header-logo
HZVV 2 op weg naar de dubbel?
Donderdag 4 April 2019

HZVV 2 op weg naar de dubbel?

HZVV 2 op weg naar de dubbel?

Afgelopen dinsdag - 2 april - heeft het 2e de halve finale van het bekertoernooi voor reserveteams in de A-categorie bereikt. In Lemmer werd CVVO 2 met 1-6 verslagen. Inmiddels heeft de loting voor de halve finale plaatsgevonden. Op dinsdag 7 mei speelt HZVV 2 op het eigen Bentinckspark tegen Drachtster Boys 3. De aftrap is om 20.00 uur. Een dag later wordt de andere halve finale gespeeld. In Norg strijden dan Gomos 2 en ONS Sneek 2 om een finaleplek.


Drachtster Boys 3
De Friezen spelen in de reserve 2e klasse B, waarin ze met 17 punten uit 13 wedstrijden momenteel op de 5e plaats staan. Plaatsing voor de nacompetitie wordt lastig. Ze kunnen zich dus volledig richten op de beker, waarin het al een aantal  hoger spelende teams uitschakelde. Het begon met de eerste poulewedstrijd, waarin reserve 1e klasser BCV 2 met 3-2 werd verslagen. Daarna volgde een gelijkspel (1-1) tegen Zwaagwesteinde 2, terwijl plaatsing voor de knock-outfase werd veilig gesteld door een 8-0 winst tegen GSVV 2.  In de eerste knock-outronde zorgde het voor een daverende verrassing door de zondagreservehoofdklasser GAVC 2 ruimschoots te verslaan (1-5).  In de tweede knock-outronde werd een andere reservehoofdklasser uit het zondagvoetbal uitgeschakeld. Van Peize 2 werd met 1-0 gewonnen. In de achtste finale was het met 4-1 te sterk voor DTD 2, dat in de zondagreserve 2e klasse speelt. De halve finale werd bereikt door wederom een team uit de reserve hoofdklasse uit te schakelen. In Winsum werd er tegen Winsum 2 in de reguliere speeltijd niet gescoord, waarna Drachtster Boys 3 de strafschoppen beter nam.

HZVV 2
Op weg naar de halve finale schakelde HZVV 2 in de knock-outfase achtereenvolgens Raptim 3 (5-0), Sweel 3 (1-5), HFC’15 (zon) 2 (5-1) en dus CVVO 2 (1-6) uit.  Stuk voor stuk teams die op een lager niveau spelen. Alleen in de poulefase trof het een (nu nog) hoger spelend team; Noordscheschut 2, dat in de reserve hoofdklasse een moeizaam seizoen kent, werd met maar liefst 8-2 verslagen. De andere poulewedstrijden tegen Niekerk 2 (4-0) en CSVC 2 (0-10) werden ook moeiteloos gewonnen.

Naast de successen in het bekertoernooi is HZVV 2 ook op weg naar het kampioenschap. De vraag is niet óf HZVV 2 kampioen wordt, maar wanneer. Met SV Bedum 2 en NEC Delfzijl op 13 punten achterstand kan het zaterdag 6 april al promoveren naar de reserve hoofdklasse. Beide ‘concurrenten’ moeten dan verliezen, terwijl HZVV 2 in de thuiswedstrijd tegen Urk 4 de drie punten moet pakken.  Mocht dit (onwaarschijnlijke) scenario niet uitkomen, dan kan HZVV 2 op 13 april op eigen kracht kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Grijpskerk 2.

Kijk hier voor het verloop van het bekertoernooi van HZVV 2.


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Winsum VR1 zaterdag 21 september 15:00
Geen aankomende wedstrijden
Geen aankomende wedstrijden