header-logo
Protos: HZVV krijgt herkansing tijdens tussenronde
Dinsdag 2 Januari 2018

Protos: HZVV krijgt herkansing tijdens tussenronde

Protos: HZVV krijgt herkansing tijdens tussenronde

Dedemsvaart – HZVV was slechts acht minuten van de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi verwijderd. In de beslissende wedstrijd tegen MSC had HZVV aan een gelijkspel genoeg om de finale te bereiken en MSC had een overwinning nodig. Bij 0-0 werd een onoplettendheidje afgestraft door de Meppelers, waardoor HZVV veroordeeld werd tot de tussenronde. Dat ene moment kwam HZVV duur te staan, maar het heeft nog een kans via de achterdeur alsnog de finale te halen.

HZVV speelt het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi met Luuk Dorland, Alex Zomer, Jos Fidom, Milan Ronkes, Noah ten Brinke, Lorenzo Valente, Jan Hup en Yoran Popovic. Harold Brunsting is de coach tijdens het toernooi. HZVV begon in sporthal De Citadel in Dedemsvaart tegen zaterdag tweedeklasser Drenthina, dat een goede indruk achter gelaten heeft in de voorronde en kwartfinale. De beginfase was voorzichtig van beide kanten, maar na tien minuten werd HZVV dreigender en dienden de eerste kansen zich aan. Jan Hup trof de lat en Alex Zomer miste twee keer. De voorsprong door Jos Fidom was dan ook verdiend. Zes minuten voor tijd kreeg Alex Zomer een dot van een kans het duel te beslissen, maar voor een vrijwel leeg doel mikte hij op de lat en zijn kopbal werd gered. Die misser leek grote gevolgen te hebben, want drie minuten voor tijd benutte Drenthina haar tweede kans van de wedstrijd via Jan Willem Geleynse en dreigde duur puntverlies. In de laatste minuut pakte HZVV alsnog de winst. Jos Fidom schoot langs doelman Berends en via de borst van Yoran Popovic belandde de bal in het doel: 2-1. Hollandscheveld begon tegen favoriet MSC. Hollandscheveld vond het al een feest dat het de halve finale bereikt had, maar had op voorsprong kunnen komen via Robin Bijl en Matthijs Snippe, maar binnen twee minuten besliste de hoofdklasser het duel door treffers van Kaj van Duuren en Lennart Nijholt. MSC was de betere ploeg en Hollandscheveld beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden: 2-0. Drenthina won vervolgens met 3-1 van Bergentheim door twee keer Thom Alders en Sven Middel. Jeffrey Plaggenmarsch redde de eer voor de derdeklasser.

In de derby tussen HZVV en Hollandscheveld begon de derdeklasser verrassend door na vijf minuten op een 1-0 voorsprong te komen door Jeroen Everts. De vreugde daarover duurde echter niet lang, want in dezelfde minuut bracht Jos Fidom HZVV al weer op gelijke hoogte. HZVV zette aan en kreeg kansen via Jan Hup, Noah ten Brinke en Yoran Popovic, maar acht minuten voor tijd bracht Alex Zomer na een voorzet van Milan Ronkes de stand op 2-1. Hollandscheveld ging op jacht naar de gelijkmaker, maar HZVV vergrootte de voorsprong via Jos Fidom. Toen Maykel Mol voor twee minuten naar de kant moest bepaalde Noah ten Brinke de eindstand op 4-1. Door deze uitslag was Hollandscheveld zo goed als uitgeschakeld, maar het feest bij de supporters werd er niet minder om. MSC boekte een fortuinlijke 2-1 zege op Bergentheim dat verzuimde na zeven minuten met 3-0 voor te staan. Michiel Mannessen maakte de 1-0, maar Jeffrey Plaggenmarsch miste twee levensgrote kansen en trof de lat. MSC kwam met de schrik vrij en boog in drie minuten de achterstand om in een 2-1 voorsprong via Mohammed Ali en Kaj van Duuren. Ook daarna bleven de beste kansen voor Bergentheim. Hollandscheveld leed daarna een 0-3 nederlaag tegen Drenthina. Hollandscheveld viel wel aan, maar Drenthina was dreigender en effectiever. De treffers kwamen op naam van Thom Alders (2) en Mark Lubberts.

Het meest spectaculaire duel van de avond was HZVV-Bergentheim. Door treffers van Alex Zomer (2) en Noah ten Brinke (een juweel) en Jeffrey Plaggenmarsch leek er bij 3-1 niets aan de hand voor HZVV. Drie minuten voor tijd werd het nog spannend door Jasper van Opijnen, maar Jos Fidom scoorde de 4-2. Vijftig seconden voor tijd werd het 4-3 door Michiel Mannessen en het doelpunt van Noah ten Brinke viel net na het eindsignaal. Een uiteindelijk moeizame zege, maar HZVV had wel negen punten en zag concurrent MSC twee punten verspelen tegen Drenthina: 0-0. Hollandscheveld was tegen Bergentheim dichtbij een gelijkspel, maar na de 1-1 van Jan Hagen liet de ploeg Bergentheim in de slotfase alsnog ontsnappen: 1-3.
In het laatste duel van de avond tussen HZVV en MSC had HZVV aan een punt genoeg en moest MSC winnen. Het werd een schaakspel in een laag tempo met weinig kansen. Milan Ronkes trof wel de paal. Het duel leek op 0-0 af te gaan, maar de treffer van Danni Lohman bracht MSC op voorsprong. Veldspeler Stefan Besuyen stond bij MSC in doel en redde zijn ploeg met enkele reddingen, maar soms was het ook meer geluk dan wijsheid. Zo kreeg hij twee kanonskogels van Alex Zomer en Jan Hup op zijn lichaam, die hij niet zag aankomen. De teleurstelling bij HZVV was groot en men moet woensdag flink aan de bak tegen sterke ploegen als Dedemsvaart, Dalen, DZOH en Emmen.

Stand poule B
1. MSC 4-10
2. HZVV 4-9
3. Drenthina 4-7
4. Bergentheim 4-3
5. Hollandscheveld 4-0


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden