header-logo
Kaboutervoetbal leeft!
Dinsdag 23 Juli 2019

Kaboutervoetbal leeft!

Kaboutervoetbal leeft!

Kaboutervoetbal

Elke zaterdagochtend van 10.15-11.00 uur trainen de 4-, 5- en 6-jarigen op de velden van HZVV. Afgelopen seizoen 2018/2019 kwamen de kabouters 32 zaterdagen het veld op en waren er wekelijks 45 kabouters aanwezig.

Het is voor de kabouters een eerste kennismaking met het voetbalspel en met de vereniging. De eerste 5 minuten mogen de ouders mee het veld op, daarna volgt er een training van circa 20 minuten en een partijspel 4 tegen 4.

Het is in deze leeftijdscategorie baas te worden over de bal en daarom is er voor alle spelers een bal beschikbaar tijdens de training. Op een vrijblijvende manier maken de spelers kennis met dribbelen, kappen en draaien, passen en schieten en hooghouden, alles komt voorbij. Tijdens de wedstrijden gaan we het duel aan en hoe fanatieker het wordt des te sneller worden de scheenbeschermers ook aangeschaft. Dit biedt de nodige bescherming voor de kinderen en raden we dan ook zeker aan.

Trainers

Met kleine groepen is er veel aandacht voor het individu. Doordat we elke zaterdag circa 45 kabouters mogen begroeten, hebben we de groep opgedeeld in 4 velden. Afgelopen jaar hadden we met Chiel Grevers, Stefan van Dorst, Jan-Wiebren de Vries, Savio Mittendorff, Marcel Botter, Edwin Boxma en Lodewijk Danser in totaal 7 vrijwillige kaboutertrainers/ouders ter beschikking. Ook stonden er 2 ouders op de reservelijst om regelmatig in te vallen. De inzet van de trainers is niet ongemerkt gebleven en zo werden ze in april uitgeroepen tot vrijwilligers van de maand.

Aankomend seizoen schuiven 3 trainers met hun kinderen door naar de jeugd onder 8. Een mooie natuurlijke doorstroom. In de jeugd onder 8 worden de spelers lid van de vereniging en van de voetbalbond KNVB. Verder gaan ze doordeweeks trainen en op zaterdag in competitieverband spelen tegen andere verenigingen.

Ouders die niks met het voetbalspel hebben steken hun handen uit de mouwen en zorgen bijvoorbeeld dat er na afloop ranja klaar staat en verder zorgen ze voor de nodige support. 


Activiteiten

Het was een levendig seizoen. Zo is één van de ouders marketingmanager bij Fc Groningen en hebben we een rondleiding door het stadion gehad met alle kabouters. Daar een eigen bijdrage van 10 euro konden we er zelfs naartoe met de bus. Echter een superuitje!

Ook mochten de kabouters het veld op tijdens de competitiewedstrijd HZVV 1 – Noordscheschut 1 (4-1). Tijdens de pauze werden er partijtjes 4 tegen 4 gespeeld op het hoofdveld.

Ook de mascotte van Fc Emmen is in Hoogeveen geweest en Sinterklaas met zijn Pieten waren ook van de partij. Eigenlijk maken we er elke week een feest van!

We hebben 1 extern toernooi gespeeld bij onze buurman vv Hoogeveen. Daar kwamen we heel goed voor de dag met een inschrijving van 5 teams in het “echte” HZVV-tenue.

Ook hebben we onder leiding van Maureen Marissen een Champions league toernooi gehad met onder andere team Messi. Daarbij liepen alle spelers in het tenue van de grote clubs.


Afstemming met de vereniging

HZVV heeft elke zaterdag aardig wat beker- en competitiewedstrijden op het programma staan. Toch weet het wedstrijdbureau de dagelijkse gang van zaken goed in te plannen en is er altijd een veld voor ons beschikbaar tijdens “prime time”. Meestal op het kunstgrasveld 2. Af en toe op het “echte veld” van veld 5 en tijdens de afsluiting van het seizoen op het hoofdveld in het “stadion” van HZVV. Echt een belevenis en een mooie kennismaking met het sportpark.

Ook de mensen in de kantine staan altijd klaar tijdens, voor en na de training.

Doelstellingen komend seizoen

Samen met de spelers en ouders maken we het seizoen. Afgelopen jaar was geweldig. Voor komend seizoen staat de basis; de mensen en middelen zijn beschikbaar. Echter willen we het vrijblijvende een iets andere invulling geven door inhoudelijk meer met de oefen/leerstof aan de slag te gaan. 


Met vriendelijke groet,


Lodewijk Danser

Kabouter coördinator HZVV

kabouters@hzvv.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Winsum VR1 HZVV VR1 zaterdag 1 februari 14:30
HZVV Jo19-1 HHC Hardenberg Jo19-1 zaterdag 1 februari 15:00
HZVV Jo17-1 GVAV Rapiditas Jo17-1 zaterdag 1 februari 12:45