header-logo
Romano Djababoe keert terug bij HZVV
Donderdag 22 Februari 2018

Romano Djababoe keert terug bij HZVV

Romano Djababoe keert terug bij HZVV

Romano Djababoe speelt vanaf seizoen 2018-2019 bij hoofdklasser HZVV.
Romano is begonnen met voetbal bij Asserboys in Assen. Vanaf de D junioren is hij overgestapt naar ACV. Daar heeft hij gevoetbald tot 2012 en op z’n 18e speelde hij in het eerste elftal. Tussendoor heeft hij in de jeugd bij FC Emmen gespeeld en stagegelopen bij FC Groningen.

Na ACV is Romano in 2012 - 2013 naar HZVV gegaan. “We speelden destijds 1e klasse oost. Omdat ik in Groningen ging studeren wilde ik dichter bij huis voetballen en ben ik in 2013/2014 naar Achilles 1894 gegaan, die naar de hoofdklasse zondag waren gepromoveerd”, aldus Djababoe.
“Na een jaar zocht ik een club met meer ambities en toen kwam ik terecht bij Be Quick 1887. Daarmee speelde ik in het seizoen 2014 - 2015 in de hoofdklasse zondag. In dit seizoen scoorde ik 15 goals en wij promoveerden via de nacompetitie naar de derde divisie zondag. Seizoen 2015 - 2016 heb ik met Be Quick in de derde divisie gespeeld (12 goals). Toen ontmoette ik mijn vriendin en sinds 3 augustus 2017 zijn we getrouwd en wilde ik dichterbij huis voetballen”. Romano en z’n vrouw hebben de zorg over twee kinderen: Delana van acht jaar oud en Joshua van zes jaar oud. Beiden zijn ze actief bij Romano’s laatste club ACV.

“ACV kwam en daar heb ik van juli 2017 tot november 2017 gespeeld. Hier maakte ik 7 goals in 8 wedstrijden en was ik topscorer van ACV en de derde divisie zaterdag toen. Ik ben gestopt vanwege mijn studie. Dit vind ik zelf ook jammer want achteraf hoor je geruchten van SV Meppen en andere clubs, als ik zo was doorgegaan, wie weet waar het schip was gestrand…?”.

Maatschappelijke carrière
“Op dit moment studeer ik SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik zit nu in het derde jaar. Op dit moment volg ik de specialisatie(minor) Toegepaste Psychologie. Vanaf de zomer moet ik stage lopen en afstuderen. Wat ik na mijn studie wil doen weet ik nog niet helemaal. Ik weet alleen dat ik graag met jeugd werk en mensen wil helpen”.

Waarom HZVV?
“Toen ik bij ACV stopte wist ik dat ik aankomend seizoen wel weer wilde voetballen; ik voetbal al meer dan 20 jaar, namelijk. Dit is alleen mogelijk als ik het derde jaar goed afsluit van mijn studie en nu ik daar genoeg tijd voor heb, gaat dat me lukken. Volgend jaar heb ik alleen stages en dan heb ik weer voldoende tijd. Ik heb meerdere gesprekken gehad de afgelopen maanden, maar HZVV gaf me direct een goed gevoel en past het beste bij mijn persoonlijke situatie”, verteld Romano.

“Ik wou graag een club die op niveau speelde en dat is HZVV, dat op dit moment in de hoofdklasse speelt. Daarnaast is twee keer trainen en de reisafstand ideaal voor mij. Ik ken de club en de meeste mensen die daar rondlopen nog. Ik heb in het jaar dat ik bij HZVV gevoetbald heb een hele goede indruk gekregen en overgehouden aan de club met als één van de hoogtepunten het Protos Weering toernooi waar ik aan meedeed; een geweldige beleving! Kortom: HZVV vind ik een warme club dat op niveau speelt en wat op dit moment het best bij mij past”!

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden