header-logo
‘Spelregels’ bij HZVV in coronatijd

‘Spelregels’ bij HZVV in coronatijd

Dat het COVID-19 virus ons leven voor een groter of kleiner deel meebepaalt, merkt ieder lid van HZVV aan den lijve. Alle leden worden zowel privé als op het werk/school geconfronteerd met regels om samen te helpen het virus te weren. Dit geldt daarmee ook voor de organisatie rondom trainingen en wedstrijden op ons sportpark, als ook het vervoer van en naar (uit)wedstrijden.

Hieronder staan onderwerpgewijs een aantal ‘spelregels’ die het mogelijk moeten maken om samen nog steeds lekker te kunnen trainen en voetballen. Veel zal hierbij afhangen van het gezonde verstand dat ingezet dient worden om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Oftewel niemand hoeft bij HZVV het coronavirus op te lopen.

Regels op het park

 • Alles valt en staat met het gebruik van je gezonde verstand en eventueel een ander daarbij te helpen.
 • Op ons sportpark geldt net als overal, 1,5 meter is beter, oftewel meerderjarigen zorgen dat zij steeds minimaal 1,5 meter afstand in acht nemen t.o.v. andere aanwezigen.
 • Met pijlen zijn looproutes aangegeven en rondom het hoofdveld en veld 2 is met gekleurde stippen aangegeven waar toeschouwers op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen plaatsnemen.
 • Registratie vooraf om een wedstrijd te kunnen bezoeken is nodig bij wedstrijden met een verwacht bezoekersaantal van meer dan 250 (excl. spelers, staf en andere vrijwilligers). In het geval van HZVV gaat het dan om wedstrijden van heren 1. Ook voor het bezoeken van de kantine (incl. terras) moet men zich registreren en door de beperkte capaciteit geldt hier vol = vol.
 • Voor de wijze van registreren en eventueel aanvullende aanwijzingen/voorwaarden zie onder het kopje "Bezoekersregistratie" onder aan deze pagina.
 • Een belangrijke voorwaarde hierbij is het af kunnen geven van een verklaring m.b.t. een goede gezondheid.

Gezondheidsverklaring

Los van het bezoek aan een wedstrijd waarbij een zgn. registratieplicht geldt, gaan we er bij HZVV vanuit dat iedereen die ons sportpark betreedt, voor welke activiteit dan ook, daarmee verklaart goed gezond te zijn en geen drager is van het COVID-19 virus.

Meer toegespitst, heb je last van:

 • Hoesten
 • Neusverkoudheid
 • Koorts vanaf 38 graden
 • Benauwdheidsklachten
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het coronavirus gehad en nog gerelateerde klachten of is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 • Ben je de laatste 14 dagen in een gebied geweest met een rood of oranje reisadvies?

​Indien je op één van de bovenstaande vragen “ja” hebt moeten antwoorden -> BLIJF THUIS!!! Voor je eigen en andermans gezondheid.

Organisatie op wedstrijddagen

Hierbij is, vanwege het verschil in regelgeving met betrekking tot minderjarigen (< 18 jaar) en zij die ouder zijn, waar nodig, een splitsing aangebracht in spelregels op het sportpark. We verwachten van trainers/leiders dat zij meewerken aan de gezamenlijke uitvoering van de noodzakelijke 1,5 meter regel. Deze wordt extra zichtbaar gemaakt door per team een leider/trainer/grensrechter/betrokken ouder, een geel hesje te laten dragen met op de rug een verwijzing naar de noodzakelijke 1,5 meter afstand. Deze hesjes worden uitgegeven door het wedstrijdbureau en kunnen na de wedstrijd daar ook weer ingeleverd worden.

Los van minder– of meerderjarig, voor iedereen geldt uiteraard, dat we blij zijn dat we weer tegenstanders kunnen ontvangen en weer om ‘het echie’ kunnen voetballen.

Ook geldt voor alle spelers:

 • Gebruik je gezonde verstand!
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht
 • Zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals bij het vieren van een overwinnings-moment en tijdens een wissel
 • Pak de bal zo min mogelijk met je handen vast
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken
 • Volg altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers/leiders en bestuursleden

Voor minderjarige spelers geldt bovendien:

Jullie hebben de beschikking over één kleedkamer. In de kleedkamers zo min mogelijk volwassenen, dit i.v.m. de 1,5 meter regel.

De indeling van de kleedkamers wordt door HZVV toegewezen. Het overzicht van kleedkamers en velden hangt links bij de trap naar het terras/kantine of is op te vragen bij het wedstrijdsecretariaat, direct links bij de ingang van de kantine.

De kantine is geopend, houd je ook daar aan de coronamaatregelen en aanwijzingen.

Voor meerderjarige spelers geldt bovendien:

Personen vanaf 18 jaar moeten buiten het sporten om de 1,5 meter in acht nemen, dus ook in de kleedkamer. Voor zover mogelijk proberen we per seniorenteam twee kleedkamers beschikbaar te stellen. Mocht dit door het wedstrijdprogramma niet lukken, dan zal het team in twee gedeelten moeten omkleden. Het kan zijn dat na afloop van de wedstrijd er meerdere kleedkamers beschikbaar zijn, in dat geval kan het team na de tijd van meerdere kleedkamers gebruik maken.

Voor trainers en leiders is van belang:

 • Houd 1,5 meter afstand!
 • Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders en spelers, ook in de dug-out.
 • De trainers/leiders zijn verantwoordelijk voor het na de wedstrijd schoon opleveren van de kleedkamer(s).

Vervoer

Wanneer een HZVV team een uitwedstrijd speelt, is het advies voor personen vanaf 13 jaar wanneer zij uit verschillende huishoudens komen om een mondkapje te dragen in de auto.

Kantine

Als speler tel je, net als de officials, niet mee in de eventuele maximale aantallen toeschouwers per veld. Maar zodra je wedstrijd is afgelopen en je op het complex blijft om bijvoorbeeld nog wat te drinken, ben je wel een toeschouwer. Wil je in de kantine met je teamgenoten gezellig wat drinken, dan kan dat zo lang er plek is én dan dien je bij binnenkomst wel de gezondheidscheck te doen, jezelf te registreren en je handen te desinfecteren.

De kantine heeft een met pijlen aangegeven looproute en een tijdelijke beperktere capaciteit. In de kantine dien je gebruik te maken van de zitplaatsen. Dit aantal zitplaatsen, waarvan gebruik gemaakt dient te worden, bepaalt dus ook de kantinecapaciteit. De stoelen/krukken moeten op hun (vaste) plaats blijven, omdat ook in de kantine net als elders op het park de regel geldt: 1,5 meter is echt beter!

Bezoekersregistratie

Bij bezoek aan competitie-/bekerwedstrijden van HZVV 1 en/of een bezoek aan onze kantine (incl. terras) geldt vanwege de verschillende regels (o.a. RIVM en KHN), voor toeschouwers/bezoekers een registratieplicht. Deze geregistreerde naam en contactgegevens mogen uitsluitend worden gebruikt  voor bron- en contactonderzoek door de GGD en op verzoek van de GGD. De gegevens zullen we 2 weken bewaren en daarna vernietigen.

Registreren

Scan voor je onze accommodatie bezoekt met de camera van je mobiele telefoon de QR code onderaan dit bericht of klik op registrerenbijhzvv.nl. Je krijgt dan de gezondheidscheck voorgelegd. Na het doorlopen van de check en het invullen van de noodzakelijke gegevens, rond je het programma af. Hierbij ontvang je een e-mailbericht dat je óf op je telefoon óf geprint meeneemt naar HZVV om aan te kunnen tonen dat je de gezondheidscheck gedaan hebt en jezelf hebt geregistreerd.

Dit bewijs van registratie is je toegangsbewijs tot onze accommodatie en moet je dus kunnen tonen.

QR-Code registreren bij HZVV

 

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Vitesse'63 VR1 zaterdag 19 september 15:00
De Weide Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 19 september 14:30
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 19 september 12:45