header-logo
Indelingen competities A-categorie
Vrijdag 10 Juli 2020

Indelingen competities A-categorie

Indelingen competities A-categorie

De KNVB heeft de (resterende) indeling van de competities in de A-categorie bekend gemaakt. Dat betekent dat het 2e, Jo19-1, Jo17-1, Jo15-1, Jo14-1 en Jo13-1 weten in weke competitiepoule ze zijn ingedeeld en wie hun tegenstanders zijn in het seizoen 2020/21. Kijk hier voor alle door de KNVB gepubliceerde indelingen.

De top van de jeugdcompetities is geherstructureerd. Er is onder andere een onder 21-  en een onder 23 toegevoegd, om de overstap van de jeugd naar de senioren te verbeteren. Aan deze competities doet HZVV niet mee. Wel zullen alle standaardjeugdteams die in de A-categorie actief zijn in die klassen waarop ze op basis van de prestaties in het verleden recht op hadden. Als gevolg van de herstructurering zijn sommige aanduidingen van competities ten opzichte van vorig seizoen iets gewijzigd. 

HZVV 2 speelt wederom op het hoogste niveau voor reserveteams. In de reserve hoofdklasse heeft ten opzichte van vorig seizoen één wijziging plaatsgevonden. ONS Sneek zal niet meer met het 2e team uitkomen in de reserveklasse. Zij hebben gekozen om met een O23-team aan de nieuw opgezette competitie voor O23-teams mee te doen. De vrijkomende plaats is ingenomen door ACV 2.
 
Jo19-1 zal op het 4e niveau uitkomen. Was het vlaggenschip van de jeugdopleidiing vorig seizoen nog ingedeeld in 'Oost', dit jaar zijn ze ingedeeld in poule divisie 4-H met teams uit district Noord.

Divisie 6 is het niveau waarop Jo17-1 zal uitkomen. Dit is vergelijkbaar met de 3e divisie waarin het vorig seizoen speelde. Tegenstanders komen uit district Noord en Oost.

Ook Jo15-1 komt uit op het vergelijkbare niveau van afgelopen seizoen. Tegenwoordig is dat divisie 6. De tegenstanders komen uit de 3 noordelijke provincies en twee teams uit Overijssel.

Het team dat afgelopen seizoen voor het grootste gedeelte Jo13-1 vormde, zal in 2020/21 als Jo14-1 deelnemen aan divisie 3. In een poule van 8 speelt het dit najaar een hele competitie (14 wedstrijden), waarna in de winterstop promotie/degradatie wordt toegepast en in het voorjaar opnieuw een hele competitie in een poule van 8 wordt gespeeld.

Jo13-1 gaat spelen in divisie 2 en speelt grotendeels tegen dezelfde tegenstanders als vorig seizoen, toen zij nog in de 3e divisie speelden.

Eerder waren de competitie-indelingen van de landelijke competities, waarin HZVV 1 en HZVV VR1 spelen, al bekendgemaakt. Zie dit artikel.

De nummering waarmee het speelschema kan worden samengesteld is nog niet bekend.

Kijk hier voor alle tot nu toe bekende indelingen van de HZVV-teams.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden