header-logo
HZVV doet mee met Hand in Hand voor het leven
Zondag 3 Mei 2015

HZVV doet mee met Hand in Hand voor het leven

HZVV doet mee met Hand in Hand voor het leven

Per jaar overlijden 250 mensen op het sportveld aan de gevolgen van een hartstilstand, iets wat ook op elke sportvereniging kan gebeuren. Wij willen jullie daarom uitnodigen om met de club een reanimatietraining te volgen en de leden die al kunnen reanimeren moedigen wij aan zich in te schrijven voor het reanimatieoproepsysteem. Hiermee wordt onze club een belangrijk onderdeel van het programma ‘Hand in Hand voor het leven’.

Recentelijk is Feyenoord samen met hun hoofdsponsor Opel en de Hartstichting een samenwerking gestart met een gezamenlijk maatschappelijk doel. Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie binnen 6 minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Opel, Feyenoord en de Hartstichting doen daarom een beroep op heel Nederland. Om overal in Nederland binnen 6 minuten de juiste hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand, heeft de stichting 200.000 vrijwilligers nodig die kunnen reanimeren en die direct oproepbaar zijn in het geval dat iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt. Als Amateurpartner kan onze club een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van dit doel door de reanimatietraining te volgen en leden die al kunnen reanimeren op te roepen zich in te schrijven voor het reanimatieoproepsysteem.

Dat dit levens kan redden is op ons sportpark gebleken met ons eigen lid Bert Hansma. Bert is ambassadeur van de hartstichting en ons boegbeeld in deze campagne. Onlangs is er een video opname op het terrein van HZVV gemaakt waarin Bert zijn ervaring vertelt.


Bekijk hier onze video die bewijst wat het belang is van onze medewerking bij het vergroten van het aantal vrijwilligers van de 6 minuten zone.  

De reanimatietraining biedt plaats aan maximaal 25 personen, en kan worden gevolgd tegen een sterk gereduceerd tarief van € 17,50 per persoon;

De reanimatietrainingen worden verzorgd door het Erasmus MC. De training zal worden gegeven op donderdagavond 7 mei in het clubhuis van HZVV op Sportpark Bentinckspark., aanvang 18.30 uur.

Je kunt nog per e-mail opgeven bij Eduard van der Goes, goes60@hotmail.com. Doe dit vóór a.s. dinsdag 5 mei 12.00 uur. Daarna is de inschrijving gesloten.

Geef je snel op want vol= vol!

HZVV meer dan voetbal alleen!

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden