header-logo
Stand van zaken KNVB-bekertoernooi
Donderdag 14 September 2017

Stand van zaken KNVB-bekertoernooi

Stand van zaken KNVB-bekertoernooi

Zaterdag 16 september staat de laatste speelronde van de poulefase van het bekertoernooi op het programma. Dan valt ook in de meeste poules de beslissing over wie poulewinnaar wordt en doorgaat naar de knock-outfase. In een aantal poules is al duidelijk welk team als eerst eindigt. Door de afgelastingen van afgelopen week zullen ook enkele beslissingen pas op 21 oktober vallen. De KNVB heeft de afgelaste bekerwedstrijden voor deze inhaaldag vastgesteld met uitzondering van wedstrijden waarbij teams zijn betrokken die in de competitie spelen op ‘schema 14’. Voor hen stond op 21 oktober al een complete wedstrijddag gepland. Deze inhaalwedstrijden staan voor komende midweek op het programma, eveneens als enkele onderlinge verplaatste wedstrijden die afgelopen zaterdag werden afgelast.

Inmiddels zijn HZVV 1 (vrijgesteld van de poulefase), HZVV 2 (in ieder geval verzekerd van een vervolg in het bekertoernooi voor reserveteams) en HZVV 5 verzekerd van de eerste knock-outronde. Van de zaalteams wisten zaal 1 en zaal 4 de tweede knock-outronde te bereiken. Onderstaand een overzicht hoe de teams van HZVV er voor staan.

Senioren
De winnaar van HZVV 2-Hollandscheveld 1 gaat door naar de 1e knock-outronde van het bekertoernooi voor standaardteams. De gasten hebben twee punten meer en hebben daardoor genoeg aan een gelijkspel. Mocht het HZVV 2 niet lukken om te winnen, dan stroomt het in de knock-outfase voor reserveteams in.

HZVV 3 verloor de eerste wedstrijd met ruime cijfers. Daarmee wordt het lastig om nog een rol van betekenis te spelen.

Een gelijkspel tegen Noordscheschut 7 is voor HZVV 4 genoeg om door te bekeren. Gezien de maximale winst uit twee wedstrijden en het doelsaldo kan waarschijnlijk een kleine nederlaag al voldoende zijn.

HZVV 5
is na twee ruime overwinningen, zeker voor seniorenbegrippen, verzekerd van de poulewinst.

Voor HZVV 6 staat uit bij De Weide 4 een echte ‘finale’ te wachten. Beide teams wisten hun eerste twee wedstrijden te winnen. Door het betere doelsaldo hebben de gastheren genoeg aan een gelijkspel.

HZVV 7
is na een overwinning en een nederlaag afhankelijk van wat Pesse 2 doet. Het zal in eerste instantie zelf moeten winnen en moeten hopen op verlies van de koploper.

De winnaar van HZVV VR1-Asser Boys VR1 wordt poulewinnaar. Doordat de Assenaren met ruimere cijfers van VVAK VR1 wisten te winnen, hebben zij genoeg aan een remise.

Zowel Schoonebeek VR1 als HZVV VR2 dient het onderlinge duel te winnen om nog kans te maken om eerste te worden. Daarnaast dient dan Noordscheschut VR1 te stunten tegen De Weide VR2.


Jeugd onder 19
Jo19-1 en Jo19-3 zijn na twee nederlagen uitgeschakeld.

Ook voor Jo19-2 zal het lastig worden om de volgende ronde te bereiken na de nederlaag tegen De Weide Jo19-1, hoewel alle teams in deze poule nog maar één keer in actie kwamen.

Jeugd onder 17
Om het DZOH Jo17-1 zo lastig mogelijk te maken zal Jo17-1 in ieder geval moeten winnen van FC Klazienaveen Jo17-1. Als het kan met ruime cijfers, want het komt waarschijnlijk op doelsaldo aan. De definitieve beslissing valt op 21 oktober, wanneer DZOH Jo17-1 inhaalt.

Jo17-2
kan een belangrijke slag slaan als het weet te winnen van Hoogeveen Jo17-1. Het komt dan op zes punten uit twee wedstrijden. Op 21 oktober valt dan de beslissing tegen Twedo Jo17-1, dat ook de eerste wedstrijd wist te winnen. 

De nederlaag tegen JVZ Jo17-2 kan Jo17-3 nog wel eens opbreken. Het moet de laatste wedstrijd tegen VKW Jo17-2 winnen en hopen op een offday van JVZ Jo17-2 tegen De Weide Jo17-3.

Eén punt tegen Borger Jo17-2 is voor Jo17-4 voldoende om in de koker te gaan voor de loting van de eerste knock-outronde. Ook een (kleine) nederlaag kan volstaan. Het is dan wel afhankelijk van het resultaat van NWVV/Titan Jo17-2.

Jo17-5
begon goed aan het bekertoernooi met een 6-1 winst. Het verplaatste duel tegen JVZ Jo17-3, dat ook hun eerste wedstrijd met 6-1 won, op 21 september kan nog wel eens cruciaal zijn.

Mo17-1
is uitgespeeld in het bekertoernooi. Na een verliespartij en een overwinning is het uitgeschakeld voor poulewinst.

Jeugd onder 15
In de poule van Jo15-1 heeft Alcides Jo15-1 de beste papieren. Wil Jo15-1 nog iets te bereiken, dan moet het winnen van FC Meppel Jo15-1 en Hoogeveen/Tiendeveen Jo15-1 moet voor een megastunt zorgen tegen Alcides Jo15-1. De Meppelers zijn echter een klasse apart.

De rol van Jo15-2 is na de 7-0 nederlaag tegen De Weide Jo15-2 en het 9-0 verlies tegen Pesse Jo15-1 uitgespeeld.

Jo15-3
doet wel een gooi naar poulewinst. Het wist van Hoogeveen/Tiendeveen Jo15-2 te winnen en kan het karwei bij een goed resultaat tegen Noordscheschut Jo15-2 op 21 oktober afmaken tegen De Weide Jo15-3.

Hetzelfde geldt voor Jo15-4. Na winst in de eerste bekerwedstrijd en gezien de andere resultaten maakt het serieus kans op poulewinst.

In de poule van Jo15-5 speelden alle vier ploegen nog maar één wedstrijd. De strijd om de plek één lijkt te gaan tussen MSC Jo15-5 en HZVV Jo15-5, beiden wisten te winnen. Het onderling duel staat op 21 oktober op het programma. Dan valt de uiteindelijke beslissing.

Poulewinst kan Mo15-1 bijna niet meer ontgaan. Na twee overwinningen volstaat een gelijkspel tegen het nog puntloze BDE Mo13-3. Gezien het doelsaldo zal ook een niet al te grote nederlaag ook genoeg zijn.

Voor Mo15-2 wordt het na de 0-1 nederlaag in de eerste bekerwedstrijd en gezien de uitslagen van de overige wedstrijden moeilijk om eerste te worden in hun poule. Het moet in eerste instantie het oppermachtige FC Meppel/Alcides Mo15-1 zien te verslaan om nog kans te maken.

Jeugd onder 13
Zowel Emmen Jo13-1 als HZVV Jo13-1 wisten hun eerste bekerwedstrijd te winnen. De strijd om poulewinst valt daardoor op 21 september als beide teams in Emmen tegen elkaar inhalen.

Hoewel het theoretisch nog mogelijk is, is Jo13-2 met één punt uit twee wedstrijden praktisch uitgeschakeld voor de nummer één positie.

Jo13-3
kwam twee keer in actie en won van Alcides Jo13-4 en verloor van Vitesse'63. De ploeg uit Koekange is voor alle teams in deze poules een maatje te groot.

Met twee overwinningen is Jo13-4 hard op weg naar de volgende bekerronde.

Ook Jo13-5 maakt grote kans om de knock-outfase te halen. Weliswaar speelde zij tot nu toe slechts één wedstrijd, die werd gewonnen. Gezien de overige uitslagen zijn ze wel de favoriet in hun poule.

Jo13-6
kwam helemaal nog niet in actie. Een afgelaste en een verplaatste wedstrijd zorgden er voor dat zij nog geen enkele bekerwedstrijd speelden.

Zowel Mo13-1 als Mo13-2 verloren hun heenwedstrijd met ruime cijfers. Hierdoor lijken de returnwedstrijden tegen VCG Mo13-1 (op 21 oktober) respectievelijk Dwingeloo/Diever Wapse (op 16 september) een formaliteit.

Jeugd onder 11
De strijd om de eerste plaats in poule 03 van de hoogste groep bij de Jo11-categorie gaat tussen FC Klazienaveen Jo11-1 en HZVV Jo11-1. Beiden wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Op 21 oktober spelen beiden tegen elkaar en valt de beslissing.

Ook HZVV Jo11-2 speelde nog maar één bekerwedstrijd (winst tegen HH’97 Jo11-2). Bij winst tegen De Weide Jo11-2 komende zaterdag doet het zeer de goede zaken.

Met een overwinning en een nederlaag is Jo11-3 afhankelijk van de concurrentie. Het zal in ieder geval zelf moeten winnen van Hoogeveen Jo11-2 om nog kans te maken.

Zowel Jo11-4 als Jo11-5 verloren twee keer zeer nipt. Het betekent wel dat men is uitgeschakeld. In de laatste poulewedstrijd zullen beide ongetwijfeld hun sportieve plicht willen doen om met een goed gevoel volgende week aan de competitie beginnen.

