header-logo
HZVV eert afzwaaiende clubmannen met Breukelman & Strijker Testimonial
Donderdag 21 Juni 2018

HZVV eert afzwaaiende clubmannen met Breukelman & Strijker Testimonial

HZVV eert afzwaaiende clubmannen met Breukelman & Strijker Testimonial

Erwin Breukelman en Frank Strijker speelden tussen 2009 en 2018 samen in het eerste elftal van HZVV. Het duo kwam gezamenlijk tot meer dan 500 wedstrijden en had een belangrijk aandeel in meerdere kampioenschappen. Omdat zowel ‘Breukie’ als ‘Freekie’ heeft besloten te stoppen, wil HZVV de twee clubmannen graag op een speciale manier bedanken voor bewezen diensten. Dat gebeurt op zaterdag 7 juli tijdens de HZVV-familiedag in de vorm van een afscheidswedstrijd, oftewel de Breukelman & Strijker Testimonial. 

Door Jorn Schonewille

Om 15.15 uur zal de afscheidswedstrijd tussen twee teams vol (oud-)HZVV’ers, gekozen door Erwin en Frank, aanvangen. Het duel wordt mede mogelijk gemaakt door HZVV Onderneemt en Pand 3&40.

Frank heeft zijn hele leven bij HZVV gespeeld en was elf jaar lang lid van de A-selectie. In deze elf jaar kwam hij tot 252 wedstrijden en 129 doelpunten. De all-time topscorer van HZVV noemt zichzelf met recht ‘een jongen van de club’. Twee jaar nadat Frank speler was geworden van de eerste selectie verruilde Erwin Breukelman zijn club HHC uit Hardenberg voor HZVV. Erwin ontwikkelde zichzelf snel tot een betrouwbare verdediger en werd in het seizoen 2014/2015 beloond met de aanvoerdersband. “In die negen jaar ben ik me een echte HZVV’er gaan voelen”, zegt ‘Breukie’.

Spijt van zijn overstap naar HZVV heeft Erwin nooit gehad. Het Bentinckspark en de omgang met de HZVV-supporters zal hij dan ook erg gaan missen. Een functie bij HZVV in de toekomst sluit Erwin niet uit. Komend seizoen keert Erwin terug bij HHC om samen met zijn vrienden en broers in het derde elftal te gaan voetballen. In tegenstelling tot Erwin stopt Frank voorlopig wel helemaal met voetbal. Dat betekent dat Frank voor het eerst sinds zijn 5e niet in een voetbalteam zal spelen. “Het groepsgevoel van zo’n team en de bijbehorende kleedkamerhumor zal ik erg gaan missen”, verwacht ‘Freekie’, die ook niet uitsluit dat hij in de toekomst in een andere rol bij HZVV terugkeert.

In al die jaren bij HZVV 1 beleefden beide spelers naar eigen zeggen hoogtepunten in overvloed. Een van de mooiste wedstrijden die ze hebben gespeeld was de bekerzege op buurman VV Hoogeveen, in het najaar van 2016. Ruim 2500 toeschouwers zagen dat HZVV bij rust aankeek tegen een 1-0 achterstand. Na de rust draaiden de ‘roodwitten’, dankzij twee goals van Frank Strijker, de stand volledig om en bekerden ze verder ten koste van de ‘blauwen’: 1-2. De sfeer die er rond die wedstrijd hing zullen Erwin en Frank nooit vergeten.

Een ander hoogtepunt was het kampioenschap van drie jaar geleden. Op 18 april 2015 moest er door HZVV van d’ Olde Veste‘54 gewonnen worden om het kampioenschap te kunnen vieren. Al na 2 minuten kwam HZVV op voorsprong dankzij een doelpunt van Frank. Na rust verdubbelde HZVV de voorsprong via Erwin: 2-0. Deze stand bleef tot het eind van de wedstrijd op het scorebord staan, waarna een enorm feest losbarstte.

Voor hun afscheidswedstrijd op zaterdag 7 juli hebben Erwin en Frank twee teams samengesteld, inclusief begeleiding. Beide elftallen zitten vol coryfeeën. Enkele bekende oud-HZVV 1-spelers die meedoen zijn Pim de Jonge, Edward Eshuis, Erwin Mulderij en Roy Jurgens, met wie Erwin tegelijkertijd naar HZVV kwam. Uit de huidige A-selectie staan onder anderen Jan Hup, Hidde Streutker en Yannick Manusiwa aan de aftrap. ‘Team Breukie’ zal worden gecoacht door Gert van Duinen en Harold Brunsting. Oud-HZVV-trainer Karlo Meppelink en Flip Vellinga, die na een succesvolle trainerscarrière van 25 jaar is toegetreden tot de Technische Commissie van HZVV, sturen ‘Team Freekie’ aan. De afscheidswedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Henry Duinkerken. Hij wordt geassisteerd door Wilfred Poeste en de gebroeders Anton en Henk Spitse.

De Breukelman & Strijker Testimonial is onderdeel van de jaarlijkse HZVV-familiedag, die om 11.00 uur begint met een spectaculaire Zeskamp.

Programma HZVV-familiedag (7 juli 2018):

11.00 – 14.30 Zeskamp
14.30 – 15.00 Demonstratie HZVV Old Stars
15.00 – 15.15 Huldiging kampioenen jeugdteams HZVV
15.15 – 16.30 Breukelman & Strijker Testimonial


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

ZVV'56 VR1 HZVV VR1 zaterdag 2 maart 14:30
ONS Sneek Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 9 maart 12:30
Longa'30 Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 9 maart 15:15