header-logo
Na 36 jaar eindelijk kampioen
Maandag 18 Mei 2015

Na 36 jaar eindelijk kampioen

Na 36 jaar eindelijk kampioen

HOOGEVEEN – Je voetbalt al 36 jaar bij je club en nooit heb je het genoegen van een kampioenschap mogen ervaren. Tot afgelopen weekend, want toen was het eindelijk zover. Het overkwam Cor Timmerman van het zesde elftal van HZVV. Ook Henk Koster en Rolf Buikema werden nog nooit kampioen en de euforie kende dan ook geen grenzen. Het elftal met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar vierde de titel o.a. met een rit met een vrachtwagen door Hoogeveen en een knallend feest.

Cor Timmerman werd in 1979 lid van HZVV en begon in de D-junioren. Hij kwam in 1990 in het zesde elftal terecht en 25 jaar later is hij aanvoerder en doelman en zijn er nog vijf spelers overgebleven van de start in 1990. De ploeg met spelers, die allemaal de vijftig naderen, staat bekend om haar betrokkenheid bij hun club. ,,Als er iets gebeuren moet steekt het zesde elftal al snel de helpende hand toe”, zegt Cor. ,,De gemiddelde leeftijd is rond de 45 jaar en we hebben twee vijftigplussers in de ploeg. De meeste spelers hebben de jeugdteams van HZVV doorlopen en zijn dus allemaal echte HZVV-ers”.

Nog nooit kwam HZVV 6 in de buurt van een kampioenschap en dan ineens heb je een seizoen, waarin het vanaf het begin begint te lopen en uiteindelijk uitmondt in een niet verwachte titel. In de uitwedstrijd bij Erica 2 had de ploeg genoeg aan een punt en dat kwam er. HZVV 6 heeft een ruime voorsprong op de concurrentie en met nog een paar wedstrijden te spelen is het zesde niet meer in te halen. Vuurwerk langs de lijn en de uitreiking van de kampioensschaal waren de eerste uitingen van de ongekende vreugde. ,,Toen we voor de winterstop bovenaan stonden hebben we een shirt met de tekst ,Herbstmeister” laten maken”, zegt Cor Timmerman. Bij het behalen van het daadwerkelijke kampioenschap trokken de uitzinnige spelers een speciaal kampioensshirt aan. Zaterdag speelde HZVV 6 de uitwedstrijd bij Pesse. Na de wedstrijd wilden de spelers iedereen laten weten dat de titel binnen was en met een vrachtwagen maakten de kampioenen een rit van Pesse naar Hoogeveen.

HZVV 6 kampioen


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Vitesse'63 VR1 zaterdag 19 september 15:00
De Weide Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 19 september 14:30
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 19 september 12:45