Jo11-6
wist een keer te winnen en verloor een keer. Daarmee is het zo goed als zeker uitgeschakeld, tenzij het met ruime cijfers weet te winnen van De Weide Jo11-6 en SC Rouveen Jo11-2 verliest van Staphorst Jo11-3. In dat geval komen drie teams op zes punten en zal het doelsaldo de beslissing brengen.

Jo11-7
is na twee nederlagen uitgeschakeld.

In de poule van Jo11-8 gaat het tussen JVZ Jo11-4, De Weide Jo11-9 en HZVV Jo11-8. Komende zaterdag en maandag speelt Jo11-8, dat van Noordscheschut Jo11-3 wist te winnen, tegen deze twee teams en mag het laten zien wat het waard is.

Jeugd onder 9
HZVV Jo9-1 en Hoogeveen Jo9-1 wisten hun eerste twee wedstrijden te winnen. Komende zaterdag spelen beide teams tegen elkaar in de laatste poulewedstrijd. Min of meer een finale. HZVV Jo9-1 heeft een beter doelsaldo en daardoor is een gelijkspel voor hen genoeg.

Met JVZ Jo9-1 en De Weide Jo9-1 was Jo9-2 al bij voorbaat de underdog. Hoewel het verloor van JVZ Jo9-1 en het wist te winnen van Noordscheschut Jo9-1, waardoor het in theorie nog mogelijk is, zullen JVZ Jo9-1 en De Weide Jo9-1 strijden om de poulewinst.

Jo9-3
kan tegen CEC Jo9-2 een belangrijke slag slaan. Het komt dan op zeven punten. Men is dan alleen afhankelijk van Twedo Jo9-2, dat ook op zeven punten kan komen.

Na twee nederlagen tegen teams uit Meppel is Jo9-4 uitgeschakeld. In de wedstrijd tegen De Weide Jo9-4 staat daardoor alleen de sportieve eer op het spel.

Ook bij Ruinen Jo9-2 tegen HZVV Jo9-5 staat niks meer op het spel. Beiden verloren van Ruinerwold Jo9-2, dat daarmee poulewinnaar is.

Jeugd onder 8
In de poule van Jo8-1 heeft JVZ Jo8-1 (zes punten) de beste papieren. Met drie punten uit twee wedstrijden is Jo8-1 afhankelijk van een misstap van de Zuidwoldigers.

Na één wedstrijd hebben Hoogeveen Jo8-1 en HZVV Jo8-2 drie punten. Degene die het onderlinge duel van zaterdag dus doet goede zaken, voordat op 21 oktober de beslissing valt.

Jo8-3
won een keer en verloor een wedstrijd. De laatste wedstrijd tegen FC Klazienaveen Jo8-2 zal door omgezet moeten worden in winst, wil het nog kans maken om eerste te worden.

Jo8-4
leidt hun poule met het zes punten. Weet het te winnen van Alcides Jo8-2, dan krijgt het bekertoernooi een vervolg. Anders is het afhankelijk van het duel Alcides Jo8-2 tegen JVZ Jo8 3, dat dinsdag wordt gespeeld.

Zowel Pesse Jo8-1 als Jo8-5 verloren van Hoogeveen Jo8-2 en wisten te winnen van JVZ Jo8-2. Alleen de winnaar van het onderlinge duel maakt daardoor nog een (minimale) kans, mocht Hoogeveen Jo8-2 onderuitgaan tegen JVZ Jo8-2.

Voor de twee jongste teams zal het bekertoernooi na de poulefase erop zitten. Zowel Jo8-6 als Jo8-7 verloren hun wedstrijden met ruime cijfers.

Zaalvoetbal
Ook voor zaalteams begon het seizoen met het bekertoernooi. In het zaalvoetbal stond vorige week de eerste knock-outronde – er is geen poulefase – op het programma. Zaal 1 wist Ruinerwold 1 uit te schakelen (4-5 winst).

Om niet opgehelderde redenen – zelfs de KNVB kon geen antwoord geven waarom de wedstrijd enkele uren voor aanvang uit het programma werd gehaald – is de wedstrijd DZOH 2-HZVV 2 (nog) niet gespeeld. HZVV zaal 2 is dus nog steeds vertegenwoordigd in het bekertoernooi. Wat er met deze wedstrijd gebeurt, is nog niet bekend.

Zaal 3 werd na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Pesse zaal 1.

Zaal 4 bereikte zonder te spelen de tweede knock-outronde. Hoogeveen zaal 2 trok zich terug.

Een ander team van Hoogeveen, zaal 5, schakelde zaal 5 uit. Het nieuwe zaalteam van HZVV verloor nipt met 5-6.


De uitslagen en standen van de diverse poules zijn te vinden op de diverse teampagina’s. Deze zijn te bereiken via de buttons ‘Senioren’, ‘Jeugd’ en ‘Vrouwen’. Dus niet via ‘Standen&uitslagen’. Op die pagina’s worden alleen de competities bijgehouden.

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden