header-logo
Het laatste woord
Zondag 12 Juli 2020

Het laatste woord

Het laatste woord

Gisteren (11/07) was de grote schoonmaak van alle kleedkamers, de kantine en andere ruimtes. Het symbolische einde van het seizoen. De aanwezigen hadden, net als de meesten van jullie naar ik aanneem, ondanks de coronacrisis toch vakantieplannen. Veelal niet in het buitenland, maar gewoon in eigen land even de boel de boel laten, heerlijk ontspannen en de accu weer opladen.

 
Toch kijken we alweer reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Wat zal het ons gaan brengen? Een regionale certificering van onze jeugdopleiding? De vrouwen die zich ruim voor de laatste competitie dag veilig spelen, of misschien wel meer? Een doorontwikkeling van onze aanstormende jeugd? Heren 1 dat wederom laat zien in de hoofdklasse thuis te horen? Weer allerlei fantastische verbindende activiteiten, die HZVV zo uniek maken. “HZVV, meer dan voetbal alleen”.
 
Echter, door allerlei berichtgeving in de media, is er toch ook dat stemmetje dat ons steeds op de feiten wijst. We mogen straks weer voetballen, maar met voor de supporters allerlei restricties. En ook het gebruik van de kantine kent strikte eisen. Naast het verlies (deels) van een plek om samen te komen, zijn toch ook de inkomsten uit de kantine voorwaardelijk om onze club draaiende te houden. Dus net als met het coronavirus zelf, blijft het voorlopig nog wel even spannend. Onze penningmeester maakt in de vakantieperiode overuren om een zo zuiver mogelijke begroting op te stellen, waarin helder naar voren komt wat we ons straks wel/niet kunnen veroorloven. Met deze laatste woorden, heb ik niet jullie vakantie (voor)pret willen temperen, maar het is goed om zo duidelijk mogelijk te zijn in wat er op ons af komt.
 
Toch ga ik er vanuit, dat jullie natuurlijk zullen gaan genieten van jullie welverdiende vakanties en hoop dat we elkaar bij de aanvang van het seizoen in goeie gezondheid weer zullen ontmoeten. Want ondanks dat voetbal vaak getypeerd wordt als ‘de belangrijkste bijzaak in het leven’ geeft het woord ‘bijzaak’ al aan dat er belangrijkere dingen zijn. Het gaat toch vooral om een goede gezondheid en die wens ik jullie allemaal hierbij van harte toe.
 
Henk de Jong
(voorzitter)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden