header-logo
Protos Weering Toernooi
Zondag 17 December 2017

Protos Weering Toernooi

Protos Weering Toernooi

Aanstaande zaterdag begint het grote Protos Weering Zaalvoetbal Toernooi. Maar liefst 100 clubs uit Drenthe, Groningen en Overijssel nemen hieraan deel. Ook HZVV.  Wij spelen deze keer de voorronde op zaterdagavond 23 december in de sporthal in Angelslo (Emmen). Daar zien we natuurlijk ook als supporters naar uit.

Oproep aan de supporters: gedraag je te allen tijde als een echte HZVV'er.
HZVV supporters zijn doorgaans buitengewoon enthousiast in het ondersteunen van de spelers van hun club. Dat is mooi. Dat waarderen de spelers. Dat waarderen wij als bestuur ook.
Vorig jaar werden echter m.n. tijdens de halve finale grenzen overtreden. Supporters gingen meerdere keren het veld op. Niet alleen om te juichen om een gescoord doelpunt, maar ook om supporters van andere clubs uit te dagen. Een enkeling ging zich daarbij te buiten aan handtastelijkheden. Dit was en is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Dergelijk gedrag is ook HZVV onwaardig.

Gele kaart
De toernooiorganisatie overwoog als gevolg van de ongeregeldheden HZVV uit te sluiten van deelname aan de finale. Dit zou betekend hebben dat onze club mogelijk een aantal jaren niet deel had kunnen nemen aan dit mooie toernooi. Uiteindelijk bleef het gelukkig bij een officiële waarschuwing, een gele kaart zogezegd. Laat duidelijk zijn: wanneer HZVV supporters weer bij een ernstig incident tijdens het PWT betrokken zijn, zal de organisatie onherroepelijk besluiten HZVV uit het toernooi te zetten. Dat willen HZVV supporters niet en dat willen wij als bestuur uiteraard ook niet.

Het Protos Weering Toernooi is een feest: laten we daar dan ook aan bijdragen!
Protos Weering is een feest dat door vele vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. De organisatoren van het toernooi doen hun stinkende best er een toptoernooi van te maken. Laten we ze dat dan ook waarderen door ons te gedragen als goede feestgangers!
Wij verwachten kijken uit naar een goed toernooi en hopen op een mooi succes! En daar kunnen ook jullie als supporters aan bijdragen. Door op een positieve manier ons team aan te moedigen en naar de overwinning te zingen.

Afspraken
HZVV kent een “Code sportief gedrag in en buiten het veld”. (Deze is te vinden via deze link.) Lees deze maar eens door, zodat je weet wat HZVV'ers van elkaar mogen verwachten. Gedraag je naar deze code en spreek er zo nodig ook je mede-supporters op aan.

In het bijzonder vragen wij je aandacht voor het volgende:

Busvervoer
Ook dit jaar verzorgd een aantal enthousiaste HZVV supporters, ook wel bekend onder de naam CWRA, weer voor het busvervoer. Dat stellen wij als bestuur op prijs. Mede namens deze organisatoren een paar aandachtspunten:

  • Geef je tijdig op, want vol = vol.
  • Wie zich opgegeven heeft, betaalt. Ook wanneer hij/zij later afzegt.
  • Alcohol is in de bussen verboden, zowel op de heen- als op de terugreis.
  • Wie zich tijdens het toernooi te buiten gaat aan alcoholische drank dient zelf voor vervoer naar huis te zorgen. Dronken mensen worden niet mee terug genomen in de bus. Dus zorg ervoor dat je grens kent en respecteert.
  • De bussen worden gehuurd en zijn dus niet jouw eigendom. Je zorgt ervoor dat er geen rotzooi wordt gemaakt. Wat je kwijt moet, doe je in de daarvoor bestemde zakken.

Tijdens de toernooidagen

  • Tijdens het toernooi zijn er stewards van de organisatie actief. Daarnaast zullen er ook HZVV stewards aanwezig zijn tijdens het toernooi. De aanwijzingen dienen strikt opgevolgd te worden.
  • Ook scheidsrechters zijn mensen die fouten (kunnen) maken. Accepteer dit. Ga niet als een dolle te keer wanneer er een beslissing genomen wordt die je niet begrijpt of onjuist vindt.
  • Zing je keel schor, moedig aan zoveel je kunt. Dat vinden onze spelers fijn. Ga je echter niet te buiten aan het uitdagen en/of beledigen van de supporters van onze tegenstanders.
  • Blijf tijdens de wedstrijden op de tribune. Ook wanneer er een door ons team een doelpunt gemaakt wordt.

Tot slot

Namens het bestuur wens ik ons team alle succes van de wereld toe. En ons als supporters een prachtig, onvergetelijk toernooi.

Johan Massier, voorzitter


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden