header-logo
Heren 1

HZVV Heren 1

Nieuws

Ook Daan Wijma blijft bij HZVV

Dinsdag 5 Mei 2020

Nu ook Daan Wijma heeft besloten zijn carrière te vervolgen bij HZVV is de selectie van de Hoogeveense hoofdklasser voor het nieuwe seizoen rond.
De rechtspoot, die zowel in de verdediging als op het middenveld inzetbaar is, heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club.

‘Ik ben blij dat ik in 2018 de stap heb gezet om voor HZVV te gaan spelen’. 

De speler, die opgroeide in Winsum en zijn loopbaan begon bij de plaatselijke voetbalclub VIBOA, heeft een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding doorgebracht bij de voetbalschool van FC Groningen. Als B-junior verkaste hij naar Be Quick 1887, om vervolgens via de A1 van SC Cambuur bij Oranje Nassau in Groningen te belanden. 

Bij HZVV heeft hij inmiddels zijn draai gevonden. Hij begint straks aan zijn derde jaar bij de club, tot tevredenheid van de technische staf die in hem een multifunctionele speler ziet. Wijma kan rechtsback spelen, is inzetbaar als centrumverdediger en is daarnaast een serieuze optie voor de positie van verdedigende middenvelder.


Dankbaar, trots en de ‘mooiste dag van de week’

Maandag 4 Mei 2020
Het is zaterdag 7 maart 2020. Een heerlijke zaterdag waar op alle voetbalvelden voluit wordt gevoetbald. Een ‘normale’ zaterdag, ook wel de ‘mooiste dag van de week’ genoemd. Het is druk op sportpark het Bentinckspark in Hoogeveen. Heerlijk, zoals het hoort. Jeugdwedstrijden, doelpunten, vreugde, verdriet, alles wat voetbal zo mooi maakt kom je er tegen.
 
Zo is het ook in Genemuiden. Vandaag speelt HZVV1 één van de mooiste uitwedstrijden van de competitie, in en tegen Genemuiden1. Een prachtig affiche die ook nog ergens om gaat want het verschil is slechts 2 punten in het voordeel van Genemuiden en er zijn voor beide ploegen nog alle kansen op prijzen.
HZVV draait een prachtig seizoen en bekroont dit ook deze middag. In een knotsgekke wedstrijd wint HZVV met 2-3 in Genemuiden. Grote vreugde bij iedereen die HZVV een warm hart toedraagt, én er wordt reikhalzend uitgekeken naar volgende week! Wat is er nog allemaal mogelijk voor HZVV dit seizoen? 
 
Achteraf gezien bleek dit de laatste ‘mooiste dag van de week’ van dit seizoen. Voor mij, als trainer/coach eerlijk gezegd een enorme teleurstelling. Weliswaar geheel begrijpelijk en logisch, omdat voetbal ook slechts één van de belangrijkste bijzaken van het leven is. De gezondheid van ons allen is het grootste goed! Maar toch, het heeft wel even geduurd voor ik dit een plek heb kunnen geven.
 
Zoals velen van jullie zullen weten is het voor mij als trainer/coach van HZVV het laatste seizoen. Een seizoen waar de kroon op het werk van de afgelopen drie jaren zou komen. Drie jaren waarin we met een stabiele selectie en staf zijn doorgegroeid tot een goede hoofdklasseploeg. Het kenmerk ‘stabiel’ (de doelstelling) is wellicht te enthousiast, maar HZVV ging zich handhaven en met een geweldige klassering. Regelmatig passeerde het woord ‘historisch’ de revue.
 
Historisch is het, en zal het ook altijd blijven! Ik hoop dat dit seizoen ons allen nog lang zal bij blijven. Toch blijft de voor eeuwig onbeantwoorde vraag in ons achterhoofd: Waar was het geëindigd?
 
Inmiddels heb ik dit een plek kunnen geven en kijk ik met trots naar de afgelopen 3 seizoenen. Trots op staf en spelers. Trots op het werk dat is verricht. Trots op spelers die zich terug knokten in het elftal, trots op supporters die ons overal steunden, trots op de ontwikkeling die dit jaar zichtbaar werd en trots op alle vrijwilligers die iedere keer weer voor ons klaar stonden.   
 
Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de club die jullie als HZVV zijn. De familie HZVV, waar iedereen merkbaar trots op is, de warmte waardoor een ieder (ook ik, Eva en de kinderen) zich snel thuis voelt en het fanatisme van altijd beter willen worden en willen winnen.Ook bedankt voor de kans die ik als jonge trainer heb gekregen op dit podium.
 
Dank voor de ruimte die ik kreeg om mijzelf te ontwikkelen.
We zullen nog officieel afscheid nemen wanneer dit weer kan. Ik kijk er naar uit om een ieder bij de club weer te zien en de hand te mogen schudden. De jongste jeugd mag de velden inmiddels weer betreden. In dit schrijven heb ik vooral achterom gekeken, maar Laten we vanaf nu allemaal vooruit kijken! We kijken allemaal uit naar weer een normale ‘mooiste dag van week’!
 
Tot snel bij HZVV!
Gert van Duinen
 
 

HZVV haalt doelman Jari Hooijer, samenwerkingsverband met vv Hoogeveen krijgt vervolg

Zondag 3 Mei 2020

Met de komst van doelman Jari Hooijer van Witteveense Boys’87 heeft hoofdklasser HZVV ingespeeld op het vertrek van Daymian van Goor, die is gestopt.

Hooijer is blij met de kans die hij krijgt om zijn carrière op een hoger niveau een vervolg te geven. ‘Natuurlijk heb ik er even over moeten nadenken, maar het lijkt me een supermooie uitdaging’, zegt hij in een reactie op zijn overgang. Hooijer staat bekend als een gepassioneerde en stijlvolle doelman, die beschikt over een goede trap. 

Bij HZVV wordt hij een van drie selectiekeepers. De nieuwe assistent-trainer Jaap Scholing heeft met instemming gereageerd op de komst van Hooijer.
‘Ik ken hem. Het is een leergierige vent, waar een goede kop op zit.’

De selectiekeepers van HZVV en Hoogeveen gaan ook komend seizoen samen trainen. Daarmee krijgt het experiment dat dit seizoen werd gestart een vervolg, tot grote tevredenheid van alle betrokkenen.

De doelstelling blijft ongewijzigd:  de keepers van beide clubs moeten elkaar naar een hoger niveau tillen. Dat gebeurt ook in het seizoen 2020-2021 weer onder de bezielende leiding van Patrick Sulmann, die ook de keepers van FC Emmen traint. 

Zijn aanpak heeft tot louter enthousiaste reacties geleid. Door de samenwerking komt er meer kwaliteit en niveau op de trainingen. Hoogeveen-trainer Nico Haak stelde dit seizoen al dat iedereen baat heeft bij de nieuwe aanpak.
Ze brengen elkaars kwaliteiten naar boven.’
Ook de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder van HZVV heeft met tevredenheid kennisgenomen van het besluit de samenwerking voort te zetten en de krachten te bundelen. 


 


Selectie HZVV nagenoeg rond

Woensdag 29 April 2020

Met de komst van Ronan Zwaagstra (MSC) en de garantie dat Romano Djababoe, Luke Millar en Tim Riksman blijven, heeft de Hoogeveense hoofdklasser HZVV de selectie voor het seizoen 2020-2021 nagenoeg rond.
Zwaagstra is een talentvolle speler, die zijn voetballoopbaan begon bij SCD’83 in Dedemsvaart. Hij doorliep daarna de jeugdopleiding van FC Emmen en kwam dit seizoen uit voor hoofdklasser MSC. Hij speelt voornamelijk als aanvallende middenvelder of als vleugelspits.
Er waren meerdere clubs in hem geïnteresseerd, maar Zwaagstra heeft heel bewust en op eigen initiatief voor HZVV gekozen. Hij weet dat de concurrentie groot is op het middenveld en in de aanval, maar ziet het avontuur met vertrouwen tegemoet. Zijn voornaamste drijfveer is om ‘het plezier in het spelletje terug te krijgen’ na een turbulent seizoen in Meppel, waarin de sportieve ambities een fikse deuk opliepen na het bestuursbesluit de zondagafdeling op te heffen.
Met het langer vastleggen van Romano Djababoe, Luke Millar en Tim Riksman heeft de Hoogeveense club de doelstelling om de selectie grotendeels intact te laten gerealiseerd. 
Djababoe, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan, is een garantie voor doelpunten, terwijl Millar op de linkerflank zorgt voor snelheid en diepte.  In de korte tijd dat hij voor HZVV speelt, heeft Riksman aangetoond een meerwaarde te zijn in de defensie. 
In de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder is ook ruimte voor de talenten Jorn Ballast, Jesse van Dalen, Isaiah Eiromkui en Finn Hoogeveen, die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding. 
‘Het ziet er goed uit’, zegt Marcel Schoemaker van de technische commissie. ‘We hebben de kern van het elftal dat het dit seizoen zo goed heeft gedaan kunnen behouden en daarnaast is er volop ruimte voor de aanstormende jeugd.’
 

Pierre Semudenge vertrekt bij HZVV

Maandag 20 April 2020

Hoogeveen – Pierre Semudenge vertrekt na één seizoen alweer bij HZVV. De controlerende middenvelder gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Zijn periode in Hoogeveen heeft door de coronacrisis een abrupt einde gekregen. Hij had het seizoen graag in stijl afgesloten. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op de afgelopen maanden. ‘Ik heb een fijne tijd gehad bij HZVV.’
 
Semudenge kon, nadat hij helemaal wedstrijdfit was geworden, de laatste tijd steeds vaker rekenen op speelminuten. Daarom is het voor hem extra zuur dat de competitie vroegtijdig werd beëindigd. ‘Het was een geweldig seizoen’, kijkt hij terug, ‘waarin we als team mooie dingen hebben laten zien.’ Nu is de tijd gekomen voor een nieuw voetbalavontuur. 
 
De middenvelder is inmiddels een echte voetbalnomade. Vóór zijn komst naar HZVV reisde hij twee jaar lang de wereld rond. Een scholarschip betekende een seizoen voetballen in Amerika, waar hij een contract verdiende bij een Roemeense ploeg. Nu kan hij ook HZVV bijschrijven op zijn cv.
 
Het wegvallen van Semudenge zal door de Hoogeveense hoofdklasser voor een belangrijk deel worden opgevangen met eigen jeugdspelers, onder wie Jorn Ballast en Jesse van Dalen.
 

Meinen Interim Controlling balsponsor bij HZVV 1 – DETO Twenterand 1

Maandag 9 Maart 2020

Balsponsor is Meinen Interim Controlling.

Meinen Interim Controlling is het bedrijf van Rudy Meinen en verzorgt al jarenlang in diverse branches bedrijfseconomische en organisatorische adviezen voor het midden- en kleinbedrijf.

Adviesgebieden zijn business intelligence, administratieve organisatie en interne beheersing, planning & control, ERP inrichting en overige financiële vraagstukken. 

Wij wensen het eerste heel veel succes toe aanstaande zaterdag en hopen deze mooie plaats op de ranglijst vast te kunnen houden.


HZVV JO 11-1 “Team van de week” bij HZVV 1 – Flevo Boys 1:

Woensdag 26 Februari 2020

Op de teamfoto van HZVV JO 11-1 zien we :

Achterste rij vlnr: Ferdinand Hup (trainer), Ruben Tigelaar (leider), Simone Prakken (leidster), Jan Hup (trainer)

Middelste rij vlnr: Finn Tigelaar, Bas Prakken, Ralph Botter, Tristan Pieper en Lex Tohatta.

Voorste rij vlnr: Yaro Westerveen, Stijn Hoogeveen, Guido Bolks, Thijs Bekhuis en Darin Baziany.

Voor aanvang van de wedstrijd mogen 2 spelers afwerken op het doel van zowel HZVV als Flevo Boys, namens HZVV JO 11-1 zijn dat: Bas Prakken en Stijn Hoogeveen.


Alex Zomer is opnieuw HZVV-speler van het jaar

Zondag 19 Mei 2019

Hoogeveen - Alex Zomer van HZVV is door de leden van Vrienden HZVV De Rood Witten uitgeroepen tot speler van het seizoen 2018-2019. De verdediger, die zijn tweede seizoen voor HZVV speelt, scoorde in 21 wedstrijden ruim zes punten meer dan nummer twee Fabian Stevens. Romano Djababoe eindigde als derde. Het drietal kreeg uit handen van voorzitter Reinier de Boer van Vrienden HZVV ‘De Rood Witten’ een exclusieve spiegelbokaal.

Het verschil tussen de speler van het seizoen en de nummer twee was niet vaak zo ruim als dit seizoen. Alex Zomer scoorde 151,53 punten en Fabian Stevens 145,41 punten. Romano  Djababoe verzamelde 144,29 punten. Alex Zomer werd vijf keer gekozen tot man van de wedstrijd. Van de 24 gespeelde wedstrijden telden er 21 mee en de drie slechtste scores konden afgetrokken worden. Zomer scoorde dit seizoen twee keer en dat was uit bij Be Quick/D en thuis tegen Balk. In zijn tweede seizoen bij HZVV werd Alex Zomer voor de tweede keer gekozen tot speler van het jaar. Fabian Stevens werd ook vijf keer gekozen als man van de wedstrijd. Stevens maakte het eerste doelpunt van de huidige competitie uit bij Balk na vijf minuten. De nieuwkomer scoorde tot nu toe 22 doelpunten. Nummer drie Romano Djababoe werd vier keer uitgeroepen tot man van de wedstrijd en scoorde 23 keer tot nu toe. Zowel Stevens als Djababoe scoorden onlangs tegen Groningen elk vier keer. De gemakkelijk scorende spits Romano Djababoe speelde zijn tweede seizoen bij HZVV, maar daar zaten wel enkele jaren tussen. 

Op de foto: Van links naar rechts: de nummers een, twee en drie van de verkiezing van speler van het jaar van HZVV 1: Fabian Stevens (2e), Alex Zomer (1e) en Romano Djababoe (3e). (Foto: Roelof Olde).


IEDEREEN BEDANKT!!

Zondag 12 Mei 2019

Wat een fantastische ‘happening’ was het gisteren.

 
Na een ‘stroef potje’, maar verdiende overwinning, hebben we samen met de kampioenen een prachtig feest gevierd.
 
Het bestuur van HZVV bedankt dan ook de Businessclub, en daarmee nadrukkelijk haar sponsoren, de Rood Witten, maar natuurlijk ook alle vrijwilligers en niet te vergeten de leden die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
 
Iedereen bedankt voor deze prachtige dag.
 
Namens het bestuur, 
 
Henk de Jong

HZVV JO 9-4 is zaterdag “Team van de week” bij HZVV 1 – Zeerobben 1

Donderdag 4 April 2019

Op de teamfoto van JO 9-4 zien we:

Staand van links naar rechts: Aaroush Arib, Jort van der Haar, Kjell Almeloo, Matthias Klumpje, Julian Booij

Zittend van links naar rechts: Kayra Balanan, Marijn Ensing en Aron Otten

Voor aanvang van de wedstrijd mogen 2 spelers afwerken op het doel van zowel HZVV als Zeerobben, namens HZVV JO 9-4 zijn dat: Kjell Almeloo en Kayra Balanan


De Personeelsafdeling zaterdag balsponsor bij HZVV – Zeerobben

Maandag 1 April 2019

“We richten ons zakelijk voornamelijk op het regionale MKB en willen juist ook de kleinere bedrijven het gevoel geven te beschikken over een eigen personeelsafdeling. Klanten kunnen bij ons o.a. terecht voor een gefundeerd advies, uitzenddiensten, werving & selectie trajecten en eerlijke payroll services tegen zeer concurrerende tarieven”. Voor geïnteresseerde payroll klanten hebben we op onze nieuwe website sinds kort een payrollcalculator ingericht, benieuwd hoe goedkoop dit eigenlijk is? Neem eens een kijkje!

Aan de andere kant van de tafel proberen wij natuurlijk zoveel mogelijk werkzoekenden aan een passende baan te helpen. Om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures, nodigen we iedereen dan ook van harte uit om onze facebookpagina te liken en onze (vernieuwde) website goed in de gaten te houden. Zit er een leuke vacature voor je bij? Neem dan snel contact met ons op! Staat de gewenste vacature er momenteel niet tussen, laat ons dan ook gerust weten wat je wel zoekt. We gaan graag voor je aan de slag.

Vanaf juli/augustus gaan wij verhuizen naar ons nieuwe pand aan de industrieweg in Hoogeveen. Hier zal ook een plek worden ingericht voor minimaal 1 nieuwe collega. Heb jij ervaring op een uitzendbureau of wil je dit graag leren? We horen graag van je!

Voor de wedstrijd tegen Zeerobben hoop ik uiteraard op een positief resultaat!

Veel succes gewenst!

Namens De Personeelsafdeling, David Eshuis.

 


Hidde Streutker en Yannick Manusiwa blijven HZVV trouw

Zondag 31 Maart 2019

Hoogeveen – Met het langer vastleggen van doelman Hidde Streutker en centrumverdediger Yannick Manusiwa heeft de technische commissie van HZVV opnieuw goede zaken gedaan richting volgend seizoen. Beide ‘clubjongens’ zijn belangrijke bouwstenen in het fundament dat hoofdtrainer Gert van Duinen graag wil leggen om van de club een stabiele hoofdklasser te maken.

De 24-jarige Streutker is een van de topkeepers in het noordelijke amateurvoetbal. Hij heeft al diverse keren de mogelijkheid gehad om van club te veranderen, maar toch heeft hij ervoor gekozen om ook komend seizoen onder de lat te staan bij HZVV. ‘Dit is mijn club. Hier voel ik mij thuis. Ik kijk ernaar uit om met deze groep de hoofdklasse in te gaan’, legt hij zijn keuze uit.

Na het vertrek van Luuk Dorland naar d’Olde Veste’54 zag Streutker zijn rechtstreekse concurrent dit seizoen wegvallen, maar op zijn motivatie heeft het geen enkele invloed gehad. ‘Hidde is een jongen met de juiste instelling en daar zijn we blij mee’, zegt TC-lid Marcel Schoemaker. ‘Hidde is een voorbeeld voor de groep. Niet voor niets heeft hij bij FC Emmen aan het profvoetbal mogen ruiken.’

Yannick Manusiwa, eveneens nog maar 24 jaar, is al vele jaren een vaste waarde in de selectie van HZVV en speelde inmiddels meer dan 100 wedstrijden in de hoofdmacht van de rood-witten. Hij raakte begin dit seizoen zijn basisplaats kwijt, maar heeft zich inmiddels terug geknokt in het eerste elftal. Het zegt veel over zijn instelling. ‘Met elf spelers red je het niet’, toont hij zich realistisch, ‘dus moet je karakter tonen wanneer je even niet speelt.’   

Yannick is afkomstig uit een echte HZVV-familie. Hij voelt zich dan ook nauw betrokken bij het wel en wee van de club. De kopsterke verdediger vindt het een uitdaging om zich over jonge talenten, die vanuit de jeugdopleiding doorstromen naar de selectie, te ontfermen. ‘Ik wil mijn ervaring graag op die spelers overbrengen’, zegt hij.

Marcel Schoemaker laat weten dat de selectie met het aanblijven van Streutker en Manusiwa voor volgend seizoen nagenoeg rond is.  

 


Spelers HZVV 1 geselecteerd voor Noord Nederlands Elftal

Zondag 24 Maart 2019

Romano Djababoe maakt deel uit van de selectie van het Noord Nederlands elftal dat op 15 juni 2019 op de Oude Meerdijk in Emmen een wedstrijd speelt tegen Noord Duitsland Scheidend.

Technisch Manager van FC Groningen Ron Jans fungeert als Bondscoach.

Alex Zomer staat op de reservelijst.


Yannick Manusiwa 100 wedstrijden in HZVV 1

Zondag 24 Maart 2019

Zaterdag 16 februari 2018 speelde Yannick Manusiwa in zijn 6e seizoen in HZVV1 in de wedstrijd Gorecht -HZVV zijn 100ste wedstrijd. Daarom werd hij voor aanvang van de wedstrijd HZVV 1 – SV Bedum 1 door HZVV-voorzitter Henk de Jong gehuldigd voor het spelen van 100 wedstrijden in HZVV 1.

Yannick speelde zijn eerste wedstrijd in HZVV 1 in het seizoen 2013-2014 in de bekerwedstrijd Vitesse ‘63 - HZVV 1. Zijn eerste competitiewedstrijd speelde hij op 20 september 2014 tegen VEV ’68 in het seizoen 2014-2015. HZVV 1 speelde dat seizoen in de eerste klasse E en werd dat seizoen kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse C. Het daaropvolgende seizoen volgde er via de nacompetitie weer degradatie naar de eerste klasse E. Daarna in seizoen 2016-2017 weer kampioen van de 1e klasse E en promotie naar de Hoofdklasse B. In seizoen 2017-2018 volgde er via de nacompetitie weer degradatie naar de eerste klasse E.

Momenteel staat HZVV 1 aan de leiding in de 1e klasse E.  Zijn trainers tot nu toe zijn Karlo Meppelink en Gert van Duinen


Selectie HZVV 1 bedankt vrijwilligers en supporters van HZVV

Donderdag 14 Maart 2019

Dag HZVV-ers,

In een fantastische ambiance hebben we woensdagavond de bekerderby mogen spelen tegen Hoogeveen.

Een prachtige wedstrijd waar, door veel vrijwilligers en supporters, een prachtige happening van is gemaakt.

Vooraf is in het geheim ook nog een motivatievideo gemaakt die we erg hebben gewaardeerd.

We hebben er alles aan gedaan de wedstrijd tot een positief einde te brengen, helaas is dit ons niet gelukt.

Ondanks het resultaat zullen we deze avond nooit meer vergeten.

Middels deze weg willen we jullie als vrijwilliger en supporter bedanken voor deze geweldige avond.

Selectie HZVV 1

 


Rutger Bakker balsponsor bij de bekerwedstrijd HZVV – vv. Hoogeveen

Vrijdag 8 Maart 2019

Al bijna 20 jaar is Rutger elke zaterdag langs de lijn te vinden bij HZVV, voornamelijk bij de thuis- én uitwedstrijden van het eerste elftal!

Alleen als hij zelf rolstoeltennis toernooien heeft, is hij niet bij de mooiste club van Hoogeveen en omstreken te vinden.

Weer of geen weer, Rutger 'staat' langs de lijn!

Rutger wenst de mannen van HZVV 1 heel veel succes toe in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Klasse E, op naar de hoofdklasse!

Uiteraard hoopt Rutger dat HZVV 1 de bekerclash tegen buurman vv. Hoogeveen woensdagvond wint en doorstoot naar de laatste acht van het district bekertoernooi.


Bekerkraker in teken van KWF Kankerfonds

Vrijdag 8 Maart 2019

De bekerwedstrijd in de vierde ronde tussen HZVV en Hoogeveen wordt woensdag 13 maart op het veld van HZVV gespeeld. De twee Hoogeveense clubs, die het in de competitie uitstekend doen, maken uit welke Hoogeveense ploeg naar de laatste acht van het bekertoernooi gaat. De toegang is gratis. De wedstrijd staat in het teken van een goed doel. De programmaboekjes kosten €2 waarvan de helft besteed wordt aan het KWF Kankerfonds.

De velden van beide clubs liggen ongeveer tien meter van elkaar af. Hoogeveen staat theoretisch bovenaan in de Hoofdklasse A. HZVV staat bovenaan in de eerste klasse E. In de beker doen beide ploegen het ook goed, want beide ploegen behoren tot de laatste zestien van het bekertoernooi district Noord. Een bekerkraker tussen de buren is voor Hoogeveen en de regio een geweldige happening. De verwachting is dan ook dat het erg druk gaat worden op 13 maart. De toegang is gratis, maar beide clubs willen graag een goed doel aan de wedstrijd verbinden. Van elk programmaboekje dat voor €2 verkocht wordt, gaat €1 naar het KWF Kankerfonds. Wie meer wil doneren voor dit goede doel kan dit doen bij de kassa bij de ingang van het hoofdveld van HZVV. De uitvoering hiervan wordt gedaan door Vrienden HZVV ‘De Rood-Witten’. Naast een sportief en spannend duel hopen de clubs dat er veel geld wordt binnengehaald voor het KWF Kankerfonds.

De wedstrijd HZVV-Hoogeveen begint woensdag 13 maart om 20.00 uur. 

 


Valente, Wijma en Popovic blijven bij HZVV

Vrijdag 1 Maart 2019

De technische commissie heeft met Lorenzo Valente, Daan Wijma en Yoran Popovic overeenstemming bereikt om ook volgend seizoen actief te zijn bij HZVV. Daarmee krijgt de selectie voor het seizoen 2019-2020 steeds meer gestalte.

Valente is bezig aan zijn tweede seizoen bij HZVV. De flamboyante middenvelder was in de huidige competitie niet altijd onomstreden, maar heeft zijn basisplaats inmiddels heroverd in de soepel draaiende formatie van Gert van Duinen. De trainer reageert dan ook verheugd op het feit dat hij volgend seizoen weer over de technisch begaafde Valente kan beschikken. ‘Met Lorenzo heb je veel voetbal in je ploeg. Hij is een snelle denker en zoekt zijn oplossingen eigenlijk altijd naar voren. Ik ben blij dat hij zijn vertrouwde niveau weer heeft gehaald.’

Daan Wijma plakt er in ieder geval nog een tweede seizoen aan vast bij HZVV. De 20-jarige rechtspoot, die zowel in de verdediging als op het middenveld inzetbaar is, heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club en kijkt ernaar uit om op een hoger niveau actief te zijn. Hij werd door Valente enthousiast gemaakt om naar HZVV te komen en heeft daar nog geen moment spijt van gehaald. ‘Sterker nog’, zegt hij, ‘ik ben erg blij dat ik die stap heb gemaakt.’

Yoran Popovic gaat straks zijn derde seizoen in bij de club uit Hoogeveen. De spits is bezig aan een goed seizoen en heeft met tien treffers een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie van de rood-witten. TC-lid Casper Houtzager: ‘Yoran heeft zich uitstekend ontwikkeld en wordt eigenlijk met de dag sterker.  Daarom is het fijn dat we ook volgend seizoen, hopelijk in de hoofdklasse, over hem kunnen beschikken.’

 


Ook de talenten blijven HZVV trouw.

Dinsdag 26 Februari 2019

De selectie voor komend seizoen begint steeds meer vorm te krijgen, nu de technische commissie van HZVV ook met Kelly Joao, Milan Ronkes en Tim Mulder overeenstemming heeft bereikt over hun voetbaltoekomst. 

Trainer Gert van Duinen is verheugd met de uitkomst van de gesprekken. ‘We gaan vol voor promotie en dan heb je een brede selectie nodig.

Vorig seizoen heeft iedereen kunnen zien dat je in de hoofdklasse meer spelers nodig hebt dan bijvoorbeeld dit seizoen. Dan is het fijn dat jongens die dicht tegen een basisplaats aanzitten blijven en bereid zijn om verder in zichzelf te investeren.

Ik ben tevreden over hun ontwikkeling en hoop dat ze het mij komend seizoen lastig gaan maken.’

TC-lid Flip Vellinga sluit zich van harte bij die woorden aan. De oud-trainer van het 2e elftal van HZVV richt zich in zijn nieuwe rol met name op de jeugd en vindt het prettig om te zien dat de spelers uit de eigen opleiding steeds meer de aansluiting vinden met de hoofdmacht. In dat opzicht noemt hij ook de naam van Jorn Ballast, die dit seizoen vervroegd overkwam uit de jeugdafdeling. ‘Ook een jongen met veel potentie, waar we zeker mee doorgaan.’

Vellinga hoopt dat de jeugdspelers het geduld kunnen opbrengen dat soms nodig is om de laatste stap naar de hoofdmacht te zetten. ‘Daarom is het fijn dat ons 2e elftal volgend seizoen vermoedelijk weer in de reserve hoofdklasse speelt. Dan krijgen onze beloften méér tegenstand en dat is goed voor hun ontwikkeling.' 


Sander Dzemidzic blijft bij HZVV

Maandag 18 Februari 2019

Hoogeveen – Sander Dzemidzic speelt ook volgend seizoen voor HZVV. Dat is de uitkomst van een constructief gesprek dat hij vorige week met de technische commissie van de club heeft gevoerd.

Dzemidzic is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Hoogeveen. Hij kwam in de zomer van 2017 over van ACV maar kende een stroeve start omdat hij met een zware blessure begon aan zijn avontuur bij HZVV.

Nu is de speler, die zowel op het middenveld als in de aanval kan spelen, blessure- en pijnvrij en wordt hij steeds belangrijker voor het elftal van Gert van Duinen. ‘En dat maakt me heel erg blij.’

Dzemidzic, die afgelopen weken zowel op de flank als in het punt van de aanval heeft gespeeld in de hoofdmacht, zit weer lekker in zijn vel. Dat onderstreept hij met fraaie acties en doelpunten.

Hij kijkt ernaar uit om volgend seizoen met HZVV terug te keren in de hoofdklasse.  ‘Ik heb het hier nog steeds erg goed naar mijn zin.’