header-logo
Heren 1

HZVV Heren 1

Nieuws

HZVV strikt doelman Rodney Rosink

Dinsdag 2 Maart 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV heeft doelman Rodney Rosink (26) vastgelegd voor komend seizoen. Hij is de beoogde opvolger van Hidde Streutker, die de club uit Hoogeveen verruilt voor SC Genemuiden. Rosink komt over van KHC uit Kampen.

De meeste voetbalvolgers zullen hem kennen als doelverdediger van Flevo Boys. Bij de club uit Emmeloord stond hij gedurende zeven seizoenen tussen de palen. Rosink keepte tot zijn tiende in de jeugd bij KHC. Daarna vertrok hij naar het toenmalige FC Zwolle. Bij de betaald voetbalorganisatie zat hij tot zijn achttiende in de jeugdopleiding.

In Emmeloord waren vooral de eerste drie seizoenen succesvol, maar ook de bekerwinst op en tegen Urk in 2018 staat de doelman blijvend op het netvlies gegrift. Rosink kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren bij Flevo Boys. ‘Een warme club, waar ik een fijne tijd heb gehad.’

Een combinatie van factoren deed hem in 2020 terugkeren bij KHC. Een daarvan was het feit dat hij in het laatste jaar zat van zijn universitaire studie in Groningen. Ook de verdergaande mutaties in de selectie van Flevo Boys speelden een rol. ‘En KHC is een echte familieclub waar veel vrienden van me spelen.’

Vanwege de coronacrisis kwam Rosink dit seizoen in competitieverband slechts vier wedstrijden voor KHC in actie. Nu is het moment gekomen om weer verder te kijken, ook omdat hij zijn masterclass inmiddels heeft afgerond. ‘Heel eerlijk: ik het miste het niveau enorm. Daarom heb ik heel veel zin in dit avontuur bij HZVV. Ik ben blij dat ik terug ben in de hoofdklasse. Ik heb veel positieve berichten over de club gehoord en had direct een goed gevoel na het eerste gesprek.’

Met welk gevoel hij de uitdaging aangaat? Daarover kan de doelman kort zijn. ‘Ik hoop een vaste waarde te worden in het team.’ Hij kent zijn kwaliteiten. ‘Ik ben een moderne keeper, die actief deelneemt aan het spel’. Rosink wordt geroemd om zijn reflexen, zijn goede coaching, zijn trap en het feit dat hij de hele ‘zestien’ beheerst. ‘Ik ben zeker geen lijnkeeper.’

TC-lid Marcel Schoemaker kan het alleen maar beamen. ‘Met Rodney hebben we een kwalitatief uitstekende en complete keeper in huis gehaald.’ 


Pim de Jonge is weer thuis bij HZVV

Zondag 21 Februari 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV kan ook komend seizoen beschikken over Pim de Jonge. De middenvelder keerde vorig jaar terug bij de club waar hij opgroeide, nadat er vanwege de coronacrisis een streep ging door het oorspronkelijke plan om te gaan spelen in de Australische NPL.

De Jonge (28) had zich samen met zijn vriendin Milou, na een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, gesetteld in Melbourne, maar het avontuur werd wreed onderbroken. Nu is hij terug in Nederland en draagt hij weer het rood-wit.

Dat voelt vertrouwd. Als speler doorliep hij er de gehele jeugdopleiding. De Jonge debuteerde in het seizoen 2010-2011 in de uitwedstrijd tegen PKC’83 in de hoofdmacht van HZVV en werd in 2015 gehuldigd vanwege het feit dat hij 150 officiële wedstrijden voor de club had gespeeld.

De linkspoot heeft zich van 2016 tot 2019 verder ontwikkeld bij HHC en Staphorst, maar na zijn terugkeer naar Nederland was de keuze voor HZVV snel gemaakt. ‘Het voelde als thuis komen.’

Doordat er aanvankelijk problemen waren met de overschrijving moest De Jonge even wachten voordat hij zijn officiële rentree kon maken. Dat was vervelend voor hem, omdat het elftal van Rick Mulder goed draaide en er niet direct aanleiding was om de middenveldbezetting te veranderen. Straks begint hij met een schone lei aan de voorbereiding en zal hij er alles aan doen om zich vast in de basis te spelen.

TC-lid Marcel Schoemaker: ‘Pim is een klassespeler met veel ervaring. We vinden het allemaal mooi dat hij hier weer rondloopt.’


Daan Wijma plakt er weer een jaar HZVV aan vast

Zaterdag 20 Februari 2021

De selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV voor komend seizoen begint steeds meer gestalte te krijgen. Ook met Daan Wijma heeft de club een akkoord bereikt voor een langer verblijf op het Bentinckspark. De verdediger begint straks aan zijn vierde jaar in Hoogeveen.

Wijma (22) groeide op in Winsum en begon zijn loopbaan bij de plaatselijke voetbalclub VIBOA. Een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding bracht hij door op de voetbalschool van FC Groningen. Als B-junior verkaste hij naar Be Quick 1998, om vervolgens via de A1 van SC Cambuur in Groningen te belanden bij Oranje Nassau.

Het was Lorenzo Valente die hem in 2018 enthousiast maakte om de overstap naar HZVV te maken. Van die keuze heeft Wijma nog geen moment spijt gehad. Direct in zijn eerste seizoen werd de ploeg overtuigend kampioen in de 1e klasse en maakte Wijma duidelijk dat hij een waardevolle speler is in de selectie. Hij is multifunctioneel, kan rechts in de verdediging spelen, maar ook in het centrum en wanneer de situatie daar om vraagt is hij een optie voor de positie van verdedigende middenvelder.

TC-lid Marcel Schoemaker: ‘Daan is een veelzijdige speler, waarmee je kunt schuiven als het nodig is. Hij heeft het goed naar zijn zin bij HZVV en wij zijn blij met hem. Dan ben je er meestal snel uit.’ 


Ook Tim Riksman langer bij HZVV

Maandag 15 Februari 2021

Zaterdaghoofdklasser HZVV heeft met Tim Riksman een akkoord bereikt over een langer verblijf bij de club uit Hoogeveen. De rechter vleugelverdediger debuteerde in het seizoen 2019-2020 voor de rood-witten en is sindsdien nauwelijks meer weg te denken uit de hoofdmacht.

Riksman (22) speelde voor zijn komst naar HZVV in het beloftenteam van FC Groningen. Twee seizoenen mocht hij hopen op een plek in de A-selectie. Als eerstejaars A-junior draaide hij al mee in de voorbereiding van Jong Groningen en kreeg hij speelminuten bij het eerste elftal tijdens een oefenduel tegen Southampton. Bij de start van de competitie zat hij tegen Feyenoord op de bank. Een doorbraak bleef echter uit, hoewel de speler zich goed ontwikkelde. Uiteindelijk zat er niets anders op dan zich bij een andere club te bewijzen. Het werd HZVV, waar Riksman snel zijn draai had gevonden.

Uiteraard is HZVV blij dat Riksman, die ook in een meer aanvallende rol kan spelen, komend seizoen weer op het Bentinckspark te bewonderen is. ‘We weten wat we aan Tim hebben’, zegt Marcel Schoemaker van de technische commissie. ‘Ondanks zijn jeugdige leeftijd is het een jongen die de nodige ervaring meeneemt en daardoor iets toevoegt aan het elftal.’


Lorenzo Valente blijft HZVV trouw

Maandag 15 Februari 2021

Middenvelder Lorenzo Valente speelt ook in het seizoen 2021-2022 voor zaterdaghoofdklasser HZVV. Hij kwam in de zomer van 2017 over van SC Cambuur.

Valente (22) begon zijn voetbalcarrière bij GVAV Rapiditas in Groningen. Daarna kwam hij drie seizoenen voor FC Groningen uit. Na vier jaar Be Quick verkaste hij naar SC Cambuur, alvorens hij in 2017 zijn eerste stappen op het Bentinckspark in Hoogeveen zette. Valente werd destijds gepresenteerd als een speler met ‘een goede pass, een goede actie en scorend vermogen.’

Die eigenschappen heeft hij de afgelopen seizoenen bijna wekelijks geëtaleerd. De voetballer koppelt daarnaast sierlijkheid aan balvastheid. Daardoor is hij van onschatbare waarde geworden op het middenveld van HZVV, waar hij altijd naar voetballende oplossingen zoekt. Hij is, zoals de Duitsers dat zo fraai zeggen het ‘Dreh- und Angelpunkt’ van het elftal.

TC-lid Flip Vellinga zat tijdens het kampioensjaar een paar maanden als assistent-coach bij het eerste elftal op de bank. Hij heeft in die periode genoten van het spel van Valente. ‘Een heerlijke speler,’ zegt hij. ‘Voetbal verandert bij hem soms in kunst. Mooi dat hij blijft.


