header-logo
Pim de Jonge keert terug bij HZVV
Vrijdag 4 September 2020

Pim de Jonge keert terug bij HZVV

Pim de Jonge keert terug bij HZVV

Middenvelder Pim de Jonge maakt dit seizoen deel uit van de selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen. De afgelopen weken trainde hij al mee met de ploeg van trainer Rick Mulder en kreeg hij speeltijd in de oefenwedstrijden. Nu is het zeker dat hij deze voetbaljaargang in het rood-wit is te bewonderen.
De Jonge is daardoor weer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Dat lag aanvankelijk zeker niet in bedoeling, want de speler was samen met zijn vriendin Milou, na een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland, gesetteld in de stad Melbourne waar hij zou spelen in de Australische NPL. De uitbraak van het coronavirus plaatste begin dit jaar alles ineens in een heel ander perspectief. Het avontuur werd wreed onderbroken en doordat het toekomstperspectief onzeker bleef, besloot het stel zich voorlopig in Nederland te settelen.

De Jonge trainde een korte periode mee met HHC in Hardenberg, de club waarvoor hij twee seizoenen uitkwam, maar heeft er nu toch voor gekozen zijn carrière voort te zetten bij HZVV. ‘Het voelt vertrouwd’, zegt hij. ‘Het is toch een soort van thuiskomen. Veel van mijn vrienden voetballen hier, wat de situatie een stuk draaglijker maakt en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen in de hoofdklasse.’

Trainer Rick Mulder reageert enthousiast op de komst van de linkspoot. ‘Pim is een ervaren speler, die we goed kunnen gebruiken. Hij is absoluut van meerwaarde. Ik verwacht een raar en zwaar seizoen, dus is het mooi dat we er zo’n klassespeler bij hebben gekregen.’

HZVV opent de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Eemdijk. Mulder kan dan geen beroep doen op het geschorste tweetal Fabian Stevens en Lorenzo Valenthe. Ook de langdurig geblesseerde Jan Hup ontbreekt in de selectie. Centrumverdediger Alex Zomer maakte afgelopen zaterdag na een slepende blessure zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen Alcides.

(Foto: Jochem van de Weg)


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Vitesse'63 VR1 zaterdag 19 september 15:00
De Weide Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 19 september 14:30
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 19 september 12:45