header-logo
Nog zes HZVV-teams naar knock-outfase
Zondag 22 Oktober 2017

Nog zes HZVV-teams naar knock-outfase

Nog zes HZVV-teams naar knock-outfase

Zaterdag 21 oktober werden de laatste poulewedstrijden in het KNVB-bekertoernooi afgewerkt. Deze wedstrijden werden begin september afgelast. Zes HZVV-teams wisten zich te voegen bij de andere twaalf veldteams van HZVV die zich al eerder hadden geplaatst voor de knock-outfase. Vrouwen 1 speelde al hun wedstrijd in het kader van de eerste knock-outronde en won. Zaal 4 wist zich zonder te hoeven in te spannen te plaatsen voor de derde knock-outronde.    

Nog 6 poulewinnaars
HZVV 6
wist het beslissende duel tegen De Weide 4 met 2-5 te winnen, waardoor het ongeslagen poulewinnaar werd.
DZOH Jo17-1 wist slechts met 0-3 te winnen van FC Klazienaveen Jo17-1, waardoor HZVV Jo17-1 op basis van een beter doelsaldo verder bekert.
Ook HZVV Jo17-2 plaatste zich op basis van het doelsaldo voor de knock-outfase. Het aan een 4-4 gelijkspel tegen concurrent Twedo Jo17-1 genoeg.
HZVV Jo15-3 liet geen enkele twijfel bestaan over wie de sterkste was in hun poule. Het wist ook de laatste poulewedstrijd te winnen. De Weide Jo15-3 werd met 1-7 verslagen.
Ondanks een 2-0 nederlaag tegen MSC Jo15-4 eindigde HZVV Jo15-4 als eerste in hun poule. Zowel MSC Jo15-4 als HZVV Jo15-4 behaalden zes punten. Het doelsaldo is echter in het voordeel van HZVV Jo15-4.
HZVV Jo11-2 won van SC Erica Jo11-1 met 1-9. Met 9 punten plaatste het zich daardoor voor de eerste knock-outronde.
HZVV Jo9-3 is ook definitief zeker van de volgende ronde. Twedo Jo9-2 moest met meer dan 13 goals verschil winnen van CEC Jo9-2 om Jo9-3 van de eerste plaats af te houden. Dat gebeurde niet. Het verloor zelfs met 7-5.

Jo15-5 moet afwachten
HZVV Jo15-5 zette een belangrijke stap richting de volgende ronde. Het won in Meppel met 2-3 van MSC Jo15-5. Daardoor heeft het aan een gelijkspel tegen De Weide Jo15-5 voldoende om poulewinnaar te worden. Of en wanneer deze wedstrijd door de KNVB wordt vastgesteld is nog niet bekend.

Uitgeschakeld
Het al uitgespeelde HZVV Jo17-3 had nog een minimale kans. JVZ Jo17-2 moest dan verliezen van De Weide Jo17-3. Dat deden ze echter niet. Het werd 0-9 voor de Zuidwoldigers.
Ondanks een goede uitgangspositie ligt HZVV Jo11-1 uit het bekertoernooi. Daar waar een gelijkspel tegen FC Klazienaveen Jo11-1 genoeg was, eindigde het duel tegen de concurrent in een 4-3 nederlaag.
Het bekeravontuur van HZVV Mo13-1 is ook teneinde. Mo13-1  – dat voor de gelegenheid nog een keer als 7-tal aantrad – verloor voor de tweede keer van VCG Mo13-1. Na het 2-11 verlies in de heenwedstrijd leed het in Geesbrug nu een 10-4 nederlaag.

1e knock-outronde
HZVV Vrouwen 1 kwam in actie voor de eerste knock-outronde van het districtsbekertoernooi. Tegen Vitesse’63 VR1 zorgde het voor een geweldige surprise. De ploeg uit Koekange, dat een klasse hoger speelt, werd op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Het bekent dat de vrouwen van de HZVV zich geplaatst hebben bij de laatste 11.  Of men zich rechtstreeks geplaatst heeft voor de kwartfinale of dat men één van de drie tussenrondewedstrijden moet spelen, zal de komende loting moeten uitwijzen. Kijk hier voor de uitslagen in de 1e knock-outronde

Zaal
In de zaal stond afgelopen week de tweede knock-outronde op het programma. Alleen zaal 4 overleefde deze ronde. Zaal 1 (3-6 tegen Dalen zaal 1) en zaal 2 (14-1 tegen Titan zaal 1) werden uitgeschakeld.
Het werd zaal 4 overigens wel gemakkelijk gemaakt. Tegenstander SC Erica kon geen team op de been brengen, waardoor zaal 4 automatisch doorging naar de 3e knock-outronde. Ook in de eerste knock-outronde overkwam zaal 4 dit al. Destijds moest Hoogeveen zaal 2 zich terugtrekken.


    

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden