header-logo
Informatie over corona
Dinsdag 10 Maart 2020

Informatie over corona

Informatie over corona

Vanuit de KNVB kregen we de volgende mededeling tav het corona virus: 

"Nu er de afgelopen dagen meer Coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, worden er veel vragen over gesteld. Daarom willen wij de voetballers en bestuurders graag wat meer duidelijkheid geven over dit thema.

Omdat de KNVB niet de expertise in huis heeft om dergelijke gezondheidsrisico’s goed in te kunnen schatten - anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. - staat de KNVB in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. We houden alle berichten nauwlettend in de gaten en nemen hun advies uiteraard over.

 RIVM EN GGD

Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zullen wij die opvolgen.

Maar mochten de (lokale) overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan volgen wij dit standpunt en dan zullen de wedstrijden om die reden ook niet door ons worden afgelast.

HZVV volgt hetgeen er vanuit de overheid en GGD wordt voorgeschreven. Voor nu zien de KNVB en HZVV geen reden om het voetbal voor komend weekend af te gelasten, uiteraard onder voorbehoud van de gesteldheid van de velden en de weersverwachting. Een eventuele afgelasting zal via de gebruikelijke kanalen kenbaar worden gemaakt.

Indien er op dit moment vragen zijn over de wijze waarop binnen HZVVmet het virus wordt omgegaan, neem dan contact op met het bestuur.

Kijk voor algemene vragen en nadere informatie over het coronavirus op deze site van het RIVM. 

In de kantine bij het sponsorbord hangt een extra zeepdispenser, we raden je aan deze te gebruiken en de komende periode iets vaker je handen te wassen.

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden