header-logo
Negen HZVV-teams verzekerd van k.o.-fase
Zondag 17 September 2017

Negen HZVV-teams verzekerd van k.o.-fase

Negen HZVV-teams verzekerd van k.o.-fase

Zaterdag 16 september stond de laatste speeldag van de poulefase  van  het bekertoernooi op het programma. Inmiddels hebben negen HZVV-teams zich definitief gekwalificeerd voor de knock-outfase. Daarnaast kunnen de komende week en op 21 oktober - als een aantal eerder afgelaste bekerwedstrijden worden ingehaald  en verplaatste wedstrijden worden gespeeld - nog diverse teams zich plaatsen voor de knock-outronde. Naast de veldteams zijn in de zaal  - waarin vanaf het begin volgens het afvalsysteem wordt gespeeld - nog drie teams van HZVV in het bekertoernooi actief. Zaal 1 en zaal 4 hebben de tweede ronde bereikt, terwijl zaal 2 hun wedstrijd in de eerste knock-outronde nog moet spelen.

De uitslagen&standen in de diverse poules zijn te vinden op de diverse teampagina's. Deze zijn te bereiken via de buttons 'Senioren', 'Jeugd' en 'Vrouwen'. Dus niet via 'Standen&uitslagen'. Eventuele vragen of opmerkingen over uitslagen kunnen gemaild worden naar wedstrijden@hzvv.nl.

De gekwalificeerden
Naast het 1e, dat als hoofdklasser was vrijgesteld van de poulefase, wist ook het 2e zich door een 3-0 winst op Hollandscheveld 1 te plaatsen voor de 1e knock-outronde van het bekertoernooi voor standaardteams. Het betekent wel dat HZVV 2 dit seizoen niet meer in het bekertoernooi voor reserveteams zal deelnemen. Het 4e wist ook de derde poulewedstrijd te winnen en daarmee bekert het uiteraard verder. Vorige week wist het 5e al op eenvoudigde wijze poulewinnaar te worden.  Vrouwen 1 bekert door in het toernooi voor 1e (voor zover ze zijn uitgeschakeld in de poulefase van het landelijke bekertoernooi) , 2e - en 3e klassers, dankzij een 6-1 winst tegen Asser Boys VR1. Jo17-4 gaat ook de koker in voor de loting van de 1e knock-outronde. Het wist ook de derde bekerwedstrijd te winnen. Jo13-4 wist de poulefase af te sluiten met een 0-1 winst tegen Hoogeveen/Tiendeveen Jo13-3. Met de maximale score bekert het daardoor door. Door de derby tegen Hoogeveen Jo9-1 te winnen (5-7) eindigde Jo9-1 met negen punten bovenaan in hun poule. Met een doelsaldo van 26-1 werd Mo15-1 overtuigend poulewinnaar met negen uit drie.

De kanshebbers
Het 6e zal in een onderling duel tegen De Weide 4 moeten uitmaken wie doorgaat in het bekertoernooi. Deze wedstrijd werd 16 september afgelast. HZVV 6 zal moeten winnen, omdat het een iets minder doelsaldo heeft.

Jo17-1 moet wachten op het resultaat van FC Klazienaveen Jo17-1 tegen DZOH Jo17-1 op 21 oktober. Zelf heeft het 7 punten en een doelsaldo van +22. DZOH Jo17-1 heeft momenteel 4 punten en een doelsaldo van +10. Mocht DZOH Jo17-1 niet meer dan met 12 goals verschil winnen, dan  bekert Jo17-1 door. Jo17-2 heeft  op 21 oktober aan een gelijkspel in het beslissende duel tegen Twedo Jo17-1 genoeg om eerste in de poule te worden. Beiden hebben zes punten, het doelsaldo van Jo17-1 is echter beter. Mocht JVZ Jo17-2 van De Weide Jo17-3 verliezen - deze wedstrijd werd op de laatste speeldag afgelast - dan bekert Jo17-3, dat tegen VKW Jo17-2 deed wat het moest doen, ook door.  Ook Jo17-5 maakt een goede kans om de poulefase te overleven. Het heeft zes punten uit twee wedstrijden. Komende donderdag - 21 september - is bij winst op JVZ Jo17-3 de knock-outfase een feit.  Bij elk ander resultaat is het afhankelijk van de andere nog in te halen wedstrijden.

Jo15-3 heeft op 21 oktober tegen het al uitgeschakelde De Weide Jo15-3 minimaal een punt nodig om Hoogeveen/Tiendeveen Jo15-2 voor te blijven.  De kans dat Jo15-4 de volgende bekerronde is zeer groot. Het mag op 21 oktober met maar liefst vijf goals verschil  verliezen van MSC Jo15-4 om de ploeg uit Meppel achter zich te houden. Jo15-5 heeft weliswaar één bekerwedstrijd gespeeld, maar tegenstander Alcides Jo15-5 heeft zich inmiddels terug moeten trekken. Hierdoor staat Jo15-5 op 0-0 en moet voor hen het bekertoernooi feitelijk nog beginnen.

Emmen Jo13-1 en HZVV Jo13-1 hebben zes punten uit twee wedstrijden. Het doelsaldo van de Emmenaren is echter één beter. Dat betekent dat Jo13-1 komende donderdag - 21 september - het onderlinge duel moet winnen om door te gaan. Jo13-5 is in het inhaalduel tegen De Weide Jo13-5 op 21 oktober één punt nodig om het bekeravontuur voort te zetten. In de poule van Jo13-6 werd tot nu toe maar twee wedstrijden gespeeld. Jo13-6 kwam één keer in actie (gelijkspel) en doet nog volop mee voor de eerste plaats in de poule.

Jo11-1 speelt op 21 oktober het beslissende duel tegen FC Klazienaveen Jo11-1. Het heeft dan tegen de ploeg, dat eveneens zes punten heeft, genoeg aan een remise, omdat het doelsaldo stukken beter is.  Jo11-8 kan morgenavond - maandag 18 september - de knock-outfase halen. Met zes punten heeft het tegen De Weide Jo11-9, dat vier punten heeft, genoeg aan een punt.

Jo9-3
staat voorlopig bovenaan met 7 punten. Alleen Twedo Jo9-2 kan op dat aantal komen. Het moet dan winnen van CEC Jo9-2 - wanneer dit duel wordt ingehaald is nog niet winnen. Het komt dan op doelsaldo aan. Zolang Twedo Jo9-2 niet met meer dan 13 goals verschil wint, blijft Jo9-3 eerste.

Jo8-2 heeft alleen nog een theoretische kans om poulewinnaar te worden. Het moet dan op 21 oktober met ruime cijfers winnen van De Weide Jo8-1, terwijl HH'97 Jo8-1 moet zorgen voor een daverende verrassing tegen favoriet Hoogeveen Jo8-1. Dezelfde theoretische kans heeft Jo8-4. Zelf is het uitgespeeld met zes punten uit drie wedstrijden. Het heeft nog een kansje als Alcides Jo8-2 met minimaal 13 goals verliest van JVZ Jo8-3. Het is daarnaast dan afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd JVZ Jo8-3 tegen Elim Jo8-1.

Als Mo15-2 de twee nog in te halen bekerwedstrijden weet te winnen, dan maakt het nog kans om door te bekeren. Het komt dan op gelijke hoogte met FC Meppel/Alcides Mo15-1 en d'Olde Veste'54 Mo15-1 en zal het doelsaldo de beslissing brengen.  Mo13-1 moet in de returnwedstrijd tegen VCG Mo13-1 op 21 oktober een 2-11 nederlaag goed maken. Dit lijkt een onmogelijke opgave.

De overige teams zijn inmiddels definitief uitgeschakeld en kunnen zich richten op de competitie, die zaterdag 23 september van start gaat.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden