header-logo
Voorbeschouwing HZVV - Urk
Donderdag 19 April 2018

Voorbeschouwing HZVV - Urk

Voorbeschouwing HZVV - Urk

Voor HZVV staat er weer een grote finale op het programma. De ploeg van trainer Gert van Duinen kwam voor de negende keer op rij niet tot winst en de nood is hoog, want de ploeg staat twaalfde. HZVV is nog lang niet veilig en zal in de laatste vier wedstrijden de nodige punten moeten pakken. Urk staat achtste en heeft zich door een uitstekende serie van zes overwinningen op rij naar de veilige middenmoot gespeeld. De laatste weken gaat het iets minder, want de gasten verloren van Ajax en Huizen, maar Urk won wel met 0-1 bij AZSV.

Voor HZVV is Urk altijd een lastige tegenstander gebleken. De eerste ontmoeting in Urk werd een verdiende 2-0 zege voor de thuisclub. De laatste keer dat HZVV van Urk won was in 2007 toen HZVV in de polder met 2-3 zegevierde. Regelmatig was Urk de laatste jaren een struikelblok in het bekertoernooi.

HZVV speelde zaterdag tegen Sparta Nijkerk een uitstekende wedstrijd, maar liet in de slotfase toch nog een 1-2 voorsprong glippen. Het puntverlies werd na afloop nog zuurder toen de grensrechter toegaf dat de gelijkmaker in buitenspelpositie was gemaakt en dat hij had moeten vlaggen. HZVV mist nogal wat spelers wegens schorsingen en blessures en dat maakt de precaire situatie voor HZVV er niet rooskleuriger op.

HZVV zal toch moed moeten putten uit het goede spel van zaterdag bij Sparta. De thuisploeg heeft geen andere keuze dan te winnen, maar tegen Urk wordt dat een moeilijke opgave. Het zal dan eens heel erg mee moeten zitten. 

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,
Vrienden HZVV De Rood Witten 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Epe VR1 zaterdag 22 september 15:00
HZVV Jo19-1 Velocitas 1897 Jo19-1 zaterdag 22 september 15:00
HZVV Jo17-1 LAC Frisia 1883 Jo17-1 zaterdag 22 september 12:45