header-logo
Voorbeschouwing Berkum - HZVV
Vrijdag 27 September 2019

Voorbeschouwing Berkum - HZVV

Een relatief kort ritje staat er dit weekend op het programma voor HZVV. De nummer 12 van de Hoofdklasse B reist af naar Berkum voor een confrontatie met één van de vier koplopers van de competitie. 

 
Tegenstander Berkum is als vanzelfsprekend - ze zijn immers niet voor niets koploper - goed begonnen aan de competitie. De ploeg van trainer Arno Hoekstra won met 1-0 van Genemuiden, 2-5 van Staphorst, 1-2 van Swift en verloor tussendoor enkel van Urk. Met negen punten uit vier duels voert Berkum, gezamenlijk met Staphorst, Putten en Urk, de Hoofdklasse B aan. Berkum-doelman Huib Veurink kijkt uit naar het duel: “Het wordt gewoon weer een lastige wedstrijd, maar we hebben er veel zin in. Afgelopen zaterdag hebben we een mooie overwinning gepakt en die lijn moeten we doortrekken.”
 
Voor HZVV waren de druiven zuur vorige week. De ploeg kwam in de tweede helft op voorsprong, maar gaf in het laatste kwart van de wedstrijd alles uit handen en droop af met een 1-2 nederlaag. Die zure nederlaag kwam hard aan bij trainer Van Duinen. “We hadden met 1-1 kunnen leven, maar we hebben nu te weinig gekregen. Toch was dit de beste wedstrijd tot nu toe, op de manier waarop we willen spelen,” aldus de HZVV-coach. Voorafgaand aan het duel van morgen bekleed HZVV de 12e plaats op de ranglijst, bij winst kunnen de Roodwitten klimmen naar de achtste plaats. 
 
De wedstrijd Berkum-HZVV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jerôme Vries uit Bunde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden