header-logo
HZVV 2 eerste Hoogeveense kampioen?
Woensdag 10 April 2019

HZVV 2 eerste Hoogeveense kampioen?

Hoogeveen - HZVV 2 kan zich aankomende zaterdag in het uitduel met Grijpskerk 2 als eerste ploeg uit de regio kronen tot kampioen. Het team, onder leiding van Mike Kelly en Nelis Louhenapessy, is bezig aan een ijzersterk seizoen. “Ut Tweeduh” staat namelijk ongeslagen aan kop in de competitie en speelt op 7 mei de halve finale van het bekertoernooi.

Geheel tegen alle verwachtingen in degradeerde HZVV 2 in het seizoen 2016/2017 uit de reserve hoofdklasse. Het team had op papier een sterke selectie die minimaal in de middenmoot van de competitie had moeten meedraaien, maar op het veld kwam dat er in de competitie slechts sporadisch uit. Wel werd dat jaar, wellicht net zoals dit seizoen, de bekerfinale bereikt. Helaas ging die wedstrijd destijds met 1-0 verloren, waardoor het seizoen in mineur werd beëindigd. Het daaropvolgende seizoen werd Mike Kelly, die zich als jeugdtrainer binnen de vereniging had bewezen als talentvolle trainer, aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het tweede elftal van HZVV. De club vond in de persoon van Flip Vellinga de gewenste ervaren man om hem te ondersteunen. De doelstelling van “Big Mike” was heel duidelijk: zo snel mogelijk terugkeren naar de reserve hoofdklasse.

Lange tijd was HZVV 2 in de race om die doelstelling te voltooien, in de voorlaatste wedstrijd van de competitie moesten de roodwitten echter winnen van directe concurrent Noordscheschut 2 om de koppositie over te nemen en daarmee zichzelf op pole position te zetten in de strijd om het kampioenschap. Bij winst waren de Schutters kampioen en moest HZVV 2 zich gaan klaarstomen voor de nacompetitie. Het werd een pijnlijke middag voor het meest gevreesde reserveteam van Nederland, zoals HZVV 2 zichzelf noemt op hun Facebookpagina. Het team kwam na een kwart wedstrijd op een 0-1 achterstand en slaagde er niet in om de blauwwitte muur van Noordscheschut 2 te slechten, waardoor de Schutters zich op het veld van de aartsrivaal kroonden tot kampioen. Ook in de nacompetitie slaagde HZVV 2 er niet in om promotie te bewerkstelligen en dus was de vooraf uitgesproken doelstelling niet behaald.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Voorafgaand aan dit seizoen nam HZVV 2 afscheid van aantal selectiespelers en assistent-trainer Flip Vellinga. Hij werd opgevolgd door Nelis Louhenapessy, die al sinds jaar en dag te vinden is bij HZVV. Het trainersduo had in voorgaande jaren al vaker succesvol samen gewerkt in de jeugdopleiding van de club en kende elkaar dus goed. Om het vertrek van een aantal spelers op te vangen werd de selectie aangevuld met onder andere jeugdspelers Isaiah Eiromkui en Diego Bos en ex-HZVV’er Bas Uiterwijk Winkel. De doelstelling veranderde echter niet: promotie naar de reserve hoofdklasse moest worden gerealiseerd en bij voorkeur via het kampioenschap. Die doelstelling lijkt dit jaar, vrij eenvoudig en relatief vroeg, behaald te worden.

Het elftal van Kelly en Louhenapessy draait namelijk als een tierelier en is nog ongeslagen in de eerste klasse B. Niet zelden stapt HZVV 2 het veld af met overwinning als 6-1, 3-7 of 9-1. Het team is hard op om dit seizoen de illustere grens van honderd competitiedoelpunten te scoren. Het leeuwendeel van deze goals wordt gemaakt door topschutter Milan, de zoon van trotse vader en leider Jules Ronkes. Aankomende zaterdag kan HZVV 2, als eerste team uit de regio, zich kronen tot kampioen van zijn competitie. Dinsdag 7 mei treedt het tweede, dat dit seizoen hun bijnaam als meest gevreesde reserveteam van Nederland dus wel waarmaakt, in de halve finale van het bekertoernooi aan tegen Drachtster Boys 3. Bij winst kan “Ut Tweeduh” zich opmaken voor de tweede bekerfinale in drie jaar tijd, een unieke prestatie.

En alsof meedoen om twee prijzen nog niet genoeg is vertrekt “de stichting”, zoals aanvoerder Tim Tigelaar zijn team graag noemt, op 16 mei van dit jaar richting Spanje om deel te nemen aan de Costa Brava Cup om wellicht ook internationaal in de prijzen te vallen, maar vooral om een prachtig seizen op een onvergetelijke wijze af te sluiten.

             


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Winsum VR1 zaterdag 21 september 15:00
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden