header-logo
HZVV wint voor vijfde keer AH Offerein bokaal
Zondag 27 Augustus 2017

HZVV wint voor vijfde keer AH Offerein bokaal

HZVV wint voor vijfde keer AH Offerein bokaal
Hoogeveen – HZVV heeft voor de vijfde keer de AH Offerein bokaal bemachtigd. In een onderhoudende finale won HZVV met 3-0 de burenstrijd met Hoogeveen. De kersverse hoofdklasser was in het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg en kreeg de meeste en beste kansen. Na een ruststand van 1-0 leek Hoogeveen het eerste kwartier na rust terug te komen, maar na de rode kaart voor Resmon Roemahlewang en de schitterende tweede treffer van Arjan Akkerman was de finale beslist.
 
Hoogeveen begon iets beter aan de wedstrijd zonder dat er kansen ontstonden. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en beide ploegen grepen zo nu en dan stevig in. Na een kwartier kwam HZVV beter in de wedstrijd en gaf het overwicht tot de rust niet meer uit handen. De eerste goede kans kwam op naam van laatste man Alex Zomer, die na een corner van Paul Bangura net over kopte. Daarna haalde Hoogeveen-trainer Nico Haak Andy Kreeft naar de kant en de verdediger was het daar zichtbaar niet mee eens en liep boos naar de kleedkamer. HZVV nam stevig het initiatief in handen en dat leverde enkele goede kansen op. Alex Zomer was dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt en Kelly Joao zag zijn schot gekeerd worden in een mêlee van spelers. Na een fraaie aanval via de beste speler van het toernooi, Paul Bangura, zette Lorenzo Valente goed voor en had spits Yoran Popovic de bal voor het inkoppen, maar het leer schampte zijn hoofd. Hoogeveen kon steeds moeilijker tot combineren komen en koos steeds vaker voor de lange bal op spits Nick Dekker, die de verdedigers van HZVV handen vol werk bezorgde. Na een half uur zette Lorenzo Valente na opnieuw een fraaie aanval, Kelly Joao vrij voor doelman Raimon Benjamins, maar de rappe aanvaller mikte naast. HZVV verdiende in die fase de voorsprong en die kwam er zeven minuten voor rust. Na een vrije bal van Marlon Luchtenberg kopte Arjan Akkerman bij de tweede paal de bal schitterend achter Benjamins in de touwen en kreeg HZVV loon naar werken. Na de openingstreffer bleef de hoofdklasser de betere ploeg en ging op jacht naar meer treffers. Marlon Luchtenberg kreeg daarvoor de beste mogelijkheid, maar Benjamins redde en in de rebound schoot Alex Zomer via een Hoogeveens been naast.
 
De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub en dat betekende dat er nog genoeg mogelijkheden op succes waren voor Hoogeveen. Na de rust bracht trainer Haak doelman Nick Borgman voor Raimon Benjamins en Marco Santing voor Shakki Mohamed. Hoogeveen moest komen om nog terug in de wedstrijd te komen en dat deed de ploeg ook in het eerste kwartier van het tweede bedrijf. HZVV werd slordiger en gaf te veel ruimte weg, waardoor Hoogeveen beter in de wedstrijd kwam en een aantal keren dreigend werd. HZVV-doelman Hidde Streutker moest naar de hoek na een lastig schot van Resmon Roemahlewang en bracht redding. Even later was Roemahlewang opnieuw gevaarlijk, maar zijn schot ging naast. HZVV had het even moeilijk en had moeite de bal in de ploeg te houden en om tot een fatsoenlijke aanval te komen. HZVV-trainer Gert van Duinen bracht Yannick Manusiwa in de ploeg voor Nick Neumann en posteerde hem centraal achterin en Erwin Breukelman werd rechtsback. Na een kwartier nam HZVV het initiatief weer over en de eerste kans voor de thuisclub was na een uur na een knappe aanval door het midden. Yoran Popovic lanceerde Lorenzo Valente met een fraai hakje, die Kelly Joao wegstuurde, maar hij stuitte op Borgman. HZVV kwam vaak over de vleugels gevaarlijk door, maar de voorzetten waren meestal te onnauwkeurig. Twintig minuten voor tijd kreeg Resmon Roemahlewang rood na een overtreding op Arjan Akkerman. Dezelfde Akkerman was de man die even later voor de definitieve beslissing zorgde. Vanaf zo’n dertig meter knalde hij de bal schitterend in de winkelhaak en Nick Borgman was kansloos. Dat was de genadeklap voor Hoogeveen en HZVV ging op jacht naar meer. Erwin Breukelman miste nog een dot van een kans, want vrij voor Borgman raakte hij de bal te zacht. Vlak voor tijd viel de zege voor HZVV nog groter uit. Een stiftje van Marlon Luchtenberg kon Nick Borgman nog keren, maar in de rebound tikte invaller Milan Ronkes de bal in het lege doel. HZVV moet nu klaar zijn voor de competitiestart op 2 september thuis tegen Eemdijk en Hoogeveen maakt zich op voor het bekertoernooi met allemaal derby’s.
 
HZVV-Hoogeveen 3-0 (1-0)
38. Arjan Akkerman 1-0, 76. Arjan Akkerman 2-0, 89. Milan Ronkes 3-0.
Scheidsrechter: Tanja.
Geel: Hup, Akkerman (HZVV), Mol, Santing, van Veen (Hoogeveen).
Toeschouwers: 500.
HZVV: Streutker; Neumann (56. Manusiwa), Breukelman, Zomer, Bangura; Hup, Akkerman, Valente (72. N. ten Brinke), Luchtenberg; Joao (63. Hosseini), Popovic.
Hoogeveen: Benjamins (46. Borgman); Kreeft (16. Van Veen), van Dijk, Mohamed (46. Santing), Mol, Wierenga; Roemahlewang, Reinders, Manning; Dekker (58. Hartman), Padding (76. Seinen).   
  
Bekijk hieronder de samenvatting van VV Hoogeveen TV:
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden