header-logo
Balsponsor HZVV – SDC Putten: Arie Lunenborg
Donderdag 26 Augustus 2021

Balsponsor HZVV – SDC Putten: Arie Lunenborg

Balsponsor HZVV – SDC Putten: Arie Lunenborg

Aanstaande zaterdag zal Arie Lunenborg als balsponsor optreden tijdens de wedstrijd HZVV – SDC Putten.

Arie Lunenborg werd op 1 januari 1950 geboren in Middenbeemster. Toen hij 5 jaar oud was verhuisde hij samen met zijn ouders naar Stuifzand, waar zijn vader beheerder werd van Ons Dorpshuis.

Na de lagere school ging Arie naar de Ambachtsschool in Hoogeveen om daar het beroep van schilder te leren. Op zijn 16e ging hij bij Lucas Aardenberg in Hoogeveen werken. Hij werkte daar anderhalf jaar en ging daarna naar Thomas en Drijver (tegenwoordig heet dat Ardagh). Hij heeft daar 42 jaar op de afdeling Lakkerij / Drukkerij gewerkt. Zijn taak was het instellen van machines die stalen platen aflakten zodat ze later, als de platen waren verwerkt tot blikken in allerlei verschillende maten, konden worden gebruikt voor voedingsmiddelen. De meeste blikken werden gevuld voor melkpoeder.

Ook is Arie jarenlang vrijwilliger geweest bij HZVV.

Arie is bij HZVV begonnen als grensrechter bij de B-junioren.
Daarna werd hij gevraagd om grensrechter te worden bij HZVV 2.
Koos Dijkhuis was in die tijd trainer bij HZVV 2.

Ook was Arie grensrechter bij HZVV 2 toen Jantinus Mulder trainer was bij HZVV 2.

Van 1993 tot en met 1996 is Arie grensrechter geweest bij HZVV 1
In zijn eerste seizoen bij HZVV 1 was Jan Lijzen hoofdtrainer van HZVV 1, het tweede seizoen Guus Hoevenberg en het laatste seizoen Luitzen Nijboer.
De eerste 2 seizoen speelde HZVV 1 in de 1e klasse C, destijds het hoogste amateurniveau, het laatste seizoen in de 2e klasse E.
Aan het eind van dat seizoen promoveerde HZVV 1 weer naar het hoogste niveau, de Hoofdklasse C.

Naast supporter van HZVV 1 is Arie ook een fervent supporter van Feyenoord. Zo bezocht hij jarenlang alle thuis- en uitwedstrijden van Feyenoord. Ook bezocht Arie veel Europa Cup duels in Rotterdam, maar ook veel steden in Europa. Zo heeft hij wedstrijden van Feyenoord bezocht in IJsland, Moskou, Bremen, London, Liverpool en Monaco.

Arie wenst HZVV 1 heel veel succes toe met de wedstrijdbal en hoopt a.s. zaterdag tegen SDC Putten uiteraard op een positief resultaat.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 DZC'68 VR1 zaterdag 30 oktober 15:00
Flevo Boys Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 23 oktober 14:45
HZVV Jo17-1 Blauw Wit'34 Jo17-1 zaterdag 23 oktober 12:45