over zijn instelling. Manusiwa is mede daardoor bijzonder populair bij de supporters. Ook het feit dat hij zijn gehele jeugdopleiding heeft doorlopen bij HZVV speelt daarbij een rol. De fans zien hem toch als ‘een kind van de club’.

Ook trainer Rick Mulder is blij met de verdediger, die op 20 september 2014 zijn competitiedebuut voor HZVV 1 maakte tegen VEV’67. ‘Yannick is een fijne jongen om mee te werken en een prima speler.’