header-logo
HZVV en theater, Prima samenspel
Zondag 6 Oktober 2019

HZVV en theater, Prima samenspel

HZVV en theater, Prima samenspel

Veld 11 op sportcomplex Bentinckspark ligt erbij alsof er niks gebeurd is. De mobiele tribunes zijn weer in elkaar geschoven, het decor is weer afgebouwd en de rijplaten zijn weer afgevoerd. Vier avonden theater op voetbalveld HZVV zitten er weer op. Vier dagen vulden heerlijke geuren de bestuurskamer en de kantine van HZVV. Vier dagen werden er diverse lekkernijen de kantinekeuken binnengebracht. Vier dagen én in de voorbereiding hebben vrijwilligers zich met groot enthousiasme ingezet voor cast, crew en bezoekers.
HZVV is weer een ervaring rijker en kan theater op het voetbalveld op haar lijstje afvinken.

Theater "Aan de andere kant" toonde deel 2 'Buitenspel' van een drieluik over de Molukse geschiedenis in Nederland met muziek, zang, film en voetbal aan het publiek. Het stuk vertelde het verhaal van het Molukse gezin Melanesy, die het publiek mee terug bracht naar de jaren '70, waarin de tweede generatie Molukkers in Nederland veelal te maken hadden met politieke kwesties, strijd, vriendschap, maar ook dromen en het zoeken naar identiteit. De impact die deze roerige jaren heeft gehad van beide kanten, zowel de Molukkers als de Nederlanders, werd tijdens de voorstelling op geweldige wijze weergegeven. Een periode waarin voetbal een belangrijke rol heeft gespeeld voor de Molukse jongeren. Des te mooier dat voor het decor van de voorstelling is gekozen voor het voetbalveld.

Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september jl. aanschouwden elke avond zo'n 150 bezoekers de voorstelling. Elke avond mocht de organisatie speciale gasten ontvangen, waar onder burgemeester Karel Loohuis en wethouder Erik Giethoorn samen met hun echtgenotes en personen binnen de Molukse gemeenschap of daaraan verwant, die iets betekenen of betekend hebben in het (prof)voetbal, kunst en/of muziek.

De locatie in Hoogeveen was de finale van vier weken theater die daarvoor werd opgevoerd in Groningen, Appingedam en Assen.
HZVV is verheugd dat de voorstelling in samenwerking met de organisatie op sportcomplex Bentinckspark heeft plaatsgevonden en daarmee Hoogeveen sportief en cultureel op de kaart werd gezet.
Volgend jaar zal deel 3, tevens de laatste, opgevoerd worden in het voormalig kamp Westerbork. Tussen 1951 en 1971 verbleven vele Molukse gezinnen op deze plek in het zogenoemde woonoord Schattenberg.  

Meer info en kaarten : www.adak-theater.nl Volg theater Aan de andere kant ook op Facebook.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden