header-logo
Old Stars balsponsor HZVV-Beilen
Woensdag 5 September 2018

Old Stars balsponsor HZVV-Beilen

Old Stars balsponsor HZVV-Beilen

De wedstrijdbal van de wedstrijd HZVV-Beilen wordt aangeboden door de HZVV Old Stars.
HZVV heeft sinds augustus 2015 een officiële nieuwe afdeling. De zestig plussers van HZVV Old Stars vormen de nieuwste tak van HZVV. Zij spelen elke woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur Walking Football en de leden genieten van het spelletje, maar ook van de gezelligheid en de sociale contacten. Dit initiatief van Frans van Dorst en trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord blijkt een schot in de roos, want de Old Stars begonnen officieus in 2014 met acht voetballers, maar inmiddels telt HZVV maar liefst 24 Old Stars. Elk seizoen wordt begonnen met twee demonstratietrainingen en die leverden elke keer nieuwe enthousiaste leden op.

Trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord verzorgt gevarieerde trainingen en is een heuse promotor van Walking Football, dat landelijk een enorme vlucht neemt. HZVV is pionier in Drenthe en heeft als eerste in Drenthe een afdeling Walking Football opgericht.
Er wordt iedere woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur getraind op het hoofdveld. Het gaat ook voor een groot deel om de gezelligheid en vanaf 9.30 uur drinken de Old Stars gezamenlijk een kop koffie en praten na afloop gezellig na in de kantine. Naast leden en oud-leden van HZVV hebben zich ook niet-leden verbonden aan de Old Stars. Het is een mooie manier voor zestigplussers om in beweging te blijven door middel van de voetbalsport. Er mag echter niet gerend worden en de bal mag niet hoger gespeeld worden dan heuphoogte. Dat is nog steeds wel wennen, maar dat gaat al steeds beter en er wordt steeds beter gecombineerd.

HZVV Old Stars heeft ook een hoofdsponsor, want De ZorgZaak in Hoogeveen heeft trainingspakken en wedstrijdtenue beschikbaar gesteld voor alle spelers. Alle deelnemers worden voor elk seizoen getest tijdens een fitheidstest, die door medewerkers van de ZorgZaak wordt uitgevoerd.
HZVV Old Stars heeft inmiddels ook veel contact met andere clubs en speelt ook regelmatig wedstrijden tegen andere verenigingen. Zo zijn de Old Stars op bezoek geweest bij Bedum, Irnsum en Vitesse ’63. Bedum en Irnsum hebben inmiddels een tegenbezoek afgelegd. HZVV Old Stars doet ook mee aan toernooien. Afgelopen periode nam HZVV deel aan het Walking Football festival van FC Groningen, dat zelfs één keer werd gewonnen. Ook werd er mee gedaan aan toernooien in Almelo, Noordwijk en Houten.

Belangstellenden zijn op woensdagmorgen welkom bij HZVV om een training te bekijken of om direct mee te doen. Na twee keer gratis deelname kan er gekozen worden of men zich aansluit bij de Old Stars. Vrijwel iedereen die zich aangesloten heeft, is blijven hangen en dat geeft wel aan de populariteit van Walking Football bij HZVV voor zestig plussers.

U bent welkom op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.15 uur. Komt dat zien!! 
 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 HHC Hardenberg VR1 zaterdag 11 mei 15:00
DZOH Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 4 mei 12:00
Hoogezand Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 4 mei 15:15