header-logo
16 augustus start van Offerein Voetbaltoernooi
Maandag 29 Juli 2019

16 augustus start van Offerein Voetbaltoernooi

16 augustus start van Offerein Voetbaltoernooi

1e ronde vrijdag 16 augustus

Nieuwe opzet Offerein Voetbaltoernooi
 
HOOGEVEEN/WEZEP – Vrijdag 16 augustus start de 8e editie van het Offerein Voetbaltoernooi. Het door VV Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi heeft de laatste jaren een vaste plek op de voetbalkaart veroverd. Tijdens de komende editie wordt er gewerkt met een nieuwe opzet. Er zal gestreden worden om twee prijzen: de AH Offerein Bokaal en de Paviljoen Nijstad Cup.
 
Vier ploegen strijden in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Deze ploegen moeten uitkomen in de Hoofdklasse, 1e klasse of een vergelijkbaar niveau. Voor de komende editie zijn dat VV Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC. Daarnaast wordt er gestreden om de Paviljoen Nijstad Cup. Hier kunnen ploegen uit de tweede en derde klasse aan deelnemen aangevuld met HZVV 2. Naast laatstgenoemde ploeg zullen Dedemsvaart, Germanicus, Gramsbergen, SC Erica, WKE’16, Nieuw Buinen en Hoogeveen zaterdag deelnemen. 

WAARDERING EVEN GROOT
 
De waardering voor alle ploegen is even groot benadrukt de organisatie. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen (€700,-). Dat geldt ook voor de overige klasseringen (oplopend van €150,- tot €500,-). Hiermee willen we benadrukken dat alle deelnemers voor ons even belangrijk zijn. Voor de Paviljoen Nijstad Cup is er tevens een enorme trofee aangeboden door Sport Inn Bruins.’
 
Elke deelnemer ontvangt dus een geldbedrag. Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein, Paviljoen Nijstad, De Muzikant en Intersport Jan Bols.
 
WEDSTRIJDSCHEMA
HZVV treft op de eerste speelavond, die wordt afgewerkt op vrijdag 16 augustus, WHC dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur. Hoogeveen speelt op dezelfde tijd tegen MSC. Dinsdag 20 augustus treft men om 20.15 uur zondaghoofdklasser MSC. Hoogeveen treft dan WHC. Op vrijdag 23 augustus wordt het toernooi om 20.45 uur afgesloten met de kraker tegen Hoogeveen. Dit duel wordt gespeeld op het hoofdveld van HZVV. WHC neemt het op dezelfde tijd op tegen MSC.
 
De loting voor de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup heeft HZVV 2 gekoppeld aan WKE’16, dat uitkomt in tweede klasse. Het duel begint om 19.00 uur op het hoofdveld van HZVV. Op dezelfde tijd speelt Hoogeveen zaterdag tegen SV Dedemsvaart. Andere wedstrijden zijn Germanicus – Nieuw Buinen en SC Erica – Gramsbergen. Deze duels beginnen om 19.30 uur.
 
ENTREE EN PARKEREN
Tijdens het toernooi wordt er gewerkt aan het parkteerterrein bij de voetbalvelden. Het beste kan daarom geparkeerd worden bij zwembad De Dolfijn (Bentincksdijk 10). De ingang is dit jaar bij VV Hoogeveen. De ingang bij HZVV kan niet worden gebruikt.
Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene veld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.
De overige speeldata zijn dinsdag 20 augustus en vrijdag 23 augustus.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

Winsum VR1 HZVV VR1 zaterdag 1 februari 14:30
HZVV Jo19-1 HHC Hardenberg Jo19-1 zaterdag 1 februari 15:00
HZVV Jo17-1 GVAV Rapiditas Jo17-1 zaterdag 1 februari 12:45