header-logo
In memoriam Roel Klok
Vrijdag 5 Juli 2019

In memoriam Roel Klok

In memoriam Roel Klok

Op donderdag 4 juli omstreeks 12.00 uur is HZVV-er in hart en nieren, Roel Klok overleden. Vanaf 1970 vervulde Roel verschillende functies voor zijn geliefde HZVV. Zo was hij actief als jeugdleider, coördinator van het eerste elftal, wedstrijdcoördinator, gastheer van het arbitrale trio, lid van het hoofdbestuur en bestuurslid van Vrienden HZVV ‘De Rood-Witten’.

Vanaf 2005 was hij alleen nog bestuurslid van ‘De Rood-Witten’, maar hij bleef de club kritisch volgen. ‘Ik wil een goede ambassadeur van HZVV blijven,’ zei hij destijds. ‘Ik vind het belangrijk dat we HZVV naar buiten toe uitdragen als een goede en sociale club. Eigenlijk zouden alle leden ambassadeurs van de club moeten zijn.’ Tot een paar dagen voor zijn overlijden was hij nog actief voor ‘De Rood-Witten’, waarvan hij één van de oprichters was.

Roel vond het erg belangrijk dat de jeugd bij HZVV op een goede manier begeleid zou worden. Hij wilde graag dat ervaren clubleden hun kennis overdragen aan de jeugd. Hij was er ook een voorstander van om oud-eerste elftalspelers met kennis van zaken als trainer van standaardteams te laten functioneren. Hij was ook voor een werkgroep van oud-trainers, oud-spelers en ex-leiders, die waar nodig advies konden geven binnen de club.

Roel begon in 1970 als leider van C7, waar zoon Wout ook in speelde. Daarna werd hij leider van C4, C3 en B3. In het seizoen 1976-1977 was hij leider van B1 en dat werd een bijzonder seizoen. B1 werd kampioen, maar ook voor het eerst in de geschiedenis Drents kampioen. Aangezien Roel de jeugd van een voetbalclub een warm hart toedroeg, was het niet zo verwonderlijk dat hij van 1974 tot 1978 jeugdvoorzitter werd. Als zodanig nam hij ook zitting in het hoofdbestuur. Van 1978 tot 1987 was Roel leider van A1 met Jantinus Mulder als trainer. Dat vond hij een fantastische tijd. A1 speelde in die tijd op het hoogste niveau.

Roel volgde een jeugdleiders- en scheidsrechterscursus. Hij was rapporteur veld- en zaalvoetbal en van 1987 tot 1995 was hij voorzitter van de scheidsrechterscommissie Hoogeveen. Tevens was hij in die tijd hoofd van de scheidsrechterscommissie KNVB afdeling Drenthe.

Van 1988 tot 1993 nam hij voor de tweede keer zitting in het hoofdbestuur. Hij maakte destijds een bestuurscrisis mee. Een nieuw bestuur van vijf personen ging verder. In 1993 legde Roel zijn bestuursfunctie neer, omdat hij het te druk kreeg met zijn werk als uitvoerder in de bouw.

Toch duurde het niet lang, totdat hij weer een functie bij de club aanvaardde. Roel was van 1994 tot 2005 coördinator van het eerste elftal. Ook in die functie maakte hij zich sterk voor een goede begeleiding van talentvolle jeugdspelers. ‘Talentvolle jeugdspelers moeten meer aandacht krijgen en een goede begeleiding hebben naar het eerste elftal,’ vond hij. In 2005 stopte hij als coördinator en richtte hij dat jaar samen met Jan Kelly, Jan Mulder en Jantinus Mulder de vriendenclub Vrienden HZVV ‘De Rood-Witten’ op. Tot een week voor zijn overlijden zette hij zich nog met hart en ziel in voor ‘De Rood-Witten’, waarvoor hij als contactpersoon van het hoofdbestuur fungeerde.

In 2006 ontving hij een oorkonde van HZVV wegens zijn verdiensten voor de club. Van de KNVB ontving hij een waarderingsspeld in zilver.

9 Juli 2009 was voor Roel een belangrijke datum. Op die dag vond de wedstrijd HZVV-Ajax plaats. Roel was namens HZVV contactpersoon tussen Ajax en HZVV. Die wedstrijd beschouwde hij als één van zijn hoogtepunten van zijn tijd bij HZVV.

In 2010 werd Roel vanwege zijn vele verdiensten voor HZVV benoemd tot erelid. Roel was blij met deze waardering. ‘Ik deed bij HZVV niets anders dan organiseren.’ Roel had een duidelijke visie. Als hij iets wilde regelen, beet hij zich daar helemaal in vast. Hij was pas tevreden totdat het tot in de puntjes geregeld was. Ook een goede communicatie in de club vond hij belangrijk. Hij deelde zijn voetbalvisie regelmatig met diverse mensen van de club.

In de afgelopen twee jaar nam zijn gezondheid af. Hij leed aan een ongeneeslijke ziekte. Hij wilde echter zo lang mogelijk alles blijven doen. Zo lang het lichaam het toeliet was hij langs de lijn bij wedstrijden van het eerste elftal te vinden, ook bij uitwedstrijden. Bij een overwinning liep Roel de kleedkamer van het eerste elftal binnen en feliciteerde elke speler persoonlijk. De laatste wedstrijden van de afgelopen competitie kon hij niet meer bezoeken, maar hij volgde het verloop van de wedstrijden via Radio Hoogeveen. Tot zijn grote vreugde kon hij nog aanwezig zijn bij de kampioensreceptie van HZVV 1.          

HZVV verliest een gedreven en betrokken clubman. Hij is van onschatbare waarde geweest voor de club. Roel laat een enorme leegte achter. Roel, we zullen je nooit vergeten!

HZVV wenst Manny, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Reinier


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden