header-logo
Dit seizoen toch nog jeugdwedstrijden?
Woensdag 26 Mei 2021

Dit seizoen toch nog jeugdwedstrijden?

Dit seizoen toch nog jeugdwedstrijden?

Het gaat de goede kant op met de besmettingscijfers en het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat versoepelingen zoals beschreven in stap 3 van het openingsplan wellicht al op 5 juni mogelijk zijn. De KNVB voert momenteel overleg met ‘Den Haag’ om met ingang van 5 juni ook het spelen van jeugdwedstrijden buiten de eigen vereniging mogelijk te maken. Deze beide zaken bieden de KNVB voldoende perspectief om te starten met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd vanaf zaterdag 5 juni. We blijven hierin afhankelijk van een positief besluit van het kabinet.

KNVB Regiocup voor jeugd
Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden start de KNVB met de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Dit betekent dat, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma wordt opgebouwd. De KNVB streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren o.a. op voetbal.nl.

Definitief besluit
Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie neemt de KNVB een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Tot die tijd zullen we geduld moeten hebben!

(bron: KNVB)

Opmerking:
Mocht op 31 mei in de voetbal.nl-app het programma staan, dan kunnen de aanvangstijden nog wijzigen. Op het moment dat het programma bekend is, zullen de thuisspelende verenigingen nog aanpassingen hierin verrichten zodat alle geplande wedstrijden op de beschikbare velden gespeeld kunnen worden.

  

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 DZC'68 VR1 zaterdag 30 oktober 15:00
Flevo Boys Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 23 oktober 14:45
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 23 oktober 12:45