Jan Hup langer bij HZVV

Donderdag 11 Februari 2021

Jan Hup speelt ook volgend seizoen voor zaterdaghoofdklasser HZVV. De 22-jarige speler doorliep nagenoeg zijn gehele jeugdopleiding bij FC Groningen, maar is inmiddels niet meer weg te denken bij de club uit Hoogeveen. Hij begint straks aan zijn zevende seizoen in het rood-wit.

Hup is een multifunctionele speler. Hij kan als aanjager fungeren op het middenveld, maar heeft ook als vleugelverdediger gespeeld. Zo posteerde voormalig hoofdtrainer Gert van Duinen hem in het kampioensjaar regelmatig als linksback en ook op die positie was Hup van waarde voor het elftal, hoewel het niet zijn voorkeur heeft.

Het afgelopen seizoen werd Hup achtervolgd door blessureleed, waardoor hij veel wedstrijden van de hoofdmacht moest missen. Hij werkte keihard aan zijn herstel en keek ernaar uit om onder de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder te vlammen in de hoofdklasse, maar de coronacrisis doorkruiste de ambitieuze plannen.

Nu richt Hup, die op 28 september 2019 tegen Berkum zijn 100ste wedstrijd voor HZVV 1 speelde, zijn blik op het seizoen 2021-2022. Het voelt ongetwijfeld als een nieuwe start in een vertrouwd decor na een periode vol tegenslag.

 

(Foto:  Jochem van de Weg)


HZVV versterkt zich met spits Walter Dias Nzasi

Woensdag 10 Februari 2021

Walter Dias Nzasi speelt volgend seizoen in het shirt van zaterdaghoofdklasser HZVV. De 22-jarige spits komt over van Excelsior’31 in Rijssen en is de beoogde opvolger van Yoran Popovic, die de club uit Hoogeveen verlaat voor een avontuur in Amerika. Hij gaat studeren en voetballen in West Virginia.

Met de komst van Dias Nzasi heeft HZVV de eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. De aanvaller begon zijn carrière bij HHC in zijn woonplaats Hardenberg. Hij speelde drie jaar in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, keerde daarna terug bij HHC, om in de zomer van 2020 de overstap te maken naar Excelsior’31. Daar is zijn kans op speeltijd aanzienlijk minder geworden door de komst van oud-prof Siebe Schets.

Tijdens zijn presentatie in Rijssen omschreef Dias Nzasi zich als ‘een aanvaller die graag loopt, doelpunten maakt en snel en sterk is.’ Met die eigenschappen hoopt hij HZVV komend seizoen te helpen in de hoofdklasse. ‘Ik had direct een goed gevoel bij de club. Daarnaast ken ik Noah ten Brinke en Kelly Joao nog uit mijn periode bij PEC Zwolle. Ik heb er echt zin in.’

Ook trainer Rick Mulder is blij met zijn komst. ‘De spoeling voorin was toch wat dun geworden. Dan is het mooi dat je er zo’n klassespeler bij krijgt.’

De trainer doelt daarmee niet alleen op het vertrek van Yoran Popovic. Ook Romano Djababoe, Luke Millar en Fabian Stevens keren na de zomer niet terug bij HZVV. Djababoe wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en gaat op een lager niveau spelen, terwijl Millar en Stevens na een gesprek met de technische commissie op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

HZVV oriënteert zich daardoor nog op de spelersmarkt, maar Marcel Schoemaker van de technische commissie benadrukt dat ook de eigen jeugd van de club een kans krijgt. Zo worden vanuit de JO19-1 Guus Sijtsma en Maurice Tinholt toegevoegd aan de A-selectie. Daarnaast wordt volgend seizoen veel verwacht van Jesse van Dalen.

Rick Mulder: ‘Hij ontwikkelt zich uitstekend en kruipt steeds dichter naar een basisplaats. Maar een extra aanvaller is welkom, omdat Jesse toch meer een speler voor de 10-positie is.’ 


Yannick Manusiwa blijft speler van HZVV

Dinsdag 9 Februari 2021

Yannick Manusiwa is ook komend seizoen speler van HZVV.
De verdediger is momenteel bezig aan zijn zevende jaar in de hoofdmacht. Hij plakt er met veel plezier nog een seizoen aan vast. In een eerder stadium liet hij zich al eens ontvallen dat het een droom van hem is om uit te groeien tot ‘Mister HZVV’.

Manusiwa vormt in het hart van de defensie een sterk koppel met Alex Zomer. Hij is kopsterk en beschikt over een prachtige crosspass. Het vooruitzicht dat het centrale duo in ieder geval nog een jaar intact blijft, stemt Manusiwa tevreden. Hij voelt zich thuis bij de club, waar hij veel vrienden heeft, maar ook telkens weer geprikkeld wordt om het beste uit zichzelf te halen.

Hij belandde in de afgelopen jaren een aantal keren op de bank, maar knokte zich altijd weer terug in de basis. Dat zegt veel over zijn instelling. Manusiwa is mede daardoor bijzonder populair bij de supporters. Ook het feit dat hij zijn gehele jeugdopleiding heeft doorlopen bij HZVV speelt daarbij een rol. De fans zien hem toch als ‘een kind van de club’.

Ook trainer Rick Mulder is blij met de verdediger, die op 20 september 2014 zijn competitiedebuut voor HZVV 1 maakte tegen VEV’67. ‘Yannick is een fijne jongen om mee te werken en een prima speler.’

 


 


Noah ten Brinke ziet nog voldoende uitdaging bij HZVV

Maandag 8 Februari 2021

Hoewel hij in de belangstelling stond van meerdere gerenommeerde verenigingen heeft Noah ten Brinke ervoor gekozen zijn carrière voort te zetten bij zaterdaghoofdklasser HZVV. De middenvelder ziet nog voldoende uitdaging bij de club.

Ten Brinke is een exponent van de jeugdopleiding van HZVV. Hij vertrok op 11-jarige leeftijd weliswaar naar PEC Zwolle, maar keerde vijf jaar later terug in Hoogeveen. Na één seizoen in de JO19-1 werd hij vervroegd doorgeschoven naar de eerste selectie. Daaruit valt hij met zijn fluwelen techniek en geweldige spelinzicht inmiddels niet meer weg te denken.

Onder leiding van Gert van Duinen groeide Ten Brinke uit tot een van de revelaties in de hoofdklasse, waardoor hij zich nadrukkelijk in de kijker speelde van grote clubs. Bij HZVV is iedereen dan ook blij dat de speler komend seizoen gewoon in het rood-wit is te bewonderen.

Trainer Rick Mulder heeft eveneens met instemming kennis genomen van de uitkomst van de gesprekken. ‘Noah is een belangrijke speler voor HZVV. Fijn dat hij blijft.’ 


Sander Dzemidzic blijft bij HZVV

Dinsdag 2 Februari 2021

Sander Dzemidzic is ook volgend seizoen als speler van HZVV te bewonderen op het Bentinckspark. Dat is de uitkomst van een constructief gesprek dat hij met de technische commissie van de club heeft gevoerd.

Dzemidzic is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Hoogeveen. Hij kwam in de zomer van 2017 over van ACV, maar kende een stroeve start omdat hij met een zware blessure begon aan het avontuur in Hoogeveen.

In het seizoen 2018-2019 was de speler, die zowel op het middenveld als in de aanval kan spelen, blessure- en pijnvrij en was hij een belangrijke schakel in het kampioenselftal van de toenmalige hoofdtrainer Gert van Duinen. Hij kreeg het vertrouwen en betaalde dat terug met fraaie acties en belangrijke doelpunten.

Ook dit seizoen had hij al snel zijn draai gevonden in de soepel draaiende formatie van trainer Rick Mulder. Door de coronacrisis en het stilleggen van de competitie was er afgelopen maanden alleen ruimte voor trainingen en dan ook nog in aangepaste vorm. ‘Natuurlijk is dat niet leuk, maar er zijn belangrijkere zaken dan voetbal’, relativeert Dzemidzic.’We kunnen nu alleen hopen dat de wereld snel gezond wordt.’

Trainer Rick Mulder heeft met instemming kennisgenomen van het feit dat hij ook volgend seizoen over Dzemidzic kan beschikken. ‘Sander is snel en op meerdere posities inzetbaar. Dat is altijd prettig voor een coach.’ En de speler zelf? Die heeft zich voorgenomen om volgend seizoen weer zijn stempel op de ploeg te drukken. ‘En nog wat vaker scoren, dat zou mooi zijn.’


Schaduwcompetitie indien reguliere competitie niet wordt hervat

Dinsdag 2 Februari 2021

HOOGEVEEN – Het is nog altijd onduidelijk of en hoe de reguliere voetbalcompetitie zal worden hervat. Vooruitlopend op een negatief besluit ontstaan er inmiddels allerlei initiatieven om te komen tot schaduwcompetities. Zo ook in onze regio. Inmiddels hebben een aantal clubs zich aangesloten bij een initiatief waarbij er gespeeld wordt in drie poules op verschillende niveaus.

“We hebben een opzet bedacht waarbij we komen tot zoveel mogelijk derby’s en dus ook korte reisafstanden”, vertelt mede-initiatiefnemer Gerjo Stegeman. “Hierbij hebben we gekeken naar het niveau waarop ploegen spelen.

Poules

De eerste poule bestaat uit de Drentse hoofdklassers Hoogeveen zondag, Noordscheschut, HZVV, Alcides, Emmen en eersteklasser VKW.

De tweede poule bestaat uit clubs uit de gemeente Hoogeveen die spelen op het niveau van de tweede en derde klasse. “Die hebben we allemaal benaderd”, vertelt Stegeman. “Uiteindelijk zijn we gekomen tot een prachtige poule met HODO, Hollandscheveld, SC Elim, SV Pesse, Hoogeveen zaterdag en HZVV 2.” De Weide had zich al aangesloten bij een ander initiatief.

Tot slot is er een derde poule samengesteld met vierde- en vijfdeklassers. Hieraan zullen VVAK, SCN, VCG, Tiendeveen, Noordscheschut 2 en NKVV deelnemen.

Opzet

De opzet zal in alle poules hetzelfde zijn. “Dat is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare tijd. Uitgangspunt is dat alle ploegen een hele competitie spelen met een uit- en thuiswedstrijd in mei en juni. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan kunnen we altijd nog schakelen naar een halve competitie”, aldus Stegeman, die tot slot nadrukkelijk benadrukt dat het initiatief alleen doorgaat als de reguliere competities komen te vervallen./ Archi

 

(Foto: Jochem van de weg / Archief)


Alex Zomer langer bij HZVV

Vrijdag 29 Januari 2021

Alex Zomer speelt ook komend seizoen bij zaterdaghoofdklasser HZVV. Als aanvoerder heeft hij als eerste speler van de selectie zijn ‘jawoord’ aan de technische commissie gegeven om de club trouw te blijven. Dat betekent dat de kopsterke centrumverdediger straks aan zijn vijfde seizoen in Hoogeveen begint.

Zomer is inmiddels uitgegroeid tot het boegbeeld van de club. Dit seizoen begon vervelend met een blessure, waardoor hij in de openingswedstrijd tegen Eemdijk aanvankelijk op de bank bleef. Na rust maakte hij zijn rentree en uiteraard stond hij in de daarop volgende wedstrijden gewoon in de basis. Ook Zomer baalt ervan dat het team de goede competitiestart geen vervolg heeft kunnen gegeven door de coronacrisis. ‘Dit is inderdaad een vervelende periode. Voetbal is nu écht bijzaak geworden. Ik hoop dat we snel weer met z’n allen op het veld kunnen staan en het seizoen alsnog op een goede manier kunnen afsluiten. We moeten nu volhouden.’

Hij geeft aan geen moment te hebben getwijfeld over een langer verblijf bij HZVV. ‘Ik heb het goed naar mijn zin bij de club. Bovendien heeft het weinig zin om in deze gekke tijd veeleisend te zijn en om je heen te gaan kijken. We hebben met elkaar iets moois neergezet bij HZVV, dat mogen we niet vergeten.’

Zomer begint daarom normaal gesproken in september bij de rood-witten aan het derde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse. Dat hij de afgelopen jaren een aantal keren werd verkozen tot Speler van het Jaar zegt veel over zijn status binnen HZVV. 


HZVV JO 10-2 “Team van de week” bij HZVV 1 – vv Buitenpost 1:

Woensdag 23 September 2020

Op de teamfoto van HZVV JO 10-2 zien we :

Bovenste rij vlnr: Senna Hartgers (trainer), Alias Nanamou, Job Wennink, Dillon Mol, Bryan van der Gouw en Aron Fieten (trainer)

Onderste rij vlnr: Joël Lunenborg, Glenn Reiber, Kian van Wyk en Maurits van Regteren.

Voor aanvang van de wedstrijd mogen 2 spelers afwerken op het doel van zowel HZVV als vv Buitenpost, namens HZVV JO 10-2 zijn dat: Job Wennink en Dillon Mol. 


Balsponsor HZVV – vv Buitenpost: Arie Lunenborg

Maandag 21 September 2020

Aanstaande zaterdag zal Arie Lunenborg als balsponsor optreden tijdens de wedstrijd HZVV – vv Buitenpost.

Arie Lunenborg werd op 1 januari 1950 geboren in Middenbeemster. Toen hij 5 jaar oud was verhuisde hij samen met zijn ouders naar Stuifzand, waar zijn vader beheerder werd van Ons Dorpshuis.
Na de lagere school ging Arie naar de Ambachtsschool in Hoogeveen om daar het beroep van schilder te leren. Op zijn 16e ging hij bij Lucas Aardenberg in Hoogeveen werken. Hij werkte daar anderhalf jaar en ging daarna naar Thomas en Drijver (tegenwoordig heet dat Ardagh). Hij heeft daar 42 jaar op de afdeling Lakkerij / Drukkerij gewerkt. Zijn taak was het instellen van machines die stalen platen aflakten zodat ze later, als de platen waren verwerkt tot blikken in allerlei verschillende maten, konden worden gebruikt voor voedingsmiddelen. De meeste blikken werden gevuld voor melkpoeder.

Ook is Arie jarenlang vrijwilliger geweest bij HZVV. Arie is bij HZVV begonnen als grensrechter bij de B-junioren. Daarna werd hij gevraagd om grensrechter te worden bij HZVV 2. Koos Dijkhuis was in die tijd trainer bij HZVV 2. Ook was Arie grensrechter bij HZVV 2 toen Jantinus Mulder trainer was bij HZVV 2.

Van 1993 tot en met 1996 is Arie grensrechter geweest bij HZVV 1
In zijn eerste seizoen bij HZVV 1 was Jan Lijzen hoofdtrainer van HZVV 1, het tweede seizoen Guus Hoevenberg en het laatste seizoen Luitzen Nijboer. De eerste 2 seizoen speelde HZVV 1 in de 1e klasse C, destijds het hoogste amateurniveau, het laatste seizoen in de 2e klasse E. Aan het eind van dat seizoen promoveerde HZVV 1 weer naar het hoogste niveau, de Hoofdklasse C.

Naast supporter van HZVV 1 is Arie ook een fervent supporter van Feyenoord. Zo bezocht hij jarenlang alle thuis- en uitwedstrijden van Feyenoord. Ook bezocht Arie veel Europa Cup duels in Rotterdam, maar ook veel steden in Europa. Zo heeft hij wedstrijden van Feyenoord bezocht in IJsland, Moskou, Bremen, London, Liverpool en Monaco.

Arie wenst HZVV 1 heel veel succes toe met de wedstrijdbal en hoopt a.s. zaterdag tegen vv Buitenpost uiteraard op een positief resultaat.


Kelly João 100 wedstrijden in HZVV 1

Donderdag 17 September 2020

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Urk werd Kelly op het veld toegesproken en gefeliciteerd door voorzitter Henk de Jong.

Kelly debuteerde op 17 jarige leeftijd onder trainer Karlo Meppelink in de eerste selectie van HZVV die op dat moment uitkwam in de Hoofdklasse C.

Zijn 100ste duel speelde Kelly net voor de coronacrisis in de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys.

Gezien het aantal doelpunten, is Kelly’s favoriete tegenstander Berkum, hij maakte vorig seizoen een pareltje van een goal door eerst de bal over de verdediger te lobben om vervolgens in sneltreinvaart er vandoor te gaan en de bal erin te prikken.

Inmiddels is Kelly bezig aan zijn zesde seizoen in het eerste, zoals genoemd debuteerde hij onder Karlo Meppelink waaronder hij in totaal twee seizoenen speelde. De drie jaren daarna was Gert van Duinen zijn trainer en sinds dit seizoen is dat Rick Mulder.

Vorig jaar maakte Kelly in 21 wedstrijden 6 goals, mochten we dit jaar kunnen uitspelen verwachten we op zijn minst 10 goals van onze vleugelflitser. 


Meinen Interim Controlling balsponsor bij HZVV 1 – SV Urk 1

Maandag 7 September 2020

Balsponsor a.s zaterdag bij HZVV-SV Urk is Meinen Interim Controlling.

Meinen Interim Controlling is het bedrijf van Rudy Meinen en verzorgt al jarenlang in diverse branches bedrijfseconomische en organisatorische adviezen voor het midden- en kleinbedrijf.
Adviesgebieden zijn business intelligence, administratieve organisatie en interne beheersing, planning & control, ERP inrichting en overige financiële vraagstukken.

Wij wensen het eerste heel veel succes toe aanstaande zaterdag en hopen dat ze de huidige plaats op de ranglijst kunnen verbeteren.


Pim de Jonge keert terug bij HZVV

Vrijdag 4 September 2020

Middenvelder Pim de Jonge maakt dit seizoen deel uit van de selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen. De afgelopen weken trainde hij al mee met de ploeg van trainer Rick Mulder en kreeg hij speeltijd in de oefenwedstrijden. Nu is het zeker dat hij deze voetbaljaargang in het rood-wit is te bewonderen.
De Jonge is daardoor weer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Dat lag aanvankelijk zeker niet in bedoeling, want de speler was samen met zijn vriendin Milou, na een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, gesetteld in de stad Melbourne waar hij zou spelen in de Australische NPL. De uitbraak van het coronavirus plaatste begin dit jaar alles ineens in een heel ander perspectief. Het avontuur werd wreed onderbroken en doordat het toekomstperspectief onzeker bleef, besloot het stel zich voorlopig in Nederland te settelen.

De Jonge trainde een korte periode mee met HHC in Hardenberg, de club waarvoor hij twee seizoenen uitkwam, maar heeft er nu toch voor gekozen zijn carrière voort te zetten bij HZVV. ‘Het voelt vertrouwd’, zegt hij. ‘Het is toch een soort van thuiskomen. Veel van mijn vrienden voetballen hier, wat de situatie een stuk draaglijker maakt en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen in de hoofdklasse.’

Trainer Rick Mulder reageert enthousiast op de komst van de linkspoot. ‘Pim is een ervaren speler, die we goed kunnen gebruiken. Hij is absoluut van meerwaarde. Ik verwacht een raar en zwaar seizoen, dus is het mooi dat we er zo’n klassespeler bij hebben gekregen.’

HZVV opent de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Eemdijk. Mulder kan dan geen beroep doen op het geschorste tweetal Fabian Stevens en Lorenzo Valenthe. Ook de langdurig geblesseerde Jan Hup ontbreekt in de selectie. Centrumverdediger Alex Zomer maakte afgelopen zaterdag na een slepende blessure zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen Alcides.

(Foto: Jochem van de Weg)


Ook Daan Wijma blijft bij HZVV

Dinsdag 5 Mei 2020

Nu ook Daan Wijma heeft besloten zijn carrière te vervolgen bij HZVV is de selectie van de Hoogeveense hoofdklasser voor het nieuwe seizoen rond.
De rechtspoot, die zowel in de verdediging als op het middenveld inzetbaar is, heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club.

‘Ik ben blij dat ik in 2018 de stap heb gezet om voor HZVV te gaan spelen’. 

De speler, die opgroeide in Winsum en zijn loopbaan begon bij de plaatselijke voetbalclub VIBOA, heeft een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding doorgebracht bij de voetbalschool van FC Groningen. Als B-junior verkaste hij naar Be Quick 1887, om vervolgens via de A1 van SC Cambuur bij Oranje Nassau in Groningen te belanden. 

Bij HZVV heeft hij inmiddels zijn draai gevonden. Hij begint straks aan zijn derde jaar bij de club, tot tevredenheid van de technische staf die in hem een multifunctionele speler ziet. Wijma kan rechtsback spelen, is inzetbaar als centrumverdediger en is daarnaast een serieuze optie voor de positie van verdedigende middenvelder.


Dankbaar, trots en de ‘mooiste dag van de week’

Maandag 4 Mei 2020
Het is zaterdag 7 maart 2020. Een heerlijke zaterdag waar op alle voetbalvelden voluit wordt gevoetbald. Een ‘normale’ zaterdag, ook wel de ‘mooiste dag van de week’ genoemd. Het is druk op sportpark het Bentinckspark in Hoogeveen. Heerlijk, zoals het hoort. Jeugdwedstrijden, doelpunten, vreugde, verdriet, alles wat voetbal zo mooi maakt kom je er tegen.
 
Zo is het ook in Genemuiden. Vandaag speelt HZVV1 één van de mooiste uitwedstrijden van de competitie, in en tegen Genemuiden1. Een prachtig affiche die ook nog ergens om gaat want het verschil is slechts 2 punten in het voordeel van Genemuiden en er zijn voor beide ploegen nog alle kansen op prijzen.
HZVV draait een prachtig seizoen en bekroont dit ook deze middag. In een knotsgekke wedstrijd wint HZVV met 2-3 in Genemuiden. Grote vreugde bij iedereen die HZVV een warm hart toedraagt, én er wordt reikhalzend uitgekeken naar volgende week! Wat is er nog allemaal mogelijk voor HZVV dit seizoen? 
 
Achteraf gezien bleek dit de laatste ‘mooiste dag van de week’ van dit seizoen. Voor mij, als trainer/coach eerlijk gezegd een enorme teleurstelling. Weliswaar geheel begrijpelijk en logisch, omdat voetbal ook slechts één van de belangrijkste bijzaken van het leven is. De gezondheid van ons allen is het grootste goed! Maar toch, het heeft wel even geduurd voor ik dit een plek heb kunnen geven.
 
Zoals velen van jullie zullen weten is het voor mij als trainer/coach van HZVV het laatste seizoen. Een seizoen waar de kroon op het werk van de afgelopen drie jaren zou komen. Drie jaren waarin we met een stabiele selectie en staf zijn doorgegroeid tot een goede hoofdklasseploeg. Het kenmerk ‘stabiel’ (de doelstelling) is wellicht te enthousiast, maar HZVV ging zich handhaven en met een geweldige klassering. Regelmatig passeerde het woord ‘historisch’ de revue.
 
Historisch is het, en zal het ook altijd blijven! Ik hoop dat dit seizoen ons allen nog lang zal bij blijven. Toch blijft de voor eeuwig onbeantwoorde vraag in ons achterhoofd: Waar was het geëindigd?
 
Inmiddels heb ik dit een plek kunnen geven en kijk ik met trots naar de afgelopen 3 seizoenen. Trots op staf en spelers. Trots op het werk dat is verricht. Trots op spelers die zich terug knokten in het elftal, trots op supporters die ons overal steunden, trots op de ontwikkeling die dit jaar zichtbaar werd en trots op alle vrijwilligers die iedere keer weer voor ons klaar stonden.   
 
Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de club die jullie als HZVV zijn. De familie HZVV, waar iedereen merkbaar trots op is, de warmte waardoor een ieder (ook ik, Eva en de kinderen) zich snel thuis voelt en het fanatisme van altijd beter willen worden en willen winnen.Ook bedankt voor de kans die ik als jonge trainer heb gekregen op dit podium.
 
Dank voor de ruimte die ik kreeg om mijzelf te ontwikkelen.
We zullen nog officieel afscheid nemen wanneer dit weer kan. Ik kijk er naar uit om een ieder bij de club weer te zien en de hand te mogen schudden. De jongste jeugd mag de velden inmiddels weer betreden. In dit schrijven heb ik vooral achterom gekeken, maar Laten we vanaf nu allemaal vooruit kijken! We kijken allemaal uit naar weer een normale ‘mooiste dag van week’!
 
Tot snel bij HZVV!
Gert van Duinen
 
 

HZVV haalt doelman Jari Hooijer, samenwerkingsverband met vv Hoogeveen krijgt vervolg

Zondag 3 Mei 2020

Met de komst van doelman Jari Hooijer van Witteveense Boys’87 heeft hoofdklasser HZVV ingespeeld op het vertrek van Daymian van Goor, die is gestopt.

Hooijer is blij met de kans die hij krijgt om zijn carrière op een hoger niveau een vervolg te geven. ‘Natuurlijk heb ik er even over moeten nadenken, maar het lijkt me een supermooie uitdaging’, zegt hij in een reactie op zijn overgang. Hooijer staat bekend als een gepassioneerde en stijlvolle doelman, die beschikt over een goede trap. 

Bij HZVV wordt hij een van drie selectiekeepers. De nieuwe assistent-trainer Jaap Scholing heeft met instemming gereageerd op de komst van Hooijer.
‘Ik ken hem. Het is een leergierige vent, waar een goede kop op zit.’

De selectiekeepers van HZVV en Hoogeveen gaan ook komend seizoen samen trainen. Daarmee krijgt het experiment dat dit seizoen werd gestart een vervolg, tot grote tevredenheid van alle betrokkenen.

De doelstelling blijft ongewijzigd:  de keepers van beide clubs moeten elkaar naar een hoger niveau tillen. Dat gebeurt ook in het seizoen 2020-2021 weer onder de bezielende leiding van Patrick Sulmann, die ook de keepers van FC Emmen traint. 

Zijn aanpak heeft tot louter enthousiaste reacties geleid. Door de samenwerking komt er meer kwaliteit en niveau op de trainingen. Hoogeveen-trainer Nico Haak stelde dit seizoen al dat iedereen baat heeft bij de nieuwe aanpak.
Ze brengen elkaars kwaliteiten naar boven.’
Ook de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder van HZVV heeft met tevredenheid kennisgenomen van het besluit de samenwerking voort te zetten en de krachten te bundelen.