header-logo
HZVV Darttoernooi schot in de roos
Maandag 29 Januari 2018

HZVV Darttoernooi schot in de roos

HZVV Darttoernooi schot in de roos

Acht banen, honderdtwintig pijlen, veertig bloedfanatieke deelnemers, rad van fortuin en een verrukkelijke bittergarnituur. Dat waren de belangrijkste ingrediënten van het HZVV Darttoernooi 2018. Een editie die met hoofdletters mag worden bijgeschreven in de annalen van de clubgeschiedenis. Waar de PDO het onlangs met Rob Cross uit Engeland als winnaar moest doen en de BDO de Engelsman Glen Durrant zijn wereldtitel met succes zag verdedigen, ging in de kantine van de mooiste amateurclub van Nederland het Hoogeveense superdarttalent Sander van der Zwaag met de prestigieuze titel aan de haal. ‘Tiene’, speler van HZVV 4, was in de finale te sterk voor HZVV 2-bankzitter Nick Willems: 2-1.

Na een spannende groepsfase werden de veertig deelnemers verdeeld over een winnaars- en verliezerspoule. In het gezelschap ‘losers’ kwam niemand minder dan Jan Jaap ‘One hundred and eighty’ Uiterwijk Winkel uiteindelijk als nummer één bovendrijven. Hij liet Jordy de Jonge, Zeb Scholing en Yannick Manusiwa vakkundig achter zich in het door Harry Engberts en Robin Bouwmeester perfect georganiseerde event. Dit alles gebeurde overigens onder toeziend oog van een groot aantal supporters, onder wie Michel Manusiwa en Anton Spitse.

In de winnaarspoule maakte Gert van Duinen aanvankelijk grote indruk, maar op het moment suprême bezweek de hoofdtrainer van HZVV 1 onder de druk. Bij de laatste acht werd hij kansloos uitgeschakeld door ‘Spekkie’, die midden in de nacht na het behalen van de tweede plaats thuis nog even de barbecue aanstak om het door hem gewonnen vleespakket te verorberen…

Naast Van Duinen eindigden ook Cor Schelhaas, Wilco Willems en ‘Blokken’ Jan Kramer op de vijfde plaats. Cor Timmerman en Bas Uiterwijk Winkel, die met een finish van 115 voor de hoogste uitgooi van deze legendarische avond tekende, legden beslag op de gedeelde derde plek. Hoewel de tijdens de voorronde voor Noah ten Brinke ingevallen Nick Willems in de finale flink wat matchdarts miste, werd Sander van der Zwaag volkomen terecht door mastercaller Frank Strijker tot winnaar van het HZVV Darttoernooi 2018 uitgeroepen. “Dit toernooi was een schot in de roos”, vatte HZVV 1-keeper Hidde Streutker met een flesje appelsap in de hand het gevoel van alle deelnemers pakkend samen. Oftewel: HZVV, meer dan voetbal alleen!


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Epe VR1 zaterdag 22 september 15:00
HZVV Jo19-1 Velocitas 1897 Jo19-1 zaterdag 22 september 15:00
HZVV Jo17-1 LAC Frisia 1883 Jo17-1 zaterdag 22 september 12:45