header-logo
 HZVV heeft twee speelsters met eredivisie-ervaring
Dinsdag 3 Oktober 2017

HZVV heeft twee speelsters met eredivisie-ervaring

 HZVV heeft twee speelsters met eredivisie-ervaring

De dames van HZVV waren afgelopen seizoen dichtbij promotie naar de eerste klasse, maar de ploeg strandde in de nacompetitie. Voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen en wil de ploeg van de trainsters Martine Weinans en Judith Almeloo graag de stap naar de eerste klasse maken. HZVV heeft komend seizoen twee speelsters, die in de eredivisie gespeeld hebben. Dominique Vugts voetbalde tien jaar in de eredivisie en kwam over van Ajax. Verena Jager deed eredivisie-ervaring op bij PEC Zwolle.

De 29-jarige Dominique Vugts begon haar voetballoopbaan bij OSC’45 in Den Bosch en kwam via ODC Boxtel, Sedoco en Saestum in de eredivisie bij Willen II terecht. De spits speelde drie wedstrijden in het Nederlands elftal, waarna ze bedankte voor de eer. ‘Ik vind dat ik geen eerlijke kans heb gehad. Dat ik gestopt ben, was de beste keus van mijn leven’, zegt Dominique Vugts. Ze speelde na drie jaar Willem II bij FC Utrecht, Telstar, Lierse SK, ADO en afgelopen seizoen bij Ajax. ‘Sportief gezien was het seizoen bij Ajax het hoogtepunt met een titel en de bekerwinst, maar mijn mooiste jaren heb ik bij Willem II beleefd. In het begin viel ik vrijwel elke wedstrijd bij Ajax in en ik werd vooral als pinchhitter gebracht.’ Haar overgang naar tweedeklasser HZVV wekte de nodige verbazing in Hoogeveen. ‘Ik heb een relatie met Bertina Gerding, die bij HZVV speelt, dus de keuze voor HZVV was niet zo moeilijk. Het voelde direct goed bij HZVV. Ik werd meteen opgenomen in de groep en daarnaast heeft de club een mooie accommodatie.’ Dominique Vugts is fysiotherapeute en hoopt in Hoogeveen of omgeving werk te kunnen vinden.

De 20-jarige Verena Jager speelde vanaf haar negende jaar tot de B-junioren bij HZVV. Daarna werd ze ontdekt door PEC Zwolle en speelde twee jaar bij de beloften en twee jaar in het eerste elftal in de eredivisie. De centrale verdedigster heeft met PEC nog eens tegen Dominique Vugts gespeeld, die destijds bij ADO voetbalde. Verena Jager werd ook regelmatig gekozen voor Jong Oranje. ‘Dat was een schaduwteam. Ik heb nooit een interland gespeeld.’ De verdedigster, die volgens eigen zeggen in het veld wel tegen een stootje kan, beleefde vier mooie jaren bij PEC. ‘Ja, hoor. Ik heb o.a. tegen Ajax, PSV, ADO, Heerenveen gespeeld. Ik heb nog in de Bene League gespeeld tegen Belgische clubs. Je zat dan langer in de bus dan dat je op het veld stond. Na vier jaar mocht ik niet blijven en dat was best een teleurstelling. Daarna ben ik  in 2016 terug gegaan naar HZVV.’ HZVV begroette naast Dominique Vugts de nieuwelingen Sabrina van Nuil van VCG en Claudia van Duinkerken van Noordscheschut. Mirjam Kroezen en Cristy Koll zijn gestopt.

HZVV werd vorig seizoen derde en haalde net de eerste klasse niet. Dominique Vugts en Verena Jager vinden dat hun ploeg voor promotie moet gaan. ‘We zijn als team gegroeid en ons team lijkt beter dan vorig seizoen. We moeten hoge ogen kunnen gaan gooien. Hopelijk kunnen we kampioen worden en ver komen in het bekertoernooi. Het zou mooi zijn als we het niveau van jaren geleden weer kunnen benaderen.


Foto: Jochem van de Weg.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden