header-logo
Ook Dinand de Vries toegevoegd aan eerste selectie
Maandag 10 Mei 2021

Ook Dinand de Vries toegevoegd aan eerste selectie

Ook Dinand de Vries toegevoegd aan eerste selectie

De eerste selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV ondergaat een verdere verjongingskuur. Na Guus Sijtsma en Maurice Tinholt maakt ook Dinand de Vries komend seizoen deel uit van de groep, waarmee trainer Rick Mulder de competitie ingaat. De Vries is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en krijgt de kans zich verder te ontwikkelen bij de hoofdmacht.

HJO Jeffry Snijder is blij dat de club zo nadrukkelijk in de jeugd investeert. Het feit dat HZVV als eerste club in Drenthe de certificering van regionale jeugdopleiding van de KNVB heeft gekregen, is een bevestiging van de toegenomen professionalisering.

Dinand de Vries (18) is een controlerende middenvelder, technisch vaardig en verdedigend sterk. Snijder roemt hem om zijn felheid en instelling. ‘Hij weet goed positie te kiezen en de ploeg bij elkaar te houden. Daarnaast is hij een echte leider en een winnaarstype. Dinand heeft alles voor het voetbal over.’

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten (Snijder: ‘Hij moet nog beter leren de ruimte te zoeken in de rug van de tegenstander’), maar de middenvelder heeft de potentie om door te groeien tot een volwaardige eerste elftalspeler. ‘Hij zal de komende twee seizoenen moeten gebruiken om in zichzelf te investeren’, stelt de HJO van HZVV.

Naast de drie veldspelers maakt ook doelman Maiko Zwiep komend seizoen deel uit van de eerste selectie van HZVV. De overige spelers van de JO19-1 die overkomen starten de voorbereiding in het beloftenteam van trainer Nexhat Berisa, dat daardoor ook een extreem jeugdige uitstraling krijgt.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 DZC'68 VR1 zaterdag 30 oktober 15:00
Flevo Boys Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 23 oktober 14:45
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 23 oktober 12:45