header-logo
Voorbeschouwing HZVV-Sparta Nijkerk
Donderdag 7 December 2017

Voorbeschouwing HZVV-Sparta Nijkerk

Voorbeschouwing HZVV-Sparta Nijkerk

Voor beide clubs staat er zaterdag een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Het betreft een ontmoeting tussen nummer elf, HZVV en nummer twaalf Sparta Nijkerk. De gasten hebben slechts één punt minder. Beide ploegen willen zo snel mogelijk naar de veilige middenmoot en hebben daarvoor de drie punten dringend nodig.

Sparta Nijkerk komt na een moeizame start steeds beter in vorm en won twee van de laatste vier duels, speelde een keer gelijk en verloor alleen van Staphorst. In de tweede bekerronde werd de zondag derdeklasser Heeten met 5-0 verslagen. Sparta is sinds 1997 een stabiele hoofdklasser met uitstapjes naar 1D en de toenmalige Topklasse. Beide ploegen troffen elkaar niet zo vaak, maar de laatste keer was in het seizoen 2012/2013. In Hoogeveen won Sparta met 1-3 en in Nijkerk won HZVV met 2-3 en werd op basis van het doelsaldo veroordeeld tot de nacompetitie, waarna degradatie naar de eerste klasse volgde.

HZVV verkeerde de afgelopen weken in een moeilijke fase met nederlagen tegen Urk en AZSV en daarom was de 0-1 zege op Berkum zeer nodig en was de opluchting groot. De verrassende overwinning zal de thuisclub moed geven voor het belangrijke duel tegen Sparta. HZVV heeft al aardig wat punten verspeeld aan ploegen die in de onderste helft van de ranglijst staan, zoals Huizen, Urk, Apeldoorn en AZSV. Voor HZVV is het zaak om punten te pakken tegen ploegen die vlakbij staan op de ranglijst. Sparta is een goed voetballende ploeg en HZVV zal dan ook flink aan de bak moeten om punten te kunnen pakken.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.

Vrienden HZVV De Rood Witten
 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden