header-logo
Besluit KNVB Regiocup jeugd uitgesteld
Vrijdag 21 Mei 2021

Besluit KNVB Regiocup jeugd uitgesteld

Besluit KNVB Regiocup jeugd uitgesteld

De KNVB was voornemens deze week een beslissing te nemen over de KNVB Regiocup voor de jeugd. Dit besluit stellen wij echter nog even uit. Gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houden we nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen. Als we nu een streep zouden zetten door de KNVB Regiocup, ontnemen we jeugdvoetballers wellicht onnodig het plezier dat zij beleven aan het spelen van wedstrijden.

We vinden het belangrijk dat voetballers, ook dit seizoen, nog even kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. Daarom staat de organisatie van de KNVB Regiocup voor de jeugd in de startblokken. Maar de Regiocup kan pas starten als de maatregelen dit toelaten. We zijn in onze besluitvorming afhankelijk van beslissingen die genomen worden door het demissionair kabinet. We blijven dan ook op alle mogelijke manieren met hen in gesprek om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden.

Het uitstellen van een besluit over het al dan niet door laten gaan van de KNVB Regiocup voor jeugd brengt nog even onzekerheid met zich mee. Dat realiseren wij ons uiteraard. Maar zoals gezegd willen we de Regiocup niet onnodig annuleren en is het helaas nog te vroeg om toe te zeggen dat de Regiocup doorgang kan vinden. Uiteraard informeren we iedereen zo snel als mogelijk op het moment dat er een definitief besluit is genomen.

(bron: KNVB)


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 DZC'68 VR1 zaterdag 30 oktober 15:00
Flevo Boys Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 23 oktober 14:45
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 23 oktober 12:45