header-logo
HZVV J013 Kampioen Kerstzaalvoetbal toernooi KNVB Noord
Donderdag 10 Januari 2019

HZVV J013 Kampioen Kerstzaalvoetbal toernooi KNVB Noord

HZVV J013 Kampioen Kerstzaalvoetbal toernooi KNVB Noord

Hzvv Jo13 –1 deed wederom mee aan het Knvb Noord kerstzaaltoernooi waarin ongeveer 280 team uit de regio Drenthe, Groningen en Friesland uit elke klasse of divisie aan meedoen. Het veld team werd gesplitst in twee zaal teams en dat noemden we Jo13 team 1 en team 2. De eerste wedstrijd speeldag was op zaterdag 24 december in de grote sporthal in Beilen. Je ging als team pas door naar de volgende poulefase als je eerste werd. Team 1 deed het uitstekend en won drie wedstrijden maar verloor helaas 1 en kwamen hierdoor op de tweede plek en mochten niet door naar de volgende poulefase.

Team 2 deed het ook goed, al was het voor beide teams wel wennen in de zaal, maar ze wonnen wel alle wedstrijden en gingen hierdoor door naar de volgende poulefase. De tweede poulefase dag was op zaterdag 29 december in de sporthal van het Esdal college in Emmen. Op deze wedstrijd dag kwamen we ook het team tegen dat ons Team 1 had uit geschakeld dus we wisten dat we goed ons best moeten doen. We speelden vandaag drie wedstrijden waar we wederom alles moesten winnen om door te gaan naar de grote finale dag in Franeker. We begonnen moeizaam en slordig maar wonnen de eerste wedstrijd toch. Hierna volgden wedstrijd twee en drie die we uiteindelijk, ook door goed samenspel en de juiste tactiek, winnend konden afsluiten. Yes finale dag op 5 januari in Franeker wat al een super prestatie was. Zaterdag 5 januari ‘s morgens om kwart over 7 staan we klaar voor vertrek naar Franeker. Best vroeg, maar wel veel zin erin.

De reis verliep goed en de voorbereiding kon beginnen in de enorme sporthal met drie speelvloeren naast elkaar. De eerste wedstrijd begon en de spanning was er al af te lezen en te zien, beetje slordig en mekaar vinden was moeizaam, maar toch wisten we de score aan onze kant te houden en sloten we af met een 3-1 winst. Je kon in de tweede wedstrijd zien dat we beter in ons spel kwamen en we mekaar beter konden vinden en kwamen we voor op 1-0 en drie minuten later 2-0. Maar de tegenstander gaf niet op en maakte 8 minuten voor tijd 2-1. Dus het werd spannend maar door de juiste inzet en goed verdedigend werk behielden we de voorsprong. Dus de tweede wedstrijd werd ook met winst afgesloten. Op koers om door te gaan naar de kruisfinale, maar gaan we erin als eerste of tweede in de poule. Dat werd bepaald in de laatste wedstrijd in de poule tegen een tegenstander die ook alles had gewonnen. Je kon in deze wedstrijd al merken dat de boys graag als eerste in de poule naar de kruisfinale wilden want ze hadden er zin in. Meteen scherp van start, maar dat deed de tegenstander ook, dus een spannende gelijk opgaande wedstrijd 1-0. Daarna 1-1 en wachten wie de tweede zou scoren. Gelukkig door goed samenspel maakten wij hem: 2-1 Er volgden nog een aantal spannende minuten met kansen over en weer, maar we wonnen! Hoppa als eerste naar de kruisfinale. In de kruisfinale moest er gespeeld worden tegen Broekster walden die tweede was geworden in de andere poule. Deze wedstrijd begon gelijk opgaand maar het lukte Hzvv toch om 5 minuten voor tijd de 1-0 te maken. Broekster walden moest hierdoor meer risico nemen en dat resulteerde in mooie counter mogelijkheden voor Hzvv en dat werd prima benut: 2-0, 3-0 en vlak voor tijd 4-0. De finale was overtuigend gehaald! Die gespeeld moest worden tegen Blauw wit ‘34. Geen onbekende, want ze spelen ook in onze veldcompetitie. De trainers bespraken nogmaals de tactiek en slimheden door en wilden de jongens nog motiveren, maar dat was bijna niet nodig. Ze hadden er zin in en ze wilden winnen met hierin ook de gedachte dat ze vorig jaar als tweede waren geëindigd. Iedereen was er klaar voor. De spelers, de staf, het mee gereisde publiek en zelfs de mensen thuis konden live meekijken via facebook. Hzvv kwam het beste uit de startblokken met goed spel en felheid, wat resulteerde in een vlotte 1-0. Blauw wit ‘34 wist dat ze er een schepje bovenop moesten doen en kwamen ook in hun spel. Dus de spanning steeg, maar door een super snelle uitbraak maakte wij toch 2-0 met nog negen minuten te gaan. En redelijk vlot erna ook de 3-0 Blauw wit ‘34 deed wat terug: 3-1. De druk op ons doel ook, maar de boys hielden stand en wonnen de wedstrijd! Hoppa Kampioen van Regio Noord! De beker werd al juichend en zingend op gehaald en we konden zeker voldaan en dolblij de reis naar huis aanvangen.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden