header-logo
Gratis fruit in kantine HZVV
Maandag 9 September 2019

Gratis fruit in kantine HZVV

Gratis fruit in kantine HZVV

Gratis Fruit bij HZVV dankzij Team Adis - Team Koen & Coop Wielewaal/ Grote Beer.

Steeds meer sportverenigingen willen aan de slag met een gezondere kantine. Een goede ontwikkeling, vindt Sander van Dijk van Team Adis. Waar zijn de gezonde snacks in de voetbalkantines? Een vraag die vaak door zijn hoofd schiet. Als voetballer van Vitesse '63 komt van Dijk in veel voetbalkantines en daarbij loopt hij vaak tegen de frustratie aan dat er geen gezonde snacks verkrijgbaar zijn.

 

Gezonde voeding in plaats van snacks?

 

Er is steeds meer aandacht voor gezonde voeding in sportkantines. Echter niet iedereen is direct enthousiast over deze trend.  ‘Worden de gehaktballen en de patat dan verbannen?’ En wat doet dit met de omzet? Juist de ongezonde snacks zijn goed voor de omzet. Van Dijk: “Het verliezen van inkomsten en het beperken van voedselverspilling zijn bekende de tegenargumenten in deze discussie. 

 

Gratis fruit op de zaterdag

 

“Het hoeft ook niet allemaal in één keer rigoureus om. Gezonde voeding moet ook niet in plaats, maar als aanvulling op ongezonde voeding gezien worden. Het is juist goed om geleidelijk aan te proberen of iets aanslaat. Bij Team Adis - Team Koen en Coop Wielewaal/ Grote Beer gaan we graag dit experiment aan. Door het fruit gratis aan te bieden, besparen we HZVV eventuele voedselverspilling en daarmee extra kosten. Tegelijkertijd komen we voetballers tegemoet die behoefte hebben aan een dosis vitamines.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Winsum VR1 HZVV VR1 zaterdag 1 februari 14:30
HZVV Jo19-1 HHC Hardenberg Jo19-1 zaterdag 1 februari 15:00
HZVV Jo17-1 GVAV Rapiditas Jo17-1 zaterdag 1 februari 12:45