header-logo
Cor Timmerman ere wie ere toekomt
Maandag 13 Januari 2020

Cor Timmerman ere wie ere toekomt

Cor Timmerman ere wie ere toekomt

HZVV-duizendpoot Cor Timmerman heeft op vrijdag 10 januari 2020 tijdens de nieuwjaarsreceptie de versierselen van het erelidmaatschap opgespeld gekregen. Nadat hij voor zijn 40 jaar lidmaatschap van HZVV al was gehuldigd, ging hij rustig zitten. Echter halverwege de speech van voorzitter Henk de Jong werd hem duidelijk dat hij nogmaals naar voren moest komen. Rustig kreeg hij door zijn steun en toeverlaat, zijn vrouw Petra, de zilveren versierselen opgespeld.

Cor Timmerman begint in 1979 als voetballer bij HZVV. Vele van zijn klas-en schoolgenoten van de Dr. Abraham Kuyperschool zaten op voetbal. Er was in die tijd nog wel sprake van enige verzuiling. Cor bleek vooral in de wieg gelegd om te keepen. Vanuit het doel had hij tijd genoeg om ook andere zaken te regelen, vandaar dat hij ook al gauw leider werd van de teams waarin hij speelde. Als senior speelt hij al 25 jaar met bijna dezelfde mannen.  Berry de Jonge, Cor Schelhaas, Rolf Buikema en Henk Koster zijn mannen van het eerste uur. Als HZVV-9, HZVV-4, HZVV-5 en HZVV-6 hebben deze mannen vele decennia plezier in het voetbal. Echter wordt je daarvoor geen erelid.
 
Cor bleek al snel een grote regelneef. En wel in de meest positieve zin des woords. Altijd stond hij klaar voor de HZVV-familie. Natuurlijk als leider en organisator van het vriendenteam inmiddels HZVV-6. Maar ook rondom dat team deed hij heel veel. Trainingsdagen, wielrenuitstapjes, barbecuën bij hem in de tuin, bowlen, je kon het zo gek niet bedenken. Daarnaast organiseerde hij grofweg zo’n 50 weken per jaar op woensdagavonden de training. Inmiddels zit hij met alle voorbereidingen en trainingen voor de jeugdteams die hij bijgestaan heeft wel op zo’n kleine 2.000 trainingen en wedstrijden. 
 
Toen dochter Sharon geboren werd en het team op kraamschudden kwam werd al gesproken over de toekomstig keeper van het Nederlands Vrouwenteam. Dat liep anders, maar Cor was wel paraat. Ook voor de teams van zoon Luc en Mick stond hij altijd klaar. Is zoonlief Luc nog een hardwerkende middenvelder, Mick treedt wel in de voetsporen van vader Cor en is keeper. 
Maar ook daarom krijg je niet de eretitel bij HZVV. 
 
Cor Timmerman deed namelijk nog veel meer. En wat hij deed, doet hij ook al heel lang. De meeste activiteiten organiseert hij al meer dan 20 jaar. Zo werd afgelopen oudejaarsdag het Open Drents Kampioenschap Carbitschieten al voor de 21ste keer bij HZVV gehouden. Vele vrijdagavonden en al jarenlang organiseert Cor het teamklaverjassen bij HZVV. Ooit heeft hij met Rolf Buikema en anderen het Nederlands Kampioenschap der Vierde Elftallen georganiseerd. Dat was zo’n groot feest dat jarenlang het team van Leeuwarder Zwaluwen-4 met de trein kwam. Deze mannen genoten zo van voetbal en derde helft dat ze het er niet over eens konden worden wie mocht rijden….
 
Een andere bijzondere activiteit die Cor (ook weer met hulp van enkele teamgenoten) organiseerde was een benefietwedstrijd voor slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Een wedstrijd van HZVV-4 tegen teams van jonge bewoners uit het toenmalige AZC. Dit leverde een mooi bedrag aan Intersportbonnen die we namens het toenmalige HZVV-4 naar Sparta Enschede mochten brengen om spelers die alles kwijt waren te helpen om weer voetbalspullen te kopen. 
 
Natuurlijk is Cor al jaren de man achter ‘het rad van fortuin’ wat zorgde voor leuke opbrengsten voor één van zijn meest geliefde activiteiten: het E + F-toernooi bij HZVV. In juni van ieder jaar organiseren Cor en al zijn handlangers een prachtig toernooi voor de kleinsten onder de voetballers. In de ochtend de F-jes en in de middag de E-tjes. Ondanks dat dit niet meer de leeftijdsaanduidingen zijn, heet het toernooi nog steeds zo. Je zou het echter ook de Timmerman-cup kunnen noemen…
 
Zo kunnen we nog wel even doorgaan om te spreken over de inzet van Cor bij snertlopen, kampioenschappen en wedstrijden ten BVO’s. Jarenlang coordinator van de lagere senioren zodat hij de (nieuwe) spelers over de teams goed kon verdelen….Zo droeg hij overal zijn steentje aan bij. 
Door al deze activiteiten zou je haast denken dat hij geen tijd heeft om zelf nog te voetballen. Maar dat is niet het geval. Ondanks dat hij de 50 al gepasseerd is en ondanks vele blessures en vooral rugklachten (ook handig bij medische keuringen voor dienstplicht, hoewel een slecht gehoor ook goed uitkomt) is hij nog altijd aan het keepen bij HZVV. In 2016 werd hij na 36 jaar spelen eindelijk een keer kampioen. 
 
Maar nu kwam hem zelf alle eer toe. Een speler en een regelneef met rood-wit-bloed.  Een erelid die waarlijk de eer van HZVV toekomt!
 
Erik-Jan Kreuze
 
Als u nog iets over het voetballeven van Cor wilt lezen: 
http://www.kreuzeman.nl/verslagen-1996-1997/ (scroll naar verslag 3 ‘het fenomeen Timmerman’) 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

ASC'62 VR1 HZVV VR1 zaterdag 27 februari 14:30
SV Bedum Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 27 februari 15:00
Hoogezand Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 27 februari 15:00