header-logo
Ideale weersomstandigheden bij 21e editie Carbidschieten
Donderdag 2 Januari 2020

Ideale weersomstandigheden bij 21e editie Carbidschieten

 
Een heerlijk zonnetje , windstil , prima temperatuur.....dat waren de omstandigheden waarin de 21e editie van het Open Drents Kampioenschap Melkbuscarbidschieten zich op oudjaarsdag afspeelde op de velden van HZVV. 

 

De bijna 50 schutters maakten zich om 10.30u op voor het grootste carbidfestijn in zijn soort.

Verdeeld over 3 poule s van 8 teams kreeg iedereen 2 keer 8 pogingen om genoeg meters bij elkaar te schieten en zodoende zich rechtstreeks te plaatsen vor de finale.

Teams als Woltinge/Woltinge , Buurman en Buurman alsook de altijd topfavoriete Middelveld/Broekman en Middelveld/vd Linden hadden meteen de vorm te pakken , zij schoten in de eerste serie van 8 allen over de 700 mtr.

In de 2e serie wisten Jordy en Wilco en Hoekema/Bouwmeester deze grandioze afstand ook te bereiken.

Een afstand die er voor team Smand , vorig jaar nog winnaar van de 3e prijs , niet inzat. Met ruim 500 en 600 mtr in de voorronde konden zij de prestatie van vorig jaar geen vervolg geven.

Ook team de Busmeisters hadden last van plankenkoorts , met een ongeldige poging en enkele mindere schoten was ook voor hun de voorronde het eindstation.

 

Na de voorronde bleken de teams Middelveld/Broekman,  Buurman en Buurman  en ook Middelveld/vd Linden zich rechtstreeks geplaatst te hebben voor de finale.

Via de tussenronde kregen Woltinge/Woltinge,  team v Goor , team Otten , Hoekema/Bouwmeester alsook team Balzoek , Timmerman/ Vaartjes en Jordy en Wilco nog de kans om zich via 8 schoten te plaatsen voor de felbegeerde finale. Iets wat voor de laatstgenoemde 3 teams gelukt bleek te zijn.

 
Finale
 
Dat de laatste 6 teams in de finale stonden bleek al snel terecht....de ene na de andere bal ging over de 100 mtr. grens.
Als je met een gemiddelde van bijna 75 mtr over 10 schoten 6e wordt zegt dat genoeg over het niveau van deze schutters.
En het veschil van slechts 58 mtr tussen de uitendelijke nr 2 Jordy en Wilco en 5 Buurman en Buurman laat zien dat alle finalisten een enorm  niveau haalden.
Uiteindelijk bleken de winnaars van vorig jaar ook dit jaar de zenuwen het best onder controle te hebben , met 918 mtr. in 10 schoten prolongeerden Middelveld/vd Linden hun titel en mogen zich weer een jaar lang de beste Carbidschutters van Drenthe noemen.
2e werden Jordy en Wilco met 888 mtr. gevolgd door Middelveld/Broekman die 3e werden met 862 mtr.
De 4e plaats was voor het duo Timmerman/Vaartjes met 834 mtr. 5e werd Buurman en Buurman met 830 mtr. en 6e werd team Balzoek met 746 mtr.
Het verste schot van de dag wat ook nog goed was voor een extra premie werd geschoten door het duo Middelveld/Broekman. Bij dit schot lag de bal stil op 113 mtr.
 
Mede door het prachtige weer kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement en kijkt al weer uit naar de 22e editie van het grootste carbidkampioenschap in zijn soort.
 
 
 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden