header-logo
Voorbeschouwing HZVV - Eemdijk
Donderdag 31 Augustus 2017

Voorbeschouwing HZVV - Eemdijk

Voorbeschouwing HZVV - Eemdijk

HZVV staat weer voor een nieuw avontuur in de Hoofdklasse. De ploeg van de nieuwe trainer Gert van Duinen gaat voor de vierde keer in acht jaar proberen een stabiele hoofdklasser te worden. Er is nogal wat veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Elf spelers vertrokken en acht nieuwe spelers kwamen daar voor terug. De voorbereiding is goed te noemen, want de debutant won het toernooi in Staphorst en het eigen toernooi om de Offerein bokaal. Op het toernooi van Excelsior ’31 werd HZVV vijfde zonder een wedstrijd te verliezen.

Zaterdag begint het echte werk met een thuiswedstrijd tegen Eemdijk. Beide ploegen speelden nog nooit tegen elkaar en Eemdijk speelt nu haar derde seizoen in de hoofdklasse. In 1988 begon de ploeg in de vierde klasse en klom op tot een stabiele hoofdklasser. Vorig seizoen werd de ploeg negende in de Hoofdklasse B en won twaalf keer, maar verloor ook twaalf maal. Eemdijk verloor twee keer van ACV (0-3 en 1-2), maar won bijvoorbeeld van Excelsior ’31 (5-3) en CSV Apeldoorn (4-1). Tijdens haar oefencampagne wonnen de gasten met 3-0 van hoofdklasser Argon en speelden met 1-1 gelijk tegen plaatsgenoot IJsselmeervogels. Tegen Spakenburg werd met 1-0 verloren.

Deze uitslagen geven wel aan dat HZVV met een sterke tegenstander te maken krijgt en dat een ander niveau verwacht mag worden dan de thuisclub in de eerste klasse trof. De spanning voor deze seizoensopening is voelbaar en HZVV kan laten zien waar het momenteel staat, want daar is de aanhang erg benieuwd naar.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.

Vrienden HZVV De Rood Witten


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden