header-logo
Zaaltoernooien UPDATE III
Zaterdag 6 Januari 2018

Zaaltoernooien UPDATE III

Zaaltoernooien UPDATE III

Naast al het Protos-Weering 'geweld' zijn er in deze periode nog diverse andere toernooien in de zaal waaraan teams van HZVV meedoen. Zo houdt vv Ruinen voor de 38e keer het Kersttoernooi waaraan traditioneel HZVV 2 meedoet. Voor de jeugd organiseert de KNVB de bekende kersttoernooien en in Groningen hebben enkele teams meegedaan aan het MILK-Boardingtoernooi. Daarnaast waren er nog enkele 'losse' toernooien. Onderstaand een overzicht van de resultaten tot nu toe.

Kersttoernooi vv Ruinen
Zaterdag 30 december wist HZVV 2 de finaleavond van het kersttoernooi van vv Ruinen te bereiken. Ondanks dat van De Weide werd verloren eindigde het als eerste in poule D, waardoor het vrijdagavond 5 januari in de - op papier - iets makkelijker poule B  uitkwam Daarin werd begonnen met een gelijkspel tegen Tiendeveen en werden daarna Vitesse'63 en het zaalteam van ZZVV verslagen. Op basis van het doelsaldo werd Tiendeveen - dat uiteindelijk winnaar werd door in de finale De Weide te verslaan - eerste in de poule en eindigde HZVV 2 als tweede. In de strijd om de 3e plaats won het tweede van Havelte na strafschoppen.

KNVB-Kersttoernooi
Beide teams van Jo17-1 veld en het tweede team van Jo17-2 veld wisten de rayonfinale te bereiken. Zij streden vandaag - woensdag 3 januari - in sporthal Valkenlaan om een plek in 'Franeker'. Daar wordt zaterdag 6 januari de districtfinales van het KNVB-kersttoernooi gespeeld en staan de officieuze Noordelijke Zaalvoetbaltitels op het spel. Uiteindelijk eindigde het 2e team van Jo17-2 veld (Jo17-4) als zesde van de zeven finalisten. Het 2e team van Jo17-1 veld (Jo17-2) legde beslag op het brons. Jo17-1 (het 1e team van Jo17-1 veld) speelde één keer gelijk en won de overige vijf wedstrijden en werd daardoor eerste. Het mag daardoor zaterdag 6 januari vanaf 13.20 uur in sporthal De Trije in Franeker samen met de zeven andere rayonwinnaars strijden om de districtstitel zaalvoetbal tijdens de grote finaledag van het KNVB-kersttoernooi. 
Ook het tweede team van Jo13-1 veld mag naar Franeker (vanaf 09.00 uur). Donderdag 4 januari wisten ze Jo13-1 (het 1e team van Jo13-1 veld) in de rayonfinale achter zich te laten. Het onderlinge duel eindigde onbeslist, terwijl de overige wedstrijden werden gewonnen. Ook Jo13-1 verloor niet. Van de vier wedstrijden werden er  drie gelijkgespeeld en één gewonnen. Met zes punten eindigde het hierdoor als tweede.

UPDATE
In de distristsfinale begon Jo17-1 met een 4-2 overwinning op Drachtster Boys. Door een 0-3 overwinning op SC Joure in de tweede poulewedstrijd was het al zeker van de kruisfinales. Inzet van de laatste wedstrijd in de poule tegen Leekster Eagles was de poulewinst. Deze wedstrijd ging verloren met 4-2, waardoor het in de kruisfinale moest aantreden tegen Leeuwarder Zwaluwen. Na 20 minuten hadden beide teams twee keer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moest brengen. De Friezen waren hierin iets gelukkiger. Voor Jo17-1 resteerde alleen de wedstrijd om de 3e plaats. Hierin was opnieuw Leekster Eagles, dat in de halve finale verloor van VC Trynwalden , de tegenstander. Nu won Jo17-1 overtuigend met 4-0. Winnaar van het KNVB-Kersttoernooi werd uiteindelijk VC Trynwalden, dat na strafschoppen Leeuwarder Zwaluwen versloeg.
Ook Jo13-2 (het tweede team van Jo13-1 veld) bereikte de laatste vier van de districtsfinale van KNVB-Kersttoernooi. Het startte de poulefase met een 0-2 overwinning op Feanstars. Na een 3-3 gelijkspel tegen LAC Frisia had het aan één punt in de laatste poulewedstrijd genoeg om zich te plaatsen voor de kruisfinale. De wedstrijd tegen Heerenveen eindigde in 1-1. Dat betekende dat Leekster Eagles in de kruisfinale de tegenstander was. Door een 2-1 winst op de Groningers werd de grote finale bereikt. Hierin was Drachtster Boys echter een maatje te groot (3-9).

Overige resultaten (groepswedstrijden):
HZVV Jo19-2 (team Jo19-1): 6e
HZVV Jo17-3 (1e team Jo17-2): 2e
HZVV Jo17-5 (1e team Jo17-3): 3e
HZVV Jo17-6 (2e team Jo17-3): 2e
HZVV Jo15-1 (team Jo15-1): 4e
HZVV Jo15-2 (team Jo15-4): 4e


MILK-Boardingtoernooi
In het Indoor Soccer Centre hebben een team van Jo19-2, Jo11-1 en Jo8-1 meegedaan aan het  MILK-Boardingtoernooi. Hoewel zij niet de hoofdprijs wisten te winnen, vielen ze toch in de prijzen. JO19-2 eindigde als twaalfde en laatste, ze wonnen wel de fairplayprijs. Jo11-1 eindigde op een keurige vijfde plaats. Jo8-1 wist al hun poulewedstrijden te winnen, maar moest in de halve finale het onderspit delven tegen FC Assen. De strijd om de derde plaats werd echter gewonnen. Net als in poule werd weer gewonnen van Heerenveen. (Op de inzetfoto de spelers van Jo8-1)

Boardingtoernooi
Team van Jo19-2 met hun gewonnen waardecheque

Overige toernooien
Ter 'warming-up' deed Jo11-1 op 16 december al mee met een zaaltoernooi in Nieuwehorne dat door SC Heerenveen was georganiseerd. Jo11-1 eindigde als vijfde van de zes deelnemers. Jo9-1 en Jo8-5 hebben 3 januari  meegedaan met een indoortoernooi in Genemuiden. Jo9-1 wist alle wedstrijden te winnen en won zo de 1e prijs. Jo8-5 wist in de poulefase één keer te winnen en verloor twee wedstrijden. De strijd om de 3e plaats werd echter gewonnen. Tenslotte doet Vrouwen 1 op zaterdag 20 januari nog mee met het 13e Wiltink Zaalvoetbaltoernooi dat door vv Hollandscheveld wordt georganiseerd.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden