header-logo
Dankbaar, trots en de ‘mooiste dag van de week’
Maandag 4 Mei 2020

Dankbaar, trots en de ‘mooiste dag van de week’

Dankbaar, trots en de ‘mooiste dag van de week’
Het is zaterdag 7 maart 2020. Een heerlijke zaterdag waar op alle voetbalvelden voluit wordt gevoetbald. Een ‘normale’ zaterdag, ook wel de ‘mooiste dag van de week’ genoemd. Het is druk op sportpark het Bentinckspark in Hoogeveen. Heerlijk, zoals het hoort. Jeugdwedstrijden, doelpunten, vreugde, verdriet, alles wat voetbal zo mooi maakt kom je er tegen.
 
Zo is het ook in Genemuiden. Vandaag speelt HZVV1 één van de mooiste uitwedstrijden van de competitie, in en tegen Genemuiden1. Een prachtig affiche die ook nog ergens om gaat want het verschil is slechts 2 punten in het voordeel van Genemuiden en er zijn voor beide ploegen nog alle kansen op prijzen.
HZVV draait een prachtig seizoen en bekroont dit ook deze middag. In een knotsgekke wedstrijd wint HZVV met 2-3 in Genemuiden. Grote vreugde bij iedereen die HZVV een warm hart toedraagt, én er wordt reikhalzend uitgekeken naar volgende week! Wat is er nog allemaal mogelijk voor HZVV dit seizoen? 
 
Achteraf gezien bleek dit de laatste ‘mooiste dag van de week’ van dit seizoen. Voor mij, als trainer/coach eerlijk gezegd een enorme teleurstelling. Weliswaar geheel begrijpelijk en logisch, omdat voetbal ook slechts één van de belangrijkste bijzaken van het leven is. De gezondheid van ons allen is het grootste goed! Maar toch, het heeft wel even geduurd voor ik dit een plek heb kunnen geven.
 
Zoals velen van jullie zullen weten is het voor mij als trainer/coach van HZVV het laatste seizoen. Een seizoen waar de kroon op het werk van de afgelopen drie jaren zou komen. Drie jaren waarin we met een stabiele selectie en staf zijn doorgegroeid tot een goede hoofdklasseploeg. Het kenmerk ‘stabiel’ (de doelstelling) is wellicht te enthousiast, maar HZVV ging zich handhaven en met een geweldige klassering. Regelmatig passeerde het woord ‘historisch’ de revue.
 
Historisch is het, en zal het ook altijd blijven! Ik hoop dat dit seizoen ons allen nog lang zal bij blijven. Toch blijft de voor eeuwig onbeantwoorde vraag in ons achterhoofd: Waar was het geëindigd?
 
Inmiddels heb ik dit een plek kunnen geven en kijk ik met trots naar de afgelopen 3 seizoenen. Trots op staf en spelers. Trots op het werk dat is verricht. Trots op spelers die zich terug knokten in het elftal, trots op supporters die ons overal steunden, trots op de ontwikkeling die dit jaar zichtbaar werd en trots op alle vrijwilligers die iedere keer weer voor ons klaar stonden.   
 
Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de club die jullie als HZVV zijn. De familie HZVV, waar iedereen merkbaar trots op is, de warmte waardoor een ieder (ook ik, Eva en de kinderen) zich snel thuis voelt en het fanatisme van altijd beter willen worden en willen winnen.Ook bedankt voor de kans die ik als jonge trainer heb gekregen op dit podium.
 
Dank voor de ruimte die ik kreeg om mijzelf te ontwikkelen.
We zullen nog officieel afscheid nemen wanneer dit weer kan. Ik kijk er naar uit om een ieder bij de club weer te zien en de hand te mogen schudden. De jongste jeugd mag de velden inmiddels weer betreden. In dit schrijven heb ik vooral achterom gekeken, maar Laten we vanaf nu allemaal vooruit kijken! We kijken allemaal uit naar weer een normale ‘mooiste dag van week’!
 
Tot snel bij HZVV!
Gert van Duinen
 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden