header-logo
Vooruitblik Jeugdopleiding
Woensdag 6 Januari 2021

Vooruitblik Jeugdopleiding

Als eerste: voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Het jaar 2020 zit erop en in plaats van terugkijken, laat ik liever het jaar achter me en kijk ik graag vooruit naar wat het jaar ons kan brengen. Om dan gelijk maar het mindere aspect te bespreken, kan ik melden dat we er nog niet zijn. Een dichte kantine en dus weinig inkomsten wat vervolgens zijn weerslag heeft op de positie van de club. Het is niet altijd leuk om in deze tijd plaats te hebben in het hoofdbestuur. Je neemt beslissingen die je liever niet wilt nemen en ik sluit niet uit dat die beslissingen nog wat drastischer zullen worden.

 

Trots
Wat me dan wel weer trots maakt is dat we vanuit de jeugdvrijwilligers veel begrip hebben gekregen, terwijl we best begrijpen dat sommige beslissingen ook onze vrijwilligers flink raken. Een dikke pluim voor jou en ik hoop dat bij eventuele aanscherpingen we een front blijven vormen.

 

Waardering
Ook mijn waardering voor een paar echte clubmensen, waarbij ik in het bijzonder Robin Poeste en Johannes Pesoelima wil noemen. Buiten hun inzet op voetbalgebied hebben deze mannen zich ook op sociaal gebied flink laten gelden. Het meest in de herinnering ligt natuurlijk de steunactie voor Rutger en (helaas) niet veel later, zijn afscheid. Met beide mannen regelmatig pittige discussies gehad maar hun hart zit op de goede plek!

 

De waardering is ook groot voor al onze technisch en algemeen coördinatoren. Zij zijn misschien wat minder zichtbaar, maar dragen volop bij aan alles wat er speelt binnen de jeugdopleiding.

 

Ook Jeffry Snijder mag niet ongenoemd blijven, hij is de grote initiator achter de “interne competitie” en ook achter de voetbalschool en vele activiteiten voor de jeugd. Daarbij ook gelijk een compliment naar de overige leden van onze jeugdcommissie, Herjan, “partner in crime” die de grenzen bewaakt. Wendy, met haar inzet en creatieve ideeën en Simone die de veel praktische zaken voor haar rekening neemt.

Wat staat ons te wachten?

  • Natuurlijk veel voetbalplezier en veel competitieve strijd, maar ook leuke sociale evenementen. Te beginnen met “The Masked Singer HZVV” op 15 januari. Mocht de landelijke situatie het toe laten dan hopen we ook nog veel toernooien en evenementen te organiseren om maar zoveel als mogelijk de verloren tijd in te halen.
  • Het behalen van het certificaat “regionale KNVB opleiding”. Als eerste amateurclub in Drenthe notabene! Waarmee onze opleiding hetzelfde wordt gewaardeerd gelijk aan grote clubs als RodaJC, Willem II en ook FC Emmen. Hiermee hopen we ook talenten uit de regio naar onze club te krijgen en onze selectie teams naar een hoger niveau te brengen.
  • Ook afscheid nemen hoort bij verwachtingen. Zo nemen Herjan en ik aan het einde van het seizoen afscheid als voorzitter van de jeugdcommissie en ik zal ook mijn plek in het hoofdbestuur overdragen. Daarmee ronden we beide een mooi project af, waarbij we een stabiele basis hebben gelegd en maken we plaats voor nieuwe frisse ideeën.

Al met al een jaar met hoop en met een horizon waar weer een flinterdun ochtendzonnetje schijnt over ons mooie sportpark.

Ouders weer langs de lijn met een kopje koffie en ’s middags kijken naar je helden van HZVV 1…….wat heb ik zin in 2021!!!! 

Mark van der Starren
Bestuurslid jeugdzaken


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

ASC'62 VR1 HZVV VR1 zaterdag 27 februari 14:30
SV Bedum Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 27 februari 15:00
Hoogezand Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 27 februari 15:00