header-logo
HZVV geeft in slotseconden finaleplaats uit handen
Donderdag 4 Januari 2018

HZVV geeft in slotseconden finaleplaats uit handen

HZVV geeft in slotseconden finaleplaats uit handen

Emmen – HZVV was veertig seconden van een plaats in de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi verwijderd. In de zinderende laatste wedstrijd van de spectaculaire tussenronde tussen Dedemsvaart en HZVV maakte Dedemsvaart in de knotsgekke laatste anderhalve minuut na een 0-2 achterstand de 2-2, 3-2 en de 4-2. Dedemsvaart had een zege nodig, terwijl HZVV aan een punt voldoende had. HZVV was uitgeschakeld en Dedemsvaart schaarde zich als zesde bij de vijf andere finalisten.

De tussenronde kreeg zodoende een scenario waar niemand meer op gerekend had. Bij HZVV waren de druiven zuur, want bij een 2-0 voorsprong na acht minuten leek de finale binnen handbereik. Alex Zomer en Lorenzo Valente hadden HZVV op 2-0 gebracht en vlot daarna bracht Jim Veltmaat Dedemsvaart terug in de wedstrijd. De zondag tweedeklasser rook bloed en kreeg kans op kans en HZVV mocht doelman Luuk Dorland dankbaar zijn, want hij verrichtte enkele knappe reddingen. Na achttien minuten kwam HZVV even onder de druk uit en kreeg het kansen via Lorenzo Valente en Milan Ronkes, maar de genadeklap bleef uit. Toen Dedemsvaart haar keeper inwisselde voor een extra veldspeler was het doel leeg en was Jan Hup twee keer dichtbij een doelpunt, maar het vizier stond net niet op scherp. Anderhalve minuut voor tijd brak een krankzinnige slotfase aan. Vliegende keep Noah Schuurman schoot de 2-2 langs Dorland, maar was er voor HZVV nog niets aan de hand. Toen seconden later opnieuw Schuurman scoorde, ontplofte de sporthal bijna. De arbiter zag vlak daarvoor over het hoofd dat Dedemsvaart twee keer achter elkaar vanaf de helft van HZVV naar de vliegende keep die op zijn eigen helft stond, terugspeelde en dat mag maar een keer. In de slotseconde scoorde Jim Veltmaat ook nog de 4-2 en strandde HZVV voor de derde keer dit toernooi in de laatste wedstrijd van de avond in het zicht van de haven. Daardoor bevat de finale op zaterdag 6 januari geen vier Hoogeveense ploegen, maar drie, namelijk Noordscheschut, De Weide en Elim. Dedemsvaart, MSC en SVBO completeren het zestal finalisten.

HZVV begon de tussenronde met een 2-1 zege op DZOH. Na zeven minuten scoorde Lorenzo Valente 1-0 na een knappe aanval. Onnodig viel na een kwartier de gelijkmaker via Bastin Boer, die weifelend uitverdedigen afstrafte. Daarna kreeg DZOH de betere kansen, maar het zat HZVV mee toen het 25 seconden voor tijd de beslissende 2-1 op het scorebord bracht via Yoran Popovic. De tweede wedstrijd van HZVV tegen Emmen, dat met 0-1 van Dedemsvaart verloor, was zeer spectaculair. Sem Nijkamp zette Emmen op voorsprong, maar Jos Fidom maakte na een kwartier gelijk. Ook in deze wedstrijd zat het venijn in de staart. Vijf minuten voor tijd maakte Milan Ronkes 2-1, maar drie minuten voor tijd leek HZVV puntverlies te gaan lijden nadat Sem Nijkamp gelijk maakte. Opnieuw zat het HZVV mee, want 41 seconden voor tijd zorgde Jos Fidom voor de 3-2 winst. Ook Dedemsvaart bleef winnen al was de 2-1 zege op Dalen moeizaam. De derde wedstrijd van HZVV leverde een 2-0 zege tegen Dalen op. Na elf minuten scoorde Jos Fidom 1-0 en vijf minuten voor tijd besliste Lorenzo Valente het duel. Dedemsvaart kwam tegen DZOH met de schrik vrij en won met 1-0 door een treffer, twee minuten voor tijd, van Noah Schuurman. De laatste wedstrijd tussen HZVV en Dedemsvaart moest de beslissing brengen en het werd een zinderende ontknoping waar nog lang over nagepraat zal worden.

Eindstand tussenronde:
1. Dedemsvaart 4-12
2. HZVV 4-9
3. Emmen 4-6
4. DZOH 4-3
5. Dalen 4-0


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden