header-logo
Voorbeschouwing Drentse derby ACV - HZVV
Donderdag 30 Januari 2020

Voorbeschouwing Drentse derby ACV - HZVV

 Voor de tweede keer dit seizoen nemen HZVV en het Asser ACV het morgenmiddag tegen elkaar op in een heuse Drentse derby op Hoofdklasseniveau. HZVV is dit seizoen gerust de sensatie van de zaterdag Hoofdklasse B te noemen en bezet de vierde plaats op de ranglijst. ACV heeft drie punten meer en  staat een plaats hoger dan de roodwitten. De ploeg uit Assen heeft koploper Staphorst in het vizier en zal moeten winnen om te blijven jagen op de koppositie.

Met zes punten uit twee duels is ACV met de maximale score begonnen aan de herstart van de competitie. De ploeg van trainer Fred de Boer versloeg Flevo Boys met 4-2 en wist vorige week de topper tegen Eemdijk met 0-1 te winnen dankzij een doelpunt van aanvaller Matthijs Hardijk. De clubtopscorer van ACV maakte in het vissersdorp alweer zijn tiende treffer van het seizoen. Onlangs werd bekendgemaakt dat Hardijk volgend seizoen zal uitkomen voor HHC Hardenberg. De achterstand van ACV op koploper Staphorst bedraagt slechts vier punten. Eemdijk is momenteel de runner-up met slechts twee punten meer dan de ploeg uit Assen. Het verschil tussen de provinciegenoten ACV en HZVV bedraagt drie punten waardoor de Drentse Derby te betitelen is als een waar ‘zespuntenduel’.

Laatste confrontaties in rood-wit voordeel

In de geschiedenis hebben ACV en HZVV al een flink aantal prestigeduels afgewerkt. Het leeuwendeel van deze wedstrijden eindigde in het voordeel van de club uit Assen, maar bij de laatste twee confrontaties ging HZVV er met de volle buit vandoor. Op 5 september 2015 won HZVV de openingswedstrijd van de competitie met 1-2 dankzij doelpunten van Rick Broek en Pim de Jonge. Het eerdere onderlinge duel van dit seizoen won HZVV op het eigen Bentinckspark met 2-1. Na een 0-1 achterstand bij rust kantelde HZVV het duel in de tweede helft dankzij doelpunten van Fabian Stevens en Sander Dzemidzic, die nog een verleden heeft bij de tegenstander van morgen. ACV zal aan dit laatste duel een slecht gevoel hebben overgehouden en gebrand zijn op revanche.

Zege reeks voorbij

Vorige week kwam er op bezoek bij laagvlieger De Dijk een abrupt einde aan de opmars van HZVV. De roodwitten wonnen voorafgaand aan de 3-2 nederlaag van afgelopen weekend maar liefst zes opeenvolgende duels. Opvallend was dat tijdens de eerste vier van die overwinning HZVV-doelman Hidde Streutker geen enkele keer hoefde te vissen. Dankzij deze zegereeks bezet HZVV een historische vierde plaats en heeft het er alles van weg dat de club zich na degradaties in 2011, 2013, 2016 en 2018 dit seizoen weet te handhaven in de Hoofdklasse. Indien HZVV morgenmiddag weet te winnen in Assen komt het niet alleen gelijk met ACV, maar houdt het ook zicht op de eerste plaats in de tweede periode. Ook die koppositie is momenteel in handen van Staphorst, dat nog geen punt heeft verspeelt in periode twee.

HZVV kampt momenteel met een aantal geblesseerde of niet fitte spelers en zal dus blij zijn met het feit dat het zich deze winter heeft versterkt met verdediger Tim Riksman. De ploeg van trainer Gert van Duinen mist Jan Hup al een aantal weken en zag deze week ook centrale verdediger Yannick Manusiwa wegvallen voor een langere periode. Middenvelder Noah ten Brinke is hersteld van een gebroken kaak, maar heeft sinds zijn blessure nog geen minuten gemaakt in de hoofdmacht.

De wedstrijd ACV – HZVV gaat morgenmiddag om 14.30 uur van start op het Catawiki Sportpark in Assen. Scheidrechter is de heer R. Turk uit Sassenheim. Na afloop van de wedstrijd treedt zanger Mark Doldersum op in de kantine van ACV en bent u van harte welkom om een feestje te vieren. Hopelijk is daar ook alle reden toe.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Oranje Nassau VR2 HZVV VR1 zaterdag 26 september 12:30
HZVV Jo19-1 Heerenveen Jo19-1 zaterdag 26 september 15:00
Heerenveen Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 26 september 10:15