header-logo
Fabian Stevens en Daan Wijma versterken HZVV-selectie
Dinsdag 20 Maart 2018

Fabian Stevens en Daan Wijma versterken HZVV-selectie

De Technische Commissie van HZVV heeft van bijna alle spelers duidelijkheid omtrent volgend seizoen: alle spelers, behalve Marlon Luchtenberg zoals al eerder bekend gemaakt werd, blijven. Jos Fidom, Lorenzo Valente en Yoran Popovic, maar ook jongens uit de eigen jeugd, waaronder Jan Hup en Hidde Streutker blijven behouden voor de selectie van Gert van Duinen en Harold Brunsting, ondanks het feit dat er interesse was van andere clubs. In het geval van Streutker heeft HZVV zich ingezet op maatschappelijk vlak: hij gaat per 1 april a.s. aan de slag bij Autobedrijf Jansen in Balkbrug en kan op zaterdagmiddag blijven voetballen. HZVV hoopt op korte termijn de laatste gesprekken af te ronden en gaat er vanuit de selectie compleet te kunnen houden. Daarnaast is de TC trots dat er twee jonge, interessante talenten aan de selectie worden toegevoegd de komende seizoenen: Fabian Stevens en Daan Wijma.

Fabian Stevens
Fabian Stevens is 25 jaar oud en woont samen met zijn vriendin in Groningen. Daar heeft hij ook gestudeerd en heeft hij de opleiding Bedrijfskunde (Management, Economie & Recht) succesvol afgerond. Nadat Fabian deze opleiding heeft afgerond, is hij gaan werken bij Salarisadministratie & Personeelsadvies K.A.P. B.V. in Klazienaveen. Hier werkt hij nog steeds met heel veel plezier. Toen Fabian vijf jaar oud was, is hij begonnen met voetballen in Borger. Vervolgens heeft hij in de jeugd van FC Emmen en V.V. Emmen gevoetbald. Toen hij ging studeren in Groningen, is hij gaan voetballen bij Be Quick 1887. Fabian heeft hier vijf seizoenen gespeeld en in seizoen 2015-2016 is hij met deze club gepromoveerd naar de Derde divisie. Na dit succesvolle seizoen kwam ONS Sneek en hier speelt hij nu twee seizoenen. Fabian: “HZVV is een club op niveau uit het noorden en ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met de TC en de trainer. Daarnaast is de reisafstand goed te doen, aangezien ik in Klazienaveen werk. Ik verheug me op een mooie samenwerking!” Als speler kan Fabian zowel het gehele middenveld als ook posities in de voorhoede bekleden; daarnaast beschikt hij over scorend vermogen.

Daan Wijma
Daan Wijma, is negentien jaar en woont in Groningen. Twee jaar geleden heeft hij z’n VWO-diploma behaald en ben afgelopen zomer is hij begonnen met studie communicatie aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Daan is opgegroeid in Winsum en is daar ook begonnen met voetballen bij CVV Viboa. Daarna kwam hij vrij snel bij FC Groningen bij de voetbalschool. In 2009 maakte hij definitief de overstap naar FC Groningen als eerstejaars D-pupil. Hier heeft hij zes mooie jaren gehad tot de B1; daarna is hij vetrokken naar Be Quick 1887 gegaan. Hier heeft hij één seizoen gespeeld in de A1. Vervolgens is Daan naar SC Cambuur vertrokken om in de A1 te spelen; dit was eigenlijk een mislukt avontuur. Daan: “Na Cambuur Leeuwarden ben ik weer dichter bij huis gaan voetballen en heb ik de overstap gemaakt als eerstejaars senior naar Oranje Nassau Groningen. ​ Onlangs ben ik rond gekomen met HZVV, waar ik vanaf volgend seizoen speler ben. Ik kijk er erg naar uit en hoop dat HZVV zich weet te handhaven in de hoofdklasse”. Daan Wijma is een speler met overzicht, goeie inspeelpass, voetballend ingesteld maar houdt ook van een lekker duel of een tackle. Favoriete positie is verdedigende middenvelder. Verder heeft hij ook altijd centraal achterin gespeeld of eventueel als rechtsback.